Son dakika! 24 Haziran seçimleri son durum: İl il seçim sonuçları

Son dakika! 24 Haziran seçimleri son durum: İl il seçim sonuçları

Türkiye'de bugün yaklaşık 56 milyon seçmen cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için sandık başına gitti. Sandıkların yüzde 97'si açıldı. Gece yarısı itibariyle Cumhur İttifakı Meclis'te çoğunluğu sağlarken Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'nde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan zafer elde etti. İşte il il seçim 2018 sonuçları...

Türkiye'de bugün yaklaşık 56 milyon seçmen cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için sandık başına gitti. Saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi 17.00'de tamamlandı. Seçmenler, Türkiye genelinde kurulan 180 bin 65 sandıkta oylarını kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerin ardından yaptığı ilk açıklamada, "Seçimlerin gayriresmi sonuçları belli oldu. Milletimiz şahsımıza cumhurbaşkanlığı vazifesini ve yürütme görevini tevdi etti" dedi.

Cumhur İttifakı'nın da parlamentoda çoğunluğu aldığını söyleyen Erdoğan, "Türkiye yüzde 90'lara yaklaşan seçimlere katılım oranıyla tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir" diye konuştu.

Merakla beklenen 24 Haziran seçimlerinin ardından resmi olmayan sonuçlara göre birçok ünlü isim milletvekili olmaya başardı. Bu isimler; AK Parti'den Alpay Özalan, Rümeysa Kadak, Kenan Sofuoğlu, Tolga Ağar, Barış Palandöken, Mücahit Arınç oldu. CHP'den Kani Beko, Mehmet Ali Çelebi, İYİ Parti'den Aylin Cesur, Gültekin Uysal; HDP'den Ahmet Şık, Barış Atay, Veli Saçılık; Saadet Partisi'nden Altan Tan oldu...

Şu ana kadarki sonuçlar şöyle:

Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,4 Muharrem İnce yüzde 30,8 Meral Akşener yüzde 7,4 Selahattin Demirtaş yüzde 8,2, Temel Karamollaoğlu yüzde 0,9, Doğu Perinçek 0,2...

PARTİLERİN MİLLETVEKİLİ SAYISI

HDP'nin yüzde 10 seçim barajını geçmesi ile Meclis'teki sandalye dağılımı da büyük oranda değişti.

İşte son verilere göre, Meclis'teki sandalye dağılımı: (Açılan sandık sayısı yüzde 98)

AK Parti: %42.42 293 MV.

CHP: %22.74 146 Mv.

MHP: %11.17 49 Mv.

HDP: 6%11.47 67 Mv.

İYİ Parti: %10.07 45 Mv.

İttifaklara göre dağılım:

Cumhur İttifakı: 339

Millet İttifakı: 192

İL İL TÜRKİYE SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

'106 BİN 307 SANDIK AÇILDI'

YSK'nın verilerine göre AK Parti yüzde 42.7, CHP yüzde 22,7 MHP yüzde 11.2, İYİ Parti yüzde 10.5, HDP ise yüzde 10,5 oy aldı. Toplam 180 bin 556 sandıktan 184.184'ü açıldı. Açılan sandık sayısı oranı yüzde 98.

İYİ PARTİ BARAJI GEÇTİ

Millet İttifakı içinde yer alan İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 10'nu aştı. İYİ Parti, Millet İttifakı içinde yer aldığı için baraj sorunu yoktu.

'ÜLKEMİZE HAYIRLI OLSUN'

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, seçim sisteminin güvenilir olduğunu belirterek, "Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun" dedi.

Ünal, "Son yılların en güvenli seçimlerinden birini yaşadık. Sadece kendi oylarımızın değil, diğer partilerin oylarının güvenliği de bizim namusumuzdur" diye konuştu.

ÇAVUŞOĞLU'NU ARAYIP TEBRİK ETTİLER

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocyas, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak AK Parti'nin seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti.

Gine Dışişleri Bakanı Mamadi Toure da, Çavuşoğlu'nu arayarak AK Parti'nin seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti.

KENDİSİNE 2 OY ÇIKTI

Saadet Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu'nun oy kullandığı Çankaya Lisesi'deki 1067 numaralı sandıktan çıkan 312 oydan 3'ü geçersiz sayıldı.

Sandıktan cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce'ye 252, Recep Tayyip Erdoğan'a 37, Meral Akşener'e 14, Selahattin Demirtaş'a 3, Temel Karamollaoğlu'na 2, Doğu Perinçek'e 1 oy çıktı.

HDP BARAJI AŞTI

24 Haziran milletvekili kesin olmayan seçim sonuçlarına göre, HDP yüzde 10 seçim barajını aşarak Meclis'e girdi.

BAHÇELİ VE ALİYEV'DEN TEBRİK

MHP lideri Devlet Bahçeli ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçimlerdeki başarısından dolayı kutladı.

ERDOĞAN BİRİNCİ

Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ve Meral Akşener'in oy kullandığı sandıklardan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birinci çıktı.

BEHÇELİ'NİN SANDIĞINDA EN ÇOK OY İNCE'YE

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin oy kullandığı sandıkta, en fazla oyu CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce aldı. 

Bahçeli'nin oy verdiği Anıttepe Ortaokulundaki 1297 numaralı sandıkta kullanılan 346 oydan 2'si boş çıktı, biri ise geçersiz sayıldı.

Sayım sonuçlarına göre, sandıkta, Muharrem İnce 245 oyla birinci oldu. 

Sandıktan, cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan'a 57, Meral Akşener'e 29, Selahattin Demirtaş'a 6, Temel Karamollaoğlu'na 5, Doğu Perinçek'e ise 1 oy çıktı. 

YILDIRIM'IN SANDIĞINDAN ERDOĞAN ÇIKTI

Başbakan Binali Yıldırım'ın, Karabağlar ilçesinde çocuklarının bağışıyla yaptırılan Bahar Yıldırım İlkokulundaki 2354 Nolu sandıkta sayım işlemleri tamamlandı. 

Buna göre, sandıktaki cumhurbaşkanlığı için verilen oylardan 153'ünü Recep Tayyip Erdoğan aldı. Erdoğan'ı 136 oyla Muharrem İnce, 21 oyla Meral Akşener, 19 oyla Selahattin Demirtaş ve 5 oyla da Temel Karamollaoğlu takip etti.

27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde ise AK Parti 126, CHP 109, İYİ Parti 30, MHP 29, HDP 27, Saadet Partisi 10 ve Cumhur İttifakı'na da 2 oy çıktı. 

Sandıkta kullanılan 27'nci Dönem Milletvekili Genel Seçiminde kullanılan 334 oyunun 1'i geçersiz sayıldı.

REKOR KATILIM

TRT, cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılım oranının yüzde 86,80 olduğunu duyurdu.

İNCE'NİN KÖYÜNDE EN ÇOK OY ERDOĞAN'A

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin memleketi Yalova'nın Elmalık köyünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 814, İnce'ye 456, Meral Akşener'e 21, Selahattin Demirtaş'a 7 ve Temel Karamollaoğlu'na 5 oy çıktı. 

İnce'nin köyündeki 4 sandıkta sayım işlemi tamamlandı. Sandıklarda kullanılan 1336 oyun 1303'ü geçerli sayıldı. 

Geçerli oyların  814'ünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 456'sını Muharrem İnce, 21'ini Meral Akşener, 7'sini Selahattin Demirtaş ve 5'ini Temel Karamollaoğlu aldı. 

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin oy kullandığı sandıktan ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 167, İnce'ye 144, Meral Akşener'e 23, Selahattin Demirtaş'a 4 ve Doğu Perinçek'e 1 oy çıkmıştı.

AKŞENER'İN SANDIĞI ERDOĞAN DEDİ

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in oy kullandığı sandıktan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 175, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye 115, Akşener'e ise 32 oy çıktı.

Akşener'in oy kullandığı Üsküdar Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'ndeki 2119 numaralı sandıkta, oy sayımı tamamlandı. 

Sandıktan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 175, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye 115, Meral Akşener'e 32, Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'e 2, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'a ise 2 oy çıktı.

Sandıkta 3 oy da geçersiz sayıldı.

DESTİCİ'NİN SANDIĞINDAN ERDOĞAN ÇIKTI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Mustafa Destici'nin oy kullandığı sandıktan cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan birinci çıktı.

Cumhurbaşkanı seçimi için Destici'nin oy kullandığı Keçiören'de Fethiye Kemal Mumcu Anadolu Lisesi'ndeki 3203 numaralı sandıktan çıkan 323 oydan 7'si geçersiz sayıldı.

Sandıktan cumhurbaşkanı adaylarından Recep Tayyip Erdoğan'a 166, Muharrem İnce'ye 112, Meral Akşener'e 33, Temel Karamollaoğlu'na 5 oy çıktı.

PERİNÇEK'İN SANDIĞI İNCE DEDİ

Vatan Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek'in oy kullandığı sandıkta en çok oyu 261'le CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce aldı.

Doğu Perinçek'in oy kullandığı Beşiktaş'taki Şair Nedim Ortaokulu'ndaki 1154 numaralı sandıkta, oy sayımı tamamlandı. Buna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 29, Muharrem İnce'ye 261, Doğu Perinçek'e 6, Selahattin Demirtaş'a 3 oy çıktı.

Bu sandıkta 5 oy geçersiz sayıldı.

ERDOĞAN'IN OY KULLANDIĞI SANDIKTA ERDOĞAN BİRİNCİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kullandığı sandıktan, cumhurbaşkanlığı için en çok oyu Erdoğan aldı.

Erdoğan'ın oy kullandığı Üsküdar Saffet Çebi Ortaokulu'ndaki 3275 numaralı sandığın sonuçları açıklandı.

Sandıkta kayıtlı 385 seçmenden 331'i oy kullandı, 2 oy ise boş çıktı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için sandıktan "Cumhur İttifakı"nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'a 188, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'ye ise 103 oy çıktı.

Aynı sandıktan İYİ Parti'nin adayı Meral Akşener'e 23, HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'a 9, Saadet Partisi'nin adayı Temel Karamollaoğlu'na 3, Vatan Partisi'nin adayı Doğu Perinçek'e ise 3 oy çıktı.   

İNCE'NİN OY KULLANDIĞI SANDIKTA ERDOĞAN BİRİNCİ

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin oy kullandığı sandıktan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 167, İnce'ye 144, Meral Akşener'e 23, Selahattin Demirtaş'a 4 ve Doğu Perinçek'e 1 oy çıktı.

Yalova merkezde, Muharrem İnce'nin oy kullandığı Saffet Çam Ortaokulu'ndaki 1118 numaralı sandıkta oy sayım işlemi tamamlandı.

Bu sandıkta 380 seçmenden 344'ü oy kullandı. Kullanılan oyların 339'u geçerli sayıldı.

Geçerli oyların 167'sini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 144'ünü Muharrem İnce, 23'ünü Meral Akşener, 4'ünü Selahattin Demirtaş ve 1'ini de Doğu Perinçek aldı.

Temel Karamollaoğlu'na ise bu sandıktan oy çıkmadı.

Aynı sandıktan AK Parti'ye 138, CHP'ye 116, İYİ Parti'ye 45, MHP'ye 23, HDP'ye 11, HÜDAPAR'a 2, Saadet ve Vatan Partisi'ne ise 1'er oy çıktı.

Bu sandıkta Cumhur İttifakı'na 3 oy verildi.

İNCE, İZMİR'DE İLK SIRADA

İzmir'de cumhurbaşkanlığı seçiminde açılan sandık oranı ve resmi olmayan sonuçlara göre, açılan yüzde 7.9 sandık oranıyla Muharrem İnce yüzde 49 ile ilk sırada yer alırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 37.02 ile ikinci sırada, Meral Akşener yüzde 6.95 ile üçüncü sırada, yüzde 6.25 ile Selahattin Demirtaş dördüncü sırada yer alıyor.

BAKAN GÜL'ÜN SANDIĞI ERDOĞAN DEDİ

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Gaziantep'te başlayan oy kullanma işleminin 17.00'de tamamlanmasının ardından sandıktaki oyların sayımına başlandı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün oy kullandığı Hasan Celal Güzel Ortaokulu'ndaki 1030 numaralı sandıkta sayımlar tamamlandı. 372 seçmenin kayıtlı olduğu sandıkta, 344 seçmen tercihini yaptı.

Buna göre sandıktaki oylardan cumhurbaşkanlığı için verilen oylardan 168'ini Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan aldı. Kalan oyların 133'ünü Millet İttifakı'nın adayı Muharrem İnce, 16'sını İYİ Parti'nin adayı Meral Akşener, 14'ünü HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş, 9'unu da Saadet Partisinin adayı Temel Karamollaoğlu paylaştı. Sandıktaki 4 oy ise geçersiz sayıldı.

KAHRAMAN'IN SANDIĞINDAN İNCE BİRİNCİ ÇIKTI

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın oy kullandığı sandıktan cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce birinci çıktı.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için Kahraman'ın oy kullandığı Çankaya İlkokulu'ndaki 1146 numaralı sandıktan çıkan 308 oydan 3'ü geçersiz sayıldı. Sandıktan cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce'ye 257, Recep Tayyip Erdoğan'a 31, Meral Akşener'e 13, Selahattin Demirtaş'a 2, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek'e ise birer oy çıktı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN