Son dakika! Kadir Topbaş istifasını açıkladı... İnsan adam yerine konulmamayı affetmez

Son dakika! Kadir Topbaş istifasını açıkladı... İnsan adam yerine konulmamayı affetmez

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş istifa etti. Topbaş "Bu göreve hep emanet olarak baktım. Hata yapmamaya çalıştık. Hata ile ihanetin birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet edenler asla affedilemez. Onurluyum gururluyum. İnsan her şeyi affeder adam yerine konulmamayı affetmez" dedi.

Üç dönemdir İstanbul Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kadir Topbaş, istifa etti. Duygusal bir konuşma yapan Topbaş, "Hata yapmamaya çalıştık. Hata ile ihanetin birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet edenler asla affedilemez. İnsan her şeyi affeder ama adam yerine konulmamayı affetmez" dedi. "İstifa ediyorum ama partimi bırakmıyorum" mesajı veren Topbaş, "Buradan muhalefete ekmek çıkmaz" ifadelerini kullandı.

Nezaketi, beyefendi kişiliği ve güler yüzlülüğü ile İstanbulluların 'Kadir Abisi' olmayı başaran Topbaş'ın istifa açıkmasından satır başları şöyle: 

BANA GÖNLÜNDEN YER AYIRAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bulunduğumuz bugün hicri 1439 yılı. Tüm İslam aleminin Hicri yılbaşısını kutluyorum. İstanbul gibi müjdelenmiş bir şehire başkanlık yapma onurunu bana yaşattılar. Bana gönlünde yer ayıran herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum üzerimde hakları var bunu biliyorum. 

17-09/22/7878284.jpg

ÇOCUKLARIMIZI HIRSIZ GİBİ SEVDİK

Başkanlığı devralırken emanetin ne olduğunu bilenlerdeniz demiştim. Hep emanet olarak baktım. Çocuklarıma ailemize dostlarımıza vakit ayıramadım. Bunu tüm siyasiler yaşamaktadır. Çocuklarımızı hırsız gibi sevdik. Evimize hırsız gibi gittik. Ama görevlerimizi aksatmamak üzere büyük bir sorumluluk aldık. Hata yapmamaya çalıştık. Hata ile ihanetin birbirine karıştırılmaması gerekir. İhanet edenler asla affedilemez. Onurluyum ve gururluyum. Parti mensuplarıma özellikle teşekkür ediyorum. Hayatım yorgunluk kelimesini kullanmadım. Yorgunluk beyinlerde başlar. 

BURADAN MUHALEFETE EKMEK ÇIKMAZ

İnsan her şeyi affeder adam yerine konulmamayı affetmez. Muhalefet burdan siyasi bir şey çıkarmak istiyor. Buradan muhalefete ekmek çıkmaz.

GÖREVİMİ BIRAKIYORUM, PARTİMİ BIRAKMIYORUM

Görevimi bırakıyorum ama partimi bırakmıyorum. Benim gündemimim Türkiye gündeminin küçük bir parçası. 80 milyon olarak Cumhurbaşkanımızın yanında olmak zorundayız. İstanbullulara teşekkür ediyorum. Sayın cumhurbaşkanımıza başbakanımıza bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm İstanbullulardan görevimden müsaademi istiyorum lütfen gönül koymasınlar. Siyasette kırgınlık olmaz. Kırgınlığım yok. Her zaman partimin yanındayım siyasetin içindeyim. Asla birtakım söylentilere fırsat vermek istemem.

Topbaş açıklamanın ardından gazetecilerden soru almadı. 

GÜLER YÜZLÜLÜĞÜ İLE HER KESİN 'KADİR ABİ'Sİ OLDU

8 Ocak 1945 senesinde dünyaya gelen Kadir Topbaş aslen Artvinli. Doğduğu günde bugüne İstanbul'da yaşayan Topbaş ilk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Lise öğrenimini Işık Lisesi'nde başlayıp İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. “Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” konulu doktora tezini, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü’nde tamamlamıştır. Bir süre "serbest mimar" olarak çalışan Kadir Topbaş 1994 senesi ile 1998 senesi arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı.

1999 senesinde Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na seçilen Kadir Topbaş, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. Bu tarihten beri İBB'nin başında olan Kadir Topbaş İstanbul için sayısız hizmetlerde bulundu. TAÇ Vakfı (Tarih ve Çevre Vakfı) mütevelli heyeti ve yönetim kurulu üyesi olan Topbaş, evli ve üç çocuk babası. 

Topbaş, nezaketi ve beyefendiği kişiliğini İstanbul'un yönetimine yansıtarak her kesimden taktir topladı. 3 dönem üst üste seçilmeyi başaran Topbaş, güler yüzlülüğü ile İstanbulluların 'Kadir Abisi' olmayı başardı. 

BAŞBAKAN AÇIKLAMA YAPACAK DEMİŞTİ

Başbakan Yıldırım Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'ı ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, İBB Başkanı Topbaş'ın istifa iddialarıyla ilgili, "Bu konuda bugün içerisinde Kadir bey bir açıklama yapacak" demişti. 

5 İMAR DEĞİŞİKLİĞİ DOSYASINI İADE ETMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi’nde temmuz ayında oyçokluğu ile kabul edildiği halde eksikleri olduğu ve ileride Meclis’i sıkıntıya sokabileceği gerekçesiyle 5 imar değişikliği dosyasını iade etmişti.

İmar değişiklikleri AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla değişiklik yapılmadan bir kez daha onaylanmıştı.

Bu gelişme sonrasında Kadir Topbaş'ın istifa ettiği iddia edilmişti.

TWİTTER'DAN PAYLAŞIM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde istifa eden Topbaş akşam saatlerinde Twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

"3 dönemdir bana güvenen ve yetki veren İstanbullular'a teşekkür ediyorum.

Beni aday göstererek bu onurlu görevi yapmamı sağlayan Sn. Cumhurbaşkanımız'a ve AK Partim'e şükranlarımı sunuyorum.

Haksız ithamlarda bulunanlar da dahil olmak üzere herkese hakkımı helal ediyorum.

Göreve başladığımda "Hayatım İstanbul" demiştim. Gönüllerinizde güzel izler bırakmış olmayı umuyorum.

Her zaman dualarımda olan İstanbullular'ın dualarında olabilmek ümidiyle…

Allah'a emanet olun."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN