Son dakika haberi... Başsavcılık'tan tutuklanan konsolosluk çalışanı Metin Topuz'la ilgili açıklama

Son dakika haberi... Başsavcılık'tan tutuklanan konsolosluk çalışanı Metin Topuz'la ilgili açıklama

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan tutuklanan konsolosluk çalışanı Metin Topuz'un avukatı ve ailesi ile görüştürülmediği iddiaları ile ilgili açıklama geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan gözaltına alınan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanı Metin Topuz'un avukatı ve ailesi ile görüştürülmediği iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

"AİLE VE AVUKATLARI DIŞINDAKİ GÖRÜŞMELERİ KISITLANDI"

Savcılıktan yapılan açıklamada, "Tüm terör suçlarında olduğu gibi şüpheli Metin Touz'un da cezaevinde bulunduğu süre içerisinde 667 sayılı KHK'nın 6. maddesi uyarınca aile efradı ve avukatları haricinde diğer kişilerle görüşme hakkı kısıtlanmış, ancak haftada bir olan avukatı ve ailesiyle görüşme hakkı tanınmıştır.

Gerek aile fertleri, gerekse avukatları tarafından herhangi bir görüşme isteğinin gerçekleşmemesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatı ile 11 Ekim tarihinde eşi Ayşe Öznur Topuz, avukatı Selman Alibaş Silivri Cezaevi idaresi tarafından aranarak gerekli bilgilendirme yapılmış olup avukat Selman Alibaş tarafından şüphelinin ziyaretinin 13 Ekim, cuma günü yapılacağı cevabı alınmıştır" denildi.

#Karar_4787497#

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN