Son dakika! İstanbul'da saat 18 alarmı, şiddetli yağmura dikkat

Son dakika! İstanbul'da saat 18 alarmı, şiddetli yağmura dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından beklenen yağış İstanbul’da başladı. Prof. Dr. Orhan Şen Twitter hesabından yaptığı açıklamada öğlen saatlerinde başlaması beklenen yağışın 20 saat süreceğine dikkat çekti. Fırtına nedeniyle Beyoğlu Öğretmenevi'nin çatısı uçtu. E-5 otoyolu Cevizlibağ yan yolda bir ağaç fırtına nedeniyle yola devrildi. Atatürk Havalimanı'nda beşik gibi sallanan uçaklar pisti pas geçmek zorunda kaldı. Sağanak yağışın akşamüstü daha da şiddetlenmesi beklenirken iş çıkış trafiği ve yoğun yağmurla birlikte trafikte aksamalar yaşanabilir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yağış uyarılarının ardından istanbul'da beklenen yağış öğle saatlerinde etkisini göstermeye başladı.

17-11/20/8315436.jpg

Bulutlar nedeniyle öğlen saatleri olmasına rağmen İstanbul semaları karardı. Bir anda bastıran yağmurun etkisiyle vatandaşlar zor anlar yaşarken, rüzgarın da etkisini arttırdığı görüldü.

İSTANBUL'DA YAĞIŞ ETKİLİ OLUYOR

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN

ÖĞRETMEN EVİNİN ÇATISI UÇTU, E-5'DE AĞAÇ DEVRİLDİ

Şiddetli rüzgarla birlikte Beyoğlu Öğretmenevi'nin çatısının bir bölümü uçtu. Zeytinburnu'nda ise Cevizlibağ mevkiinde yol kenarındaki ağaç şiddetli rüzgarın etkisiyle D-100 karayolunda seyir halindeki iki aracın üzerine devrildi.

17-11/20/agac-1.jpg

Sürücüler, "Birden rüzgardan ağaç devrildi. Zor kurtardık. Maddi hasar oluştu" dedi. Öte yandan, itfaiye olay yerine gelerek, ağacı yoldan kaldırdı. Trafikte de yoğunluk oluştu.

17-11/20/5a12acba0f25440d8c5b950f.jpg

20 SAAT SÜRECEK YAĞIŞ GELİYOR

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, öğlen saatlerinde başlaması beklenen ve yaklaşık 20 saat sürecek yağışın, kentte su baskınları yapabileceği uyarısında bulundu.

17-11/20/5a129fe3d3806c3680793ef9.png

Twitter hesabından uyarıda bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, "Tekirdağ ile Marmara Denizi Üzerinde CB (Cumulonimbus) bulutu var. Yıldırım, şimşek ve aşırı yağış üretiyor. 2 saat sonra İstanbul'un batısını etkiler" mesajını paylaştı.

'HAVALAR ARTIK ISINMAYACAK'

Sonbaharın son günlerinde İstanbul'un artık soğumaya başladığını dile getiren Prof. Şen, "Öğleden sonra hava iyice soğumaya başlayacak ama sıcaklık gündüz 8-9 derecenin altına düşmez. Şiddetli yağış öğlen saatlerinden itibaren başlar, bu gece devam eder. Yağmur yarın öğleden sonra kesilir. 20 saatlik bir yağış görünüyor. Sıcaklık gece de 6 dereceye kadar düşer. Şu an için dolu ve kar görünmüyor" dedi.

17-11/20/8315437.jpg

19 Mayıs Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nden Yrd. Doç. Dr. Abdullah Kahraman, "Doğu Avrupa'dan Balkanlar'a, oradan da Türkiye'ye sarkacak kutupsal hava kütlesi ile birlikte bu hafta sıcaklıklar tüm yurtta mevsim normallerinin altına düşüyor" dedi.

'SALGIN HASTALIKLARI ARTIRABİLECEK BİR HAVA'

Pek çok bölge için sezonun şimdiye kadarki en soğuk havasının yaşanacağını belirterek Kahraman, "Kış lastikleri kullanılacak bir hava, insanları kapalı mekanlara kapatacak, salgın hastalıkları artırabilecek bir hava" uyarısında bulundu.

17-11/20/8315505.jpg

'HEMEN HER YER KAR GÖRECEK'

Soğuk hava kütlesiyle beraber yağışın da geleceğini belirten Kahraman, "Kıyılar, batı bölgeler ve güneydoğu hariç hemen her yer kar görecek. Yağış miktarı Iç Anadolu ve kısmen Ege'de az, Marmara, Akdeniz, Karadeniz ve Doğu Anadolu'da mevcut kuraklığı kıracak kadar olmasa da fazla. Karadeniz ve Akdeniz kıyılarında rüzgar zaman zaman kuvvetli. Bu soğuk ve yağışlı havanın ardından ise bir müddet kuru bir döneme giriyoruz. Ay sonunda sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi muhtemel" açıklamasını yaptı.

17-11/20/8315556.jpg

'İSTANBUL'DA 6-7 DERECE GÖRÜLEBİLİR'

İstanbul'da bu gece baslayacak yağmurun salı günü ilk saatlere kadar aralıklı olarak süreceğini ifade eden Yrd. Doç. Dr. Abdullah Kahraman, "Sıcaklıklar hissedilir derecede azalacak. Yarın sabah yani Salı sabahı şehir merkezi 6-7 dereceyi görebilir" dedi. Salı gününden itibaren ise sıcaklıklar toparlıyor ve Çarşamba günü 15 dereceye tekrar çıkıyor.

17-11/20/8315557.jpg

KAR GİRİŞ YAPTI

Kırklareli Dereköy Sınır Kapısı’nda sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı sonrası kar kalınlığı 7 santimetreye ulaştı. Bulgaristan’a açılan sınır kapısı Dereköy ve çevre köyler beyaz örtüyle kaplandı.

17-11/20/8315444.jpg

HAVADA ZOR ANLAR

Şiddetli rüzgar nedeniyle Atatürk Havalimanı’na inen ve kalkan uçaklar zor anlar yaşarken pistlerin yönü değiştirildi. İniş ve kalkışlarda yaşanan sorunlar nedeniyle seferlerde ortalama 10-15 dk gecikmeler yaşanırken, Türk Hava Yolları'nın rüzgar nedeniyle pas geçen 6 uçağı ikinci denemelerinde sorunsuz bir şekilde indi.

Öte yandan, şiddetli rüzgarın etkisiyle uçakların gökyüzünde beşik gibi sallandığı görüldü.

17-11/20/8315432.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN