Son dakika! Trump'tan yine Brunson tehdidi: Neler olacağını göreceksiniz

Son dakika! Trump'tan yine Brunson tehdidi: Neler olacağını göreceksiniz

Başkan Donald Trump, Türkiye'de ev hapsinde tutulan Rahip Andrew Brunson'la ilgili yeni açıklama yaptı. Beyaz Saray'da gazetecilere konuşan Trump, 24 saat içinde ikinci kez Türkiye'yi tehdit etti. Rahip Brunson için "Harika bir insan" nitelemesi yapan ABD Başkanı "Neler olacağını göreceksiniz" diye konuştu.

Trump şöyle konuştu: "Şu anda mahkemesi görülüyor, eğer buna mahkeme derseniz. Onu uzun zaman önce geri teslim etmeliydiler ve benim fikrime göre Türkiye çok çok kötü hareket etti" dedi.

"Bu işin sonunda nereye varacağını henüz görmediklerini" belirten Trump, "Olanları bir kenarda oturup izlemeyeceğiz. İnsanlarımızı alamazlar. Dolayısıyla neler olacağını göreceksiniz" ifadesini kullandı.

Trump dün gece de Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, "Türkiye ABD’den yıllarca faydalandı. Şimdi de muhteşem Hristiyan rahibimizi bırakmıyorlar. Kendisinden bizi vatansever bir rehine olarak temsil etmesini istemek durumunda kalıyorum. Masum bir insanın serbest kalması için karşılığında hiçbir şey vermeyeceğiz. Biz Türkiye'den kesintiye gideceğiz," diye yazmıştı.

Daha önce de ABD Hazine Bakanı ile ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Türkiye'yi Brunson için tehdit etmişti. Son 48 saatte ABD'den Türkiye'ye yönelik 4 tehdit açıklaması yapıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN