20 Nisan 2024 Cumartesi
Altın 2496.161 %0.03
BIST 9693.46 %1,77
Dolar 32.4971 %0.13
Euro 34.5977 %0.09
13°
İstanbul
Bulutlu

Son dakika! Meral Akşener'den flaş açıklama: Kongrede aday olmayacağım

Son dakika! Meral Akşener'den flaş açıklama: Kongrede aday olmayacağım

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, partisinden istifa ettiği haberleri siyaset gündemine bomba gibi düşerken bir son dakika haberi daha geldi. Akşener, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

İYİ Parti çalıştayı, Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Genel Başkan Meral Akşener’in da katılımı ile dün başlamıştı.

İddiaya göre, çalıştayın son gününde yapılan kapalı oturumda partililer arasında tartışma yaşandı. Partililer, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde Akşener'in izlediği siyaseti eleştirdi. Bunun üzerine çıkan tartışmalar büyüyünce Akşener, "istifa ediyorum" dedi. İddiaya göre, tartışmaların yatışmasının ardından Akşener, ikna edildi.

ADAY OLMAYACAĞIM

Akşener Twitter hesabından şu açıklayı yaptı: 

Parti tüzüğümüzün şahsıma tanıdığı yetki çerçevesinde seçimli kurultay kararı almış bulunuyorum. Kurultayda aday olmayacağım, aday olacak arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

KORAY AYDIN: ADAY OLACAK TABİİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ise, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Genel Başkanımız da bu açıklamalardan sonra uzunca bir konuşma yaptı. 45 gün veya bir ay sonra yapılacak.  Bu aynı zamanda seçimden çıkmış bir partinin yeniden hamle yapma yorulan unsurlarına karşı daha zinde hamleler yapılacaktır. Meral Akşener tekrar aday olacak tabi. Biz liderimizin arkadındayız. Kendisini sonuna kadar destekliyoruz. İYİ Parti bir yerde kendi küllerinden yeniden doğacak. Aday olmayı düşünen kimse yok. Cesaret edebilecek biri olduğunu düşünmüyorum." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN
YUKARI