Muğla'da deprem gece yarısı deprem! Artçı sarsıntılar 30 dakika sürdü

Muğla'da deprem gece yarısı deprem! Artçı sarsıntılar 30 dakika sürdü

Son dakika! Muğla'nın Ula ilçesinde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün Ula merkezli depremim büyüklüğünü önce 5.3, sonra 5.0 olarak açıkladı. Deprem İzmir ve çevredeki illerden de hissedildi. Depremin ardından geçen yarım saatlik süre zarfında bölgede 1.8 ila 3.6 büyüklüklerinde 7 artçı sarsıntı daha kaydedildi. Sarsıntılarda can ve mal kaybı yaşanmadı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nün verilerine göre, saat 23.22'de merkezi Muğla'nın Ula ilçesi olan 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Yerin 5 km derinliğinde meydana gelen depremde ilk bilgilere göre can ve mal kaybı yaşanmazken, vatandaşlar panik yaşadı. Kandilli ilk önce 5.3 olarak duyurduğu depremde verilerini revize ederek 5.0 olarak yeniden açıkladı.

AFAD: 5.0 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın merkez üssünü Ula İlçesi'nin Arıcılar Mahallesi olarak saptadığı deprem, bugün saat 23.22'de meydana geldi. Yerin 12.19 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Ula ilçesinin yanı sıra kent merkezi ve çevre ilçelerden de hissedildi. Depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadı.

17-11/23/5a15f5db2269a21c4c2bef4b.jpg

 

30 DAKİKADA 7 ARTÇI SARSINTI

Depremin ardından geçen yarım saatlik süre zarfında bölgede 1.8 ila 3.6 büyüklüklerinde 7 artçı sarsıntı daha kaydedildi.

2 EVDE HASAR OLUŞTU

Depremde iki evde çatlaklar oluştuğu bildirildi. Ula ilçesi ve çevresinde kısa süreli paniğe neden olan deprem sonrası, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne sadece merkez üssü Arıcılar Mahallesi’nden arama yapıldığı ve iki ayrı evde çatlaklar oluştuğunun ihbar edildiği öğrenildi.

17-11/23/5a16451d7af50716b073ef37.jpg

Gelen ihbarın adından AFAD İl Müdürlüğü, 112 Acil Servis ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığından 4 ekip inceleme yapmak üzere Arıcılar Mahallesi’ne hareket etti.

Vatandaşlar geceyi araçlarında ve evlerinin önünde ateş yakıp battaniyelere sarınarak geçirdi.

VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKTÜ

Deprem sonrasında bazı ilçe sakinleri sokağa çıktı.

Esnaf Melik Önder, AA muhabirine, işlettiği büfede otururken deprem olduğunu belirterek, "5-10 saniye sallandık ama çok şükür herhangi bir şey yok. Herkese geçmiş olsun." dedi.Önder, deprem anında boş olan sokaklara, ilerleyen dakikalarda bazılarının çıkmaya başladığını söyledi.

Aslı Kabak ise deprem sırasında arkadaşlarının evinde olduğunu dile getirerek, bir anda ayağa kalktıklarını, sallanmaya başladıklarını söyledi. Sarsıntının giderek artmaya başladığını dile getiren Kabak, "Korktuk, dışarı çıktık. Bir süre sonra tekrar eve girdik. Deprem sanki bir dakika sürdü gibi geldi. Bayağı şiddetli hissettik." diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de depremin büyüklüğünü 5.0 olarak teyit etti. Ula ilçe merkezinin yanı sıra çevre ilçelerde de hissedilen depremin ardından AFAD ve 112 Acil Servis ekipleri inceleme yapmak üzere bölgeye hareket etti.

VALİDEN AÇIKLAMA

ürkiyedeki son depremlerMuğla Valisi Esengül Civelek, Ula ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını bildirdi.

Vali Civelek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, an itibarıyla ilçede herhangi bir olumsuz durumun söz konusu olmadığını belirtti.

Bölgeden 112 Acil Çağrı Merkezine yapılmış herhangi bir arama kaydının da olmadığını vurgulayan Civelek, "Ula Kaymakamımız tüm mahalle muhtarları ile yaptığı görüşmede şu an için herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığını teyit etmiştir." ifadesini kullandı.

17-11/22/screenshot_1-1511383473.jpg

TÜRKİYE'DEKİ SON DEPREMLER

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremleri de aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

Tıklayınız...

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün verilerine göre Türkiye'de kaydedilen son depremleri aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

Tıklayınız...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN