Son dakika! Hulusi Akar: Terörist kalmayıncaya kadar operasyon sürecek

Son dakika! Hulusi Akar: Terörist kalmayıncaya kadar operasyon sürecek

ABD'nin Zeytin Dalı Operasyonu için yaptığı 'kısa ve sınırlı olsun' çıkışına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra Orgeneral Hulusi Akar'da cevap verdi. Akar Afrin harekatının terörist kalmayıncaya kadar süreceğini söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte 21 Ocak tarihinde Hatay bölgesinde Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili inceleme ve denetlemelerde bulundu. Orgeneral Akar, denetlemeler sırasında Hatay Serinyol’da bulunan Harekat Merkezinde harekata yönelik direktifler verdi ve değerlendirmeler yaptı.

HİÇ BİR CANA ZARAR GETİRMEDEN SÜRDÜRMEDE KARARLIYIZ

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar "Karşımızda sadece PKK/YPG yok DEAŞ da var. Amaç, hem bölge hem ülke için istikrarın sağlanması. Terörist kalmayıncaya kadar operasyon sürecek. Suriye'nin toprak bütünlüğüne saygılıyız. Bizim istilai bir tutumumuz yok" dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar "(Zeytin Dalı Harekatı) Herhangi bir şekilde cana, mala bir zarar ziyan getirmeden, ülkemizin hak ve hukukunu uluslararası hukuka uygun şekilde korumak ve kollamak için burada bulunuyoruz. Bu konuda kararlıyız" diye konuştu. 

Öte yandan TSK’dan yapılan açıklamada, “Diğer tüm harekat merkezlerinde olduğu gibi burada da teknolojik imkanlar en üst seviyede kullanılmaktadır. Harekat merkezlerinde Afganistan’dan başlayarak, Brüksel’de yer alan NATO karargahına kadar Bosna Hersek, Kosova, KKTC, Somali ve Katar dahil yurt içinde ve yurt dışında 91 ayrı nokta ile bir düğmeye basarak sesli, görsel ve veri olarak iletişim sağlanmaktadır. Ayrıca koordinasyon toplantıları bu teknolojik imkan ve kabiliyetten istifade ile video tele konferans (VTC) şeklinde icra edilmekte” denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN