Son dakika! Meral Akşener istifa etti iddiası... İYİ Parti kongreye gidiyor

Son dakika! Meral Akşener istifa etti iddiası... İYİ Parti kongreye gidiyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in olaylı geçen Afyon Çalıştayı'nda istifa ettiği ileri sürüldü. Kampta partililer arasında yumruklaşmaya varan kavgaya ve yönetime yönelik sert eleştirilere tepki olarak, "Geri dönmemek üzere istifa ediyorum" diyen Akşener'i yönetim ikna etti. Parti yönetimi kongreye gitme kararı aldı. Meral Akşener yeniden aday olmayacağını açıkladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in istifa ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. Meral Akşener, Afyon çalıştayında "Bir daha geri dönmemek üzere istifa ediyorum" dediği iddia edildi.

İddiaya göre, çalıştayın son gününde yapılan kapalı oturumda partililer arasında tartışma yaşandı. Partililer, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde Akşener'in izlediği siyaseti eleştirdi. Bunun üzerine çıkan tartışmalar büyüyünce Akşener, "Geri dönmemek üzere istifa ediyorum" dedi. Tartışmaların yatışmasının ardından Akşener, ikna edildi. Bu sırada bazı partililer sosyal medyadan "istifa açıklaması" yaptı.

ÜMİT ÖZDAĞ: GENEL BAŞKANIMIZ DİĞER PARTİLERE ÖRNEK OLMALIDIR

Sayın Meral Akşener IYİ Partı genel başkanıdır ve önümüzdeki kongreden de genel başkan olarak çıkacaktır. Öte yandan Sayın Akşener'in kongre kararı parti içi demokrasi konusunda diğer partilere örnek olmalıdır.

MAKAM ARACINDA İKNA EDİLDİ

Alınan bilgiye göre, Akşener, iki gündür kampta yapılan ağır eleştirilere bugün kürsüye çıkarak cevap verdi. Akşener "Bu seçim sonuçlarının sorumlusu benim. Artık çekilmem gerekiyor" dedi. Bu sözler üzerine bazı partililer Akşener'in salondan çıkmasını engellemeye çalıştı. Akşener salondan çıktıktan sonra da ikna edilmeye çalışıldı. Ankara'ya gitmek için makam aracına binen Akşener geri dönmesi için ikna edildi. Salano dönen Akşener "Arkadaşlar olağanüstü kongreye gidiyoruz. Hayırlı olsun" dedi. 

ADAY DEĞİLİM PAYLAŞIMI

Akşener Twitter hesabından yaptığı açıklamada seçimli kurultayda aday olmayacağını açıkladı. Akşener "Parti tüzüğünün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi. 

İYİ Parti'nin kongre kararının ardından bir açıklamada Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'dan geldi. Koray Aydın, "Cuma gününden beri yapılan toplantının içerisindeyim. 3 temel konuda masalarda 14-15 kişilik gruplar görüşlerini ifade etti. Her masa kendi seçtiklerini bülten haline getirdi. Sunucu eşliğinde hangi konundan ne kadar çok bahsedildiği yüzeysel olarak anlatıldı" dedi.

İYİ PARTİ OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GİDİYOR

Aydın, "Eleştiriler de oldu. Seçimden yeni çıkan partini yüzde 10 ile çıktığını ve devlete karşı, güçlü partiye karşı balşarılı olduğnu beyan eden de oldu. Olağanüstü kongre açıklamalarında bulundular. Aydın, "Genel Başkanımız da bu açıklamalardan sonra uzunca bir konuşma yaptı. 45 gün veya bir ay sonra yapılacak.  Bu aynı zamanda seçimden çıkmış bir partinin yeniden hamle yapma yorulan unsurlarına karşı daha zinde hamleler yapılacaktır. Meral Akşener tekrar aday olacak tabi. Biz liderimizin arkadındayız. Kendisini sonuna kadar destekliyoruz. İYİ Parti bir yerde kendi küllerinden yeniden doğacak. Aday olmayı düşünen kimse yok. Cesaret edebilecek biri olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ise "Milletvekillerini dinledi. Bu Türkiye siyasetinde çok alışagelmiş bir şey bu. Program hazırlanır, genel başkan dinlenir burada söz almak herkesin dinlenebileceği bir çalıştay yapıldı. Herkese söz verildi. Başarılı bir çalıştay oldu" dedi.

İYİ PARTİ TÜZÜĞÜ NE DİYOR?

Şartların oluşması halinde, kademe yönetim kurulunun gerekli hazırlıkları yaparak talebin tebliğinden itibaren 45 gün içinde olağanüstü kongreyi toplaması zorunludur.

Olağanüstü toplantının gündemi, toplantıyı talep edenlerce belirlenir. Gündemin neden ibaret olduğu karar veya talep yazısında belirtilir.

Olağanüstü toplantı gündemine başka gündem maddesi eklenemez.

AKŞENER'E ULAŞAMADILAR

Partide gerginliğin bu noktaya gelmesinde özel kalem müdiresi Esma Bakar’ın tavırlarının etkili olduğu ileri sürüldü. Seçimden önce iki hafta boyunca genel başkan yardımcılarının bile Meral Akşener'e ulaşamadığı belirtildi. 

GİK ÜYESİ İSTİFASINI AÇIKLADI

Öte yandan İYİ Parti GİK Üyesi Fatih Eryılmaz da istifasını açıkladı. Eryılmaz, Twitter hesabından "İYİ Parti'den istifa ediyorum. Gerekli açıklamayı daha sonra yapacağım" dedi. 15 Temmuz gecesi Ankara Emniyeti önüne gelen tanklara karşı ilk direnişi başlatan emniyet amiri olan Mehmet Fatih Eryılmaz, darbecilerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanmış ve "gazi" olmuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN