Son dakika! Rejim ve PYD arasında 5 maddelik anlaşma iddiası

Son dakika! Rejim ve PYD arasında 5 maddelik anlaşma iddiası

Rejim güçlerinin Afrin'e girmeye başladığına dair son dakika haberler gelirken, Şam yönetiminin terör örgütü PYD ile yaptığı anlaşmanın detayları da sızmaya başladı. İddialara göre PYD, resmi binalardan çekilecek. 52 nokta rejime bırakılacak.

KARAR.COM

Türkiye'nin Afrin'deki terör örgütlerini temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı sürerken, Rusya destekli rejimden tehlikeli bir hamle geldi. Rejim güçlerinin Afrin'e girmeye hazırlandığı ileri sürüldü. Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'nın son dakika olarak duyurduğu haber gözleri rejim ve terör örgütü PYD/YPG arasında yapılan anlaşmaya çevrildi. Birkaç gündür konuşulan anlaşmanın bazı detayları da sızdı. 

Terör örgütü YPG ile Suriye rejimi arasında yapıldığı iddia edilen anlaşmaya henüz son şeklinin verilmediği ancak 5 maddenin netleştiği ileri sürüldü. Sızan maddeler şöyle: 

1-Afrin'in merkezinde hastane ve okullar dahil tüm devlet binaları Suriye devlet rejiminin kontrolüne geçecek.

2- 52'nin üzerinde askeri nokta Suriye devlet rejiminin kontrolüne geçecek.

3- Orta ve ağır tüm mühimmatlar, cephanelikleri de dahil Suriye devlet rejiminin kontrolüne geçecek.

4- Sivillerin ve YPG'lilerin hafif silah taşıması da yasaklanacak.

5- Suriye rejimi için zorunlu askerlik uygulanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN