Son dakika! Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelerde transferler iki Türk bankası arasında

Son dakika! Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelerde transferler iki Türk bankası arasında

Son dakika! CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesi ve iş adamı Sıtkı Ayan'ı hedef alarak açıkladığı belgeler boş çıktı. Ayan'ın Man Adası'nda kayıtlı Bellway Limited Şirketi'ni 2011'de devraldığı, şirketin banka hesabının bile bulanmadığı belirlendi. KARAR CHP liderinin Meclis kürsüsünde açıkladığı swift belgelerine de ulaştı. Belgelerde para transferlerinin iki Türk bankası arasında gerçekleştiği net şekilde görülüyor. Kılıçdaroğlu, bu ayrıntıyı açıklamadı.

KARAR.COM

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Man Adası'nda kurulan iş Adamı Sıtkı Ayan'a ait Bellway Limited Şirketi'nin offshore hesabına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ailesi tarafından para gönderildiğini ileri sürdü. Kılıçdaroğlu'nın 'şirkete ait dediği' para transferi kayıtlarının ise doğru olmadığı anlaşıldı. KARAR'ın ulaştığı belgelerde transferlerin iki Türk bankası arasında yapıldığı net şekilde görülürken, Kılıçdaroğlu transferlerin şirketin offshore hesabına yapıldığını ileri sürdü.  

ŞİRKETİN HİÇBİR BANKA HESABI YOK

KARAR'ın ulaştığı bilgilere göre, iş adamı Sıtkı Ayan'ın, 2011'de gemi taşımacılığı faaliyeti için devraldığı şirketin hiç bir banka hesabı bulunmuyor. Uluslararası sularda gemi taşımacılığında avantaj sağlamak için devralınan şirketin offshore hesabı da yok. Şirkete kayıtlı 'Ağdaş' adlı gemi bu kapsamda işletiliylor. Bellway Limited Şirketi adına, devirden önce ve sonra da banka hesabı açılmadığı öğrenildi. 

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında banka transferlerinin katını olarak öne sürdüğü swift belgelerinin offshore hesaba transfer işlemlerine değil, Türkiye'deki bankalar arası para transferlerine ait olduğu öğrenildi. 

BELGELERDEKİ GERÇEK: TRANSFER İKİ TÜRK BANKASI ARASINDA

Kılıçdaroğlu'nun Meclis kürsüsünde "Vergi kaçırmak için şirketin offshore hesabına para transferi" iddiasıyla gösterdiği transfer belgelirinde işlemin iki Türk bankası arasında gerkçekleştiği net olarak görülüyor. 

17-11/28/5d33583b-cb7c-4473-b53b-78bf426798a2-copy.jpg

İlk belgeye göre 2.5 milyon dolarlık transfer Türkiye Halk Bankası ile Albaraka Türk arasında gerçekleşti. Transferi yapan şirket ise Türkiye'de kurulan Bellway Limited.

17-11/28/258dbd47-c994-491a-8a4b-dd585f7e1566-copy-1511876799.jpg

Kılıçdaroğlu'nun Türk bankaları arasında transfer yapıldığını gizleyerek açıkladığı ikinci belgede de Türkiye Halk Bankası ve Albaraka Türk isimleri açıkça gözüküyor. 

AK PARTİ'DEN İLK CEVAP: BELGELER SAHTE

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına AK Parti'den ilk cevap geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan şöyle konuştu:

 "Ticari işlemeden kaynaklanan bir meseleyi gündeme taşıyarak güya Cumhurbaşkanımızı sıkıntıya sokmaya çalışıyor. Oysa avukatlarla da konuştum aldığımız bilgiler gösteriyor ki bütün iddiaları yalan, yersiz. Türkiye'ye döviz getiren, ticaretten kaynaklı sonuç olarak kar eden firmanın Türkiye'ye gelen parasını bırakın, dışarıya gitmiş gibi göstererek ne olduğunu bilmediğimiz bir takım kağıtlar elinde sallamaya başladı. Altını çiziyorum iddia ettiği gibi Türkiye'den dışarıya giden milyonlarca dolar para değil aksine Türkiye'ye gelen döviz, kazanılan para ve resmi olarak yapılan bir ticaretten bahsediliyor. Kılıçdaroğlu'nun elinde olan belgelerin sahte olduğunu, siyasi ahlaktan uzak bir konuşma yaptığınız üzülerek gördüm. Şu anda yapılacak tek işlem istifaya davettir. Türkiye'ye gelen dövizi Türkiye'den çıkan bir para gibi gösteremez." 

AYRINTILAR GELİYOR...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN