Son dakika! Raco'nun kilidi TSK'ya geçti, kasabaya yoğun top atışı başladı (Afrin'de son durum)

Son dakika! Raco'nun kilidi TSK'ya geçti, kasabaya yoğun top atışı başladı (Afrin'de son durum)

Zeytin Dalı Harekatı'nın 31'nci gününde TSK'dan yapılan açıklamada, etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1641'e yükseldiği bildirildi. TSK ve ÖSO güçleri Afrin'in batısındaki Raco’ya bağlı İkidam, Şeltah ve Merseva köylerini terör örgütü PYD'den aldı. Kritik Raco kasabası böylece ablukaya alınmış oldu. TSK, Raco kasabasını yoğun top atışına tutuyor. Son olarak Hantalli ve Divan Tahtani köyleri de teröristlerden temizlendi. Bugün itibariyle 75 tepe, köy ve köy altı yerleşim yeri teröristlerden kurtarıldı.

Zyetin Dalı Harekatı'nın 31'nci gününde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1641'e yükseldiği bildirildi. TSK ve ÖSO güçleri Afrin'in batısındaki Raco’ya bağlı İkidam, Şeltah ve Merseva köylerini terör örgütü PKK'dan aldı. Dün de Raco bölgesindeki Devrişye, Yukarı Hacıkanlı, Aşağı Hacıkanlı ve Hopkan köylerinin teröristlerden kurtarıldığı açıklanmıştı. 

75 NOKTA TEMİZLENDİ

Böylece terör örgütünden alınan cepler birleşmiş oldu. Rejimin Afrin'e gireceği haberlerinin ardından da kasaba topa tutuldu. Son gelen haberlere göre, Hantalli ve Divan Tahtani köyleri de teröristlerden temizlendi. TSK'dan yapılan açıklamada, Afrin'de bulunan 73 bölgenin YPG'li teröristlerden temizlendiği belirtilmişti. Son ele geçirilen bölgelerle birlikte bu sayı 75'e yükseldi. 

18-02/19/resimid_8981105.jpg

Ayrıca, TSK ve ÖSO'nun kritik öneme sahip yerleşim yerlerinden Raco'ya hakim üç tepeyi ele geçirdiği belirtildi. Bölgeye ait haritaları gösteren fotoğraflar ÖSO'ya yakın sosyal medya hesapları tarafından paylaşıldı.

18-02/19/5a8a882d2269a21b348d27e3.jpg

RACO'YA BOMBARDIMAN

Hatay’ın Hassa ilçesindeki sınır birlikleri, Suriye Devlet Televizyonunun rejim yanlısı güçlerin Afrin’e gireceğini duyurmasının ardından, ezan sesleriyle birlikte Raco bölgesini bombardımana tuttu.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye’nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan "Zeytin Dalı Harekatı"nın 31. gününde Afrin bölgesindeki terör hedefleri bombalanmaya devam ediliyor.

18-02/19/resimid_8981108.jpg

Suriye Devlet Televizyonunun rejim yanlısı güçlerin Afrin’e gireceğini duyurmasının ardından harekete geçen TSK, Hatay’ın Hassa ilçesinde bulunan sınır birliklerinden ezan sesleriyle birlikte Raco bölgesini vurdu.
Harekatta stratejik öneme sahip Raco bölgesinde terör hedefleri tek tek imha edildi. Fırtına obüsler de bölgede hazır bekletiliyor.

Öte yandan, mühimmat taşıyan askeri araçların da bölgeye sevk edildiği görüldü.

CAMİYİ KARARGAH YAPTILAR

Afrin kırsalındaki Maranez köyünde bulunan ve çatışmalar nedeniyle hasar gören camiyi PYD/PKKlı teröristler karargaha dönüştürdü.

18-02/19/racu2.Jpeg

GECE BOYU TOP ATIŞI

Kilis’te konuşlu bulunan ateş destek vasıtaları, fırtına obüs topları, tank ve çok namlulu roketatarlar (ÇNRA) tarafından Afrin’daki PKK/PYD hedefleri vurulmaya devam ediliyor.

Zeytin Dalı Harekatı 31’inci gününde sürerken, Mehmetçik ile Özgür Suriye Ordusu askerlerinin Afrin kırsalında ilerleyişi sürüyor. Kilis’in Suriye sınırında konuşlu bulunan ateş destek vasıtaları, fırtına obüs topları, tank ve çok namlulu roket atarlar tarafından PKK/PYD’nin sığınak, barınak ve mevzileri dün gece sabaha kadar ateş altına alındı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN