Son dakika! PKK'nın Botan sorumlusu Bestler Dereler'de sıkıştırıldı

Son dakika! PKK'nın Botan sorumlusu Bestler Dereler'de sıkıştırıldı

TSK'nın Bestler Dereler bölgesinde sürdürdüğü operasyonlarda 3 terörist daha etkisiz hale getirildi. Mehmetçik bölgede olduğu tespit edilen terör örgütü PKK'nın sözde Botan Sorumlusu İskan Akyüz'ün peşinde... PKK elebaşısı 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in yardımcısı Akyüz, 2008'de Erzincan Kemah'ta 9 askerin şehit olduğu saldırının talimatını vermişti.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Şırnak'ın Bestler Dereler Bölgesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik önceki gün başlatılan operasyon sürüyor. 19 Nisan'da 19 teröristin öldürüldüğü hava operasyonun ardından başlatılan arama tarama faaliyetlerinde 26 PKK'lı etkisiz hale getirilmişti. Bugün de 3 terörist çatışmalarda öldürüldü. Toplam 29 teröristin öldürüldüğü operasyonda, PKK'nın sözde Botan sorumlusu 'Hakkı' kod adlı İskan Akyüz'ün de bölgede olduğu tespit edildi. 

2008'de Erzincan Kemah'ta 9 askerin şehit edildiği saldırının talimatını veren ve adı mavi listede yeralan Akyüz, PKK elebaşısı Fehman Hüseyin'in (Bahoz Erdal) yardımcısı olarak biliniyor.

DOKTORU ÖLDÜRÜLDÜ

Bugünkü çatışmada öldürülen teröristlerden birinin de Botan sözde bölge sorumlusu İskan Akyüz'ün doktoru olduğu tespit edildi. Çembere alınan bölgede Akyüz'ün de sıkıştırıldığı öğrenildi. 

17-04/21/ekran-alintisi-copy.jpgİskan Akyüz, başına ödül konulan teröristlerden...

25 yıldır örgütün dağ kadrosunda yer alan Akyüz, PKK'nın ‘kuzey saha’ olarak adlandırdığı Diyarbakır, Bingöl, Bitlis, Batman, Erzurum, Erzincan, Elazığ'ın kırsal kesimindeki teröristlerin sorumlusu. Terörist, 200'e yakın sivil, asker, polis ve korucunun şehit edilmesinden sorumlu tutuluyor. 

Bir haftada etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 48 oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN