Son dakika! Zeytin Dalı Harekatı'nda iki kritik nokta ele geçirildi | 22 Ocak raporu

Son dakika! Zeytin Dalı Harekatı'nda iki kritik nokta ele geçirildi | 22 Ocak raporu

Zeytin Dalı Harekatı'nda Azez'den ilerleyen TSK unsurları, Afrin'in stratejik önemdeki Burseya Dağı'nı ele geçirdi. Operasyonda en az 10 PKK’lı terörist yakalandı. Batı cephesinde ise Reyhanlı'nın karşısındaki Şeyh Hadid'e bakan en büyük tepe ele geçirildi. Afrin'in güneyi dışında tüm cephelerden YPG'li teröristler kıskaca alındı. ÖSO güçleri ayrıca Menbic'te teröristlerle çatışıyor. Menbic'ten Afrin'e takviye hedefleyen YPG'lilerin önünün kesilmesi hedefleniyor.

Afrin Operasyonu'nun 3. gününde TSK ve ÖSO güçleri iki önemli zafer elde etti. Azez'de 3. cephe açıldı ve kritik önemi sahip Burseya Dağı ele geçirildi. Batı cephesinde ise Reyhanlı'nın karşısındaki Şeyh Hadid'e bakan en büyük tepe kontrol altına alındı. Afrin'in güneyi dışında tüm cephelerden YPG'li teröristler kıskaca alındı. ÖSO güçleri ayrıca Menbic'te teröristlerle çatışıyor. Menbic'ten Afrin'e takviye hedefleyen YPG'lilerin önü kesilecek.

18-01/22/20180122_2_28245950_30033912-1516625094-1516641223.jpg
Azez'de operasyona katılan Mehmetçik böyle görüntülendi. 

İşte Afrin Operasyonu'nun 3. gününde yaşananlar...

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Zeytin Dalı Harekatında terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Afrin'e doğusundaki Azez'den operasyon başlattı. Operasyonda çok sayıda ÖSO unsuru da yer alıyor. TSK'ya ait savaş uçakları ise, Afrin için fiziki korunma sağlayan stratejik önemdeki Burseya Dağı'nda yuvalanan terör hedeflerini vurdu. Bombardımanın ardından kritik tepe ele geçirildi. 

18-01/22/son-dakika-azez-cephesi-acildi-teror-orgutune-burseya-dagi-nda-darbe-10674132.Jpeg

Burseya Dağı’na düzenlenen operasyonda en az 10 PKK’lı da yakalandı. 

ÖSO güçleri çatışmanın bitmesiyle birlikte dağda zafer selfie'si çektirdi.

18-01/22/bursaya-dagi-ni-ele-gecirip-10-ypg-li-teroristi-10482753_3183_m.jpg

BURSEYA DAĞI'NIN ÖNEMİ

Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyor.

Burseya'nın teröristlerden temizlenmesiyle Türkiye sınır hattı ile birlikte Azez ve çevresindeki Suriyeli sivillerin güvenliğine yönelik tehditler azalmış olacak.

Bu arada, sınır hattındaki TSK birlikleri de Cinderis beledesinde Celeme, Hemidiyye, Haclar, Freriye ve Tel sellür köylerindeki PYD/PKK mevzilerini topçu atışına tutuyor.

TSK ve harekata destek veren ÖSO, dün Afrin'e kuzey, kuzeybatı ve batı bölgelerinden girerek 11 noktayı ele geçirmişti.

RACO BÖLGGESİNE HAVA HAREKATI

Türk savaş uçakları, Raco bölgesine hava harekât düzenledi. İlk 48 saatte Afrin'e doğru 7,5 kilometre ilerlendi . Hatay'ın Hassa ilçesinde sınırın sıfır noktasında bulunan Sakız Karakolu'nda bazı tanklar Suriye tarafına atış yaptı. Yarım Aktepe mevkiinde Türk askerleri ve Özgür Suriye Ordusu üyeleri takviye için hazır bekletildi.

ŞENGAL KÖYÜ'NDE YOĞUN ÇATIŞMA

Son dakika! Zeytin Dalı Harekatı'nda TSK ve ÖSO birlikleri Afrin'in kırsalında direnişle karşılaşmadan ilerlerken kentin kuzeyindeki kritik öneme sahip Şengal Köyü'nde çatışmaların yoğunlaştığı öğrenildi. Bölge kaynakları, PKK'lı teröristler ile köyü ele geçiren ÖSO güçleri arasında yeniden çatışma çıktığı bilgisini paylaştı.

MENBİC'E OPERASYON

ÖSO, Afrin'in yanı sıra Menbic kırsalında da operasyon yapıyor. Türkiye'nin Fırat Kalkanı Harekâtı ile teröristlerden temizlediği Azez'in hem doğusundaki Menbic'ten hem de batısındaki Afrin'den silah sesleri duyuldu. 

Sabah saatlerinde Kilis'ten YPG'nin terör mevzilerine top atışları yapıldı. Afrin'deki hedeflere ilerleyen birliklere destek sağlandı. Zaman zaman yoğunlaşan atışlar, Kilis kent merkezinin yanı sıra Hatay hudut hattındaki bazı köylerden de duyuldu. Sınır birliklerine askeri araç takviyeleri ise sürüyor.

KONTROL NOKTALARI ELE GEÇİRİLDİ

Habertürk'ten Çetiner Çetin'in edindiği bilgilere göre harekatın ilk 48 saatinde 7.5 kilometre içeri girildi. Özellikle Kırıkhan-Hassa hattının karşısındaki Afrin'e bağlı Raco, Şedia ve Surki bölgelerinde çatışmalar yaşandı. Terör örgütünün kontrol altında tuttuğu 21 nokta kullanılamaz hale getirildi. Terör örgütünün yollara döşediği 17 tuzak imha edildi.

CENDERES BÖLGESİ VURULDU

YPG'nin Reyhanlı'ya füze fırlattığı Cenderes bölgesi TSK tarafından obüslerle vurulmaya başlandı. Mehmetçiğin bölgeye giriş yapma hazırlığı yaptığı öğrenildi.

ERDOĞAN: GERİ ADIM ATMAK YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili Twitter'dan yaptığı açıklamada Türkiye'nin kimseden icazet almayacağını vurgulayarak "Bölge, Türkiye için bir terör tehdidi olmaktan çıkana kadar, insanların huzur içinde yaşayabilecekleri bir yer haline gelene kadar operasyonlarımız sürecektir. Geri adım atmak yok" ifadelerini kullandı.

ABD'DEN TÜRKİYE'YE ÜST ÜSTE MESAJ

Zeytin Dalı Harekatı başladıktan sonra üst üste itidal ve süre uyarısı yapan ABD'den yeni bir açıklama daha geldi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini gidermeyi hedeflediklerini belirterek "Güvenli bölge için Türkiye ile çalışabiliriz" dedi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) ise Zeytin Dalı Harekatı ve Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki kaygıları konusunda Türkiye ile görüşmeler yürüttüğünü açıkladı.

Beyaz Saray yaptığı açıklamada "Türkiye'nin meşru güvenlik endişelerini biliyor ve ciddiye alıyoruz. NATO müttefiki olarak Türkiye ile birlikte çalışmaya devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

HAREKATTA İLK ŞEHİT

'Zeytin Dalı' Harekatı'ndan acı haber geldi. Burseya Dağı'ndaki çatışmada 1 mehmetçik şehit oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN