Son dakika! TSK Bülbül Köyünü ele geçirdi, Öcalan posteri indirildi (Afrin'de son durum)

Son dakika! TSK Bülbül Köyünü ele geçirdi, Öcalan posteri indirildi (Afrin'de son durum)

TSK ve ÖSO'nun Afrin'i YPG'den temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı 15. gününde sürüyor. Ele geçirilen Afrin yakınındaki Bülbül kasabasında PYD bayrağı ve köyün okuluna asılan Öcalan posterleri indirildi. TSK Afrin Harekatı'nda 74 terör hedefinin daha vurulduğunu, etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 897 olduğunu açıkladı.

Terör örgütü YPD/YPG'ye yönelik başlatılan Afrin Harekatı'ndan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri, operasyonun 15. gününde Afrin yakınındaki Bülbül kasabasını ele geçirdi. Kasabadaki bir okulun duvarlarında yer alan Abdullah Öcalan posterleri ile köydeki PYD bayrağı indirildi. Türk askeri, "Girilmez denilen Bülbül’deyiz" diyerek, örgütün Afrin’deki izlerini gösterdi.

İşte saat saat Afrin Harekatı'nda yaşananlar...

18-02/03/resimid_8845960.jpg

TSK: Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde harekâta katılan bir tankımız, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet almıştır.

GİRİLMEZ DENİLEN YERE GİRDİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri, Afrin’in yakınındaki Bülbül kasabasına ulaştı. Türk askerlerinin Bülbül’deki bir resmi kurumda yaptıkları incelemede duvarlardaki sözde "Büyük Kürdistan" haritası ve Abdullah Öcalan’ın posterleri indirildi. Türk komutanın yaptığı keşif anbean cep telefonuna kaydedildi. Türk ordusunun giremeyeceğini söyledikleri Bülbül’ü ele geçirdiklerini belirten komutan, resmi kurumdaki bütün terör örgütü görsellerini temizledi.

OKULDA ÖCALAN TEMİZLİĞİ BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

TSK'DAN AÇIKLAMA: 74 HEDEF İMHA EDİLDİ

TSK’dan yapılan açıklamada, Hava Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen hava harekatı ile PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait sığınak, barınak, mühimmat deposu ve silah mevzii olarak kullanılan 15 hedefin imha edildiği belirtilerek Harekata katılan uçakların emniyetle üslerine döndükleri bildirildi.

"Zeytin Dalı Harekatı" kapsamında bölgeden elde edilen bilgilere göre 74 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği kaydedilerek Harekatın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 897 olduğu ifade edildi.

HAREKATLA İLGİLİ DETAYLAR...

Hava harekatı ve kara ateş destek vasıtaları ile desteklenen kara harekatının planlandığı şekilde başarıyla devam ettiği vurgulandı. TSK’dan yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 saat 17.00’den itibaren ’Zeytin Dalı Harekatı’ başlatıldığı hatırlatıldı.

Harekatın, Türkiye’nin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan meşru müdafaa hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edildiği vurgulandı. Harekatın planlama ve icrasında sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçlerin hedef alındığı, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterildiğine dikkat çekildi. 

AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN