Son dakika! Merkel'den Türkiye açıklaması: Silah satışı tamamen durmamalı

Son dakika! Merkel'den Türkiye açıklaması: Silah satışı tamamen durmamalı

Son dakika! Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'ye silah ihracatının yasaklanmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Merkel, ''NATO ortağı Türkiye'ye silah ihracatı tamamen durmamalı'' dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel 24 Eylül'deki genel seçimler öncesi Alman devlet televizyonu NDR'e konuştu.

Almanya Başbakanı Merkel, NATO üyesi Türkiye'ye topyekun bir silah ambargosuna karşı olduğunu belirtti.

''BİRLİKTE ÇALIŞMAYA ZORUNLUYUZ''

Almanya'nın güvenlik konusunda Türkiye ile birlikte çalışmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Başbakan Merkel, "DAEŞ'e ve İslamcı teröre karşı savaşta birlikte mücadele ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Türkiye'ye yönelik katı bir seyahat uyarısı yapılmasını da uygun bulmadığını dile getiren Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Elbette başka adımları atma hakkımızı saklı tutuyoruz" dedi.

BAKAN ÇELİK GABRIEL'İ ELEŞTİRMİŞTİ

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye'ye silah satışıyla ilgili sözlerini eleştiren AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik de şu görüşü dile getirmişti:

"Artık DEAŞ, PKK gibi örgütler Avrupa başkentlerinde de dolaşıyor. Bakın şu unutulmasın. Bizim burada verdiğimiz etkili mücadele ile Türkiye bir devlet olarak kendi sınırlarını koruyor. Ama aynı zamanda da Avrupa'nın güvenliğini ve sınırlarını koruyor. Dolayısıyla Türkiye'nin terörle mücadelesinde bir zaaf ortaya çıkarmak demek Almanya'nın ve Avrupa'nın da güvenliğinde bir zaaf ortaya çıkarmak demektir."

GABRİEL NE DEMİŞTİ?

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, "(Silah ihracatına ilişkin) Türkiye'nin bize gönderdiği bütün büyük talepleri karşılamayız ki bunların sayısı az değil, silah satışını dondurduk" demişti.

Gabriel, "Eğer bir NATO üyesi talep ederse, Berlin'in silah göndermekle yükümlü olduklarını hatırlatarak bunun şu an mümkün olmadığını" belirtmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN