SON DAKİKA: ÖSYM açıkladı! LYS sonuçları saat 17:00'da açıklanacak

SON DAKİKA: ÖSYM açıkladı! LYS sonuçları saat 17:00'da açıklanacak

ÖSYM saat 17:00'dan sonra LYS sonuçlarını açıklayacağını duyurdu. Tercih işlemlerini yapan adayların heyecanla beklediği üniversite sonuçlarında artık sona gelindi. ÖSYM sonuç sayfasından açıklanacak olan 2017 LYS tercih sonuçlarını aday ve şifre numaraları ile haberimizde öğrenebilirsiniz.

Üniversite adaylarının heyecanla beklediği LYS üniversite yerleştirme sonuçlarıhakkında artık sona gelindi. Milyonlarca aday sonuçları ÖSYM sonuç sayfası üzerinden öğrenebilecek. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 18-26 Temmuz 2017 tarihleri arasında yapılan üniversite tercih sonuçlarının açıklanma saati belli oldu. 

SONUÇLAR AÇIKLANIYOR

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi öğrenci yerleştirme için yapılan üniversite tercih işlemleri 26 Temmuz'da sona erdi. Adaylar o günden itibaren sonuçları merak etmeye başlamıştı. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya gören 2017 LYS tercih sonuçları 08 Ağustos salı günü saat 17:00'da açıklanacak. 

LYS SONUÇLARININDUYURULMASI

Adaylar LYS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. Sonuçlarda şu bilgiler bulunacaktır: LYS testlerindeki doğru ve yanlış cevap sayısı. YGS puanları ve başarı sıraları. LYS puanları ve başarı sıraları. Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) Yerleştirme puanları ve başarı sıraları Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN