Son dakika! Muharrem İnce: 'Gel adayımız ol' denirse, asla aday değilim

Son dakika! Muharrem İnce: 'Gel adayımız ol' denirse, asla aday değilim

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen Muharrem İnce, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, İstanbul adaylığı ile ilgili net konuştu. İnce, "Eğilim yoklaması olursa, İstanbul'da 259 bin üyenin önüne sandık konursa yarışa gireceğim. Sandık konulmazsa, 'Gel adayımız ol' denirse, asla aday değilim" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Muharrem İnce kameralar karşısına geçerek basın mensuplarına açıklama yaptı.

İnce, "Sayın genel başkana bildiklerimi, kaygılarımı aktardım" diyerek şu ifadeleri kaydetti:

"Partimin emrinde olduğumu söyledim. Birlikte çalışacağız. Başarılı olmak için var gücümüzle çalışacağımızı anlattık. 89'da heme hemen tüm belediyeleri nasıl aldıysak bugün de yapabileceğimizi söyledik. Örgütü dikkate almamız gerektiğini anlattım. Yani, 89'da ne yapmıştık? Hatırlayın. Sayın Nurettin Sözen tek adaydı. Tek aday olmasına rağmen ön seçime girmişti ve tek başına sandıktan çıkınca başarılı olmuştu. 

18-11/22/20181122_2_33551448_39236205.jpg

Sandık koyarsak, bu sandığı da ön seçim değil eğilim yoklamasını yaparsak, bazı arkadaşlar yanlış haberler yaptılar. Ön seçim ya da aday yoklaması hakim gözetiminde yapılır. Buna gerek yoktur, doğru değildir. Bunun daha kolayı var, eğilim yoklaması. Sandığın başında hakim değil partililer durur. 130 gün varken yapabiliriz bunu.

ÜYELERİMİZ KARAR VERSİN

Yeni bir deneyimimiz oldu. 51 günlük kampanya yürüttük cumhurbaşkanlığı seçiminde. 13 vilayete zaman yetmedi o zaman. Onun için şimdiden sandık koyarsak, İstanbul'da 259 bin üyemiz var. O üyelerimiz karar versin kimin aday olacağına. O gün örgütü de test etmiş oluruz. Bunları aktardım sayın genel başkana, durum bundan ibaret. Değerlendireceğini söyledi. İllerden tekrar görüş istediklerini belirtti.

Muharrem İnce Türkiye derdindedir. Partimin başarılı çıkmasını istiyorum. 259 bin üyenin önüne sandık konulursa evet, yarışa gireceğim. Sandık konulmazsa, 'Gel adayımız ol' dense bile asla aday değilim.

18-11/22/20181122_2_33551448_39236210.jpg

İBB adayı Giresun'da, Kastamonu'da, Diyarbakır'da çalışma yapabilsin, gezebilsin. Acele etmemiz gerektiğini düşünüyorum. Örgütün gücünü arkasına alan adayların da başarılı olacağını düşünüyorum.

İnce, yerel seçimlere yönelik sorun yaşanan bazı belediyeler hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere Kılıçdaroğlu'ndan randevu istemişti.

Randevu talebiyle ilgili açıklama yapan İnce, "Ben partinin cumhurbaşkanı adayıyım. Yerel seçimler yaklaşmış. Sayın Genel Başkan ile görüşmemizden daha doğal bir şey olamaz" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN