Son dakika! Kocaeli Körfezi'nde LPG yüklü tankerde yangın çıktı

Son dakika! Kocaeli Körfezi'nde LPG yüklü tankerde yangın çıktı

Kocaeli Körfezi'nde, TÜPRAŞ tesislerine yakın bir noktada bulunan tankerde yangın çıktı. Boş olduğu belirtilen tankerin filikasında çıkan ve gemiye sirayet eden yangında 7 kişi yaralandı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

İzmit Körfezi Tütünçiftlik açıklarında LPG yüklü bir tankerin yandığı ihbarı üzerine bölgeye Kıyı Emniyeti ekipleri hareket etti. Kaptan köşkündeki patlamadan sonra çıkan yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları başladı. Yangına müdahale eden römorkörlerden biri yandı. Bunun içindeki 3 tane mürettebat hastaneye gönderildi. Geminin içinde yaralı olmadığı belirtildi. 

DENİZE ATLAYANLAR OLDU

Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Yangın sonrası denize atlayanlar oldu. Geminin içinden de yangına müdühale edildi. Şu an kontrol altına alındığı bilgisi geliyor. Hem Donanma Komutanlığı hem belediye ekipleri hem de firmanın personeli içeriden müdahale ediliyor. Mürettabatla ilgili bir tehlike yok. Yangın çıkınca denize atlamışlar. Kurtarıldılar."

17-04/29/6840220.jpg

TÜPRAŞ TESİSLERİNE 700 METRE UZAKLIKTA

Yanan tanker, TÜPRAŞ tesislerine 600-700 metre mesafede bulunuyor. İTÜ Öğretim üyesi Abdurranman Kılıç, NTV yayınında bir an önce soğutma çalışmasının başlanması gerektiğini, tankerin denize uzağa çekilmesi gerektiğini söyledi. Kılıç, Gemi çekilirken her iki taraftan soğutma yapılması gerek. En azından 4 tane römorkörün su sıkması gerekirdi. Bir yandan soğutma yapılırken çekilme yapılması lazım. Şu anda çekilmesi risk taşır" dedi.

17-04/29/5904988a18c7732ab430c28a.jpg

17-04/29/5904995418c7732ab430c29a.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN