Son dakika! TSK ve ÖSO Arşali köyünü ele geçirildi

Son dakika! TSK ve ÖSO Arşali köyünü ele geçirildi

Zeytin Dalı Harekatı'nın 25'inci gününde TSK tarafından yapılan açıklamada, harekatın başlangıcından bu yana 1439 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. TSK ve ÖSO, Afrin'in Ömer Simo köyünü terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi. Hatay'ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçeleri karşısındaki terör mevzileri, savaş uçakları, çoklu roketatarlar ve obüs toplarıyla vuruldu. Son dakika gelen haberine göre TSK ve ÖSO, Afrin'in batısındaki Arşali köyünü terör örgütü PYD/PKK'dan temizledi.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) yürütülen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Hatay'ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçeleri karşısındaki terör mevzileri, savaş uçakları, çoklu roketatarlar ve obüs toplarıyla vuruldu.

MEVZİLER ATEŞ ALTINDA

Hudutlar ile bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla TSK tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor.

ÇATIŞMA ANI

Harekat kapsamında, Kırıkhan ilçesinin sınıra yakın bölgelerindeki birliklerden, Afrin batı kırsalında yer alan teröristlere ait mevziler çoklu roketatarla ateş altına alındı, savaş uçakları da hedeflere atış yaptı.

Öte yandan bölgeye destek amacıyla gönderilen çok sayıda tank, ilçedeki hazırlıkların ardından Suriye sınırına doğru yola çıktı.

Reyhanlı ve Hassa ilçelerinden de savaş uçakları ve obüs toplarıyla vurulan birçok noktadan dumanların yükseldiği görüldü.

Sınır hattında askeri araç sevkiyatı da devam etti.

Karadan ilerleyen ÖSO'ya havadan Türk savaş uçakları, SİHA'lar ve Hatay sınır hattındaki topçu birlikleri destek veriyor. Operasyon sırasında cephe hattında bulunan ÖSO'nun teröristlerle çatışma anları AA kamerasına yansıdı.

JÖH'LER SEVK EDİLDİ

İHA'nın haberine göre Cinderes'teki teröristlere ait mevzi ve sığınaklar havadan ve sınırda bulunan obüs ve tanklar tarafından vurulmaya devam ediyor. Cenderes ile Afrin’in birçok noktasından dumanların yükseldiği görülüyor.Zırhlı Personel Taşıyıcılar ve Jandarma Özel Harekat timlerinin sevk edildiği bölgede her geçen saat hareketlilik artıyor.

3 KİLOMETREYE KADAR DÜŞTÜ

Afrin merkezine giden en önemli kavşak niteliğindeki Cenderes’e mesafenin 3 kilometreye kadar düştüğü bildiriliyor. Afrin'in güneybatısında bulunan Deviye köyü, teröristlerin Cinderes beldesi ve çevresindeki tepelerden Hatay'ın Reyhanlı, Kırıkhan ve Hassa ilçelerindeki sivilleri hedef alması nedeniyle stratejik önem taşıyor.

TSK'nın 20 Ocak'ta Afrin'e yönelik olarak ÖSO unsurları ile birlikte başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nda bugün 25. gün. Afrin Harekatı'na dair son dakika haberler gelmeye devam ediyor. TSK'dan yapılan en son açıklamada, şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısının 1439 olduğu belirtildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'dan yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı” kapsamında 13 Şubat 2018 tarihinde, Kara ve Hava operasyonları sonucunda 70 PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1439 olmuştur." denildi.

TSK dünkü haftalık bilgilendirmesinde operasyonda şu ana kadar 31 askerin şehit düştüğünü 143 askerin de yaralandığını açıkladı.

Afrin'deki 627 hedef imha edildi, 51 nokta terörden arındırıldı. Çatışmalar Şeyh Horoz bölgesinde yoğunlaştı.

ÇNRA'LAR VURUYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Özgür Suriye Ordusu tarafından Suriye’nin Halep kentine bağlı Afrin ilçesi kırsalına yönelik Zeytin Dalı Harekatı sürüyor. Kilis merkeze yakın bölgede konuşlu bulunan ÇNRA’larla PYD/PKK ve DEAŞ terör örgütüne ait hedef ve mevziler ateş altına alınıyor. Art arda gönderilen roketlerle terör örgütünün yuvaları tam isabetle vuruluyor.

TANKLAR SINIRDA

Malatya'dan dün akşam yola çıkan 20 araçtan oluşan askeri konvoy, güzergahları boyunca vatandaşlar tarafından sevgi gösterileri eşliğinde karşılandı. Bu sabah Hatay'da Mehter Marşı ve Türk bayrakları ile karşılanan konvoy, güvenlik önlemleri eşliğinde Reyhanlı ilçesinin Suriye sınırına konuşlandırıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN