Son dakika! Meteoroloji 4 bölge için toz taşınımı uyarısı yaptı

Son dakika! Meteoroloji 4 bölge için toz taşınımı uyarısı yaptı

Meteoroloji'den Güneydoğu'daki 6 il için toz taşınımı  uyarısı yapıldı. Doğu Anadolu'nun batısı, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünce yapılan açıklamada, Suriye  üzerinden gelen toz taşınımının Diyarbakır, Şırnak, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve  Batman'da cumartesi sabahsaatlerine kadar etkili olacağı bildirildi.

Açıklamada, hava kalitesi ve görüş mesafesinde azalma, yağış olan  yerlerde yağmurun çamur şeklinde olması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara  karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulandı.

İkinci açıklamada ise toz taşınımının, yurdun bazı bölgelerinde yarın ve cuma günü de sürmesi ve hafta sonunda yağışlı sistemin gelişiyle etkisini kaybedeği belirtildi. 

Bugün Suriye üzerinden gelen ve özellikle Doğu Akdeniz ile İç Anadolu başta olmak üzere, güney ve iç bölgelerde etkili olan toz taşınımının, yarın da Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı, Doğu Akdeniz ve İç Anadolu'da etkisini sürdüreceği tahmin ediliyor.

Toz taşınımının, cuma günü Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu'da etkili olduktan sonra, hafta sonunda yağışlı sistemin gelişiyle etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Açıklamada, vatandaşların toz taşınımının sebep olabileceği görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı, dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulunuluyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN