Son dakika haberi: İdlib'de çatışma iddiası, TSK kısa süreli ateş açtı

Son dakika haberi: İdlib'de çatışma iddiası, TSK kısa süreli ateş açtı

Son dakika haberi! TSK güçlerinin İdlib'e intihalinin ardından kentten yapılan doçka atışlarının sesleri sınırdan duyuldu. Öte yandan Reyhanlı ilçesi'ndeki Oğulpınar Hudut karakolundan Suriye tarafına doğru bir dakika süreyle ateş açıldı.

Suriye'nin İdlib kentinde yapılan doçka atışlarının sesleri sınıra sıfır noktadaki Hatay'ın Reyhanlı ilçesinden duyuldu. Reyhanlı ilçesindeki Oğulpınar Sınır Karakolu yakınlarında bulunan İdlib kırsalında çatışma çıktı. Sınırının diğer tarafından gelen doçka sesleri, Türkiye tarafındaki Reyhanlı ilçesi mahallelerinden de duyuldu.

Öte yandan Hatay'ın Reyhanlı ilçesi'ndeki Oğulpınar Hudut karakolundan Suriye tarafına doğru bir dakika süreyle ateş açıldı. Batı illerinden sevkedilenTürk Silahlı Kuvvetleri (TSK)  unsurlarının konuşlandığı Oğulpınar karakolundan çoklu roketatarla yapılan ateş kısa süreli heyecan yarattı. Bu saatten sonra herhangi bir hareket gözlenmedi.

GECE YARISI SEVKİYAT

Astana'da çatışmasızlık bölgesi kurulması için yapılan uzlaşma çerçevesinde TSK dün gece kente asker sekvetti. Özel Kuvvetler'den 100 kadar komando zırhlı araçlarla İdlib’e girdi. Mehmetçiğin yapılan anlaşma çerçevesinde Heyet Tahrir el Şam’ın (HTŞ) boşalttığı yerlere konuşlandığı belirtildi.  Yerel kaynaklar, Türk askerinin Cilvegözü’nün doğusundaki At Dana civarında Keperlusin bölgesinden İdlib’e ulaştığnı, bölge halkının Mehmetçiği sevinç gösterisiyle karşıladığını belirttiler.

Sıcak gelişme, 8 Ekim’de bölgeye giden tümlerin keşif raporunun tamamlanmasından sonra gerçekleşti. Türk askerlerinin görev yapacağı noktalardan en kritik olana İdlib-Afrin sınır hattındaki Bereket Dağı mevkii. Zira Türkiye'nin İdlib Operasyonu'nda ikinci hedef PKK'nın kontrolündeki Afrin'i güneyden de kuşatmak. Astana’da varılan uzlaşıda garantör ülkelerden 500’er askerin İdlib’deki çatışmasızlık bölgelerinde görev yapması planlanmıştı.

HATAY / DHA


 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN