Son dakika! Türkiye'den Fransa'ya Kaşıkçı tepkisi

Son dakika! Türkiye'den Fransa'ya Kaşıkçı tepkisi

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Eğer Fransız devletinin muhtelif kurumları arasında iletişim kopukluğu varsa bu sorunu çözecek olan Türkiye değil Fransa makamlarıdır" denildi.

Cumhurbaşkanlığı'andan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın Kaşıkçı soruşturmasıyla ilgili sözleriyle ilgili bir açıklama yapıldı. 

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Cumhurbaşkanımızı 'siyasi oyunlar oynamakla' itham etmesi kabul edilemez.Türkiye'nin kararlı çabaları olmasaydı olayın üzerinin çoktan örtülmüş olacağı unutulmamalıdır. Eğer Fransız devletinin muhtelif kurumları arasında iletişim kopukluğu varsa bu sorunu çözecek olan Türkiye değil Fransız makamlarıdır." 

Le Drian gün içerisinde yaptığı açıklamada, Kaşıkçı cinayetine ait ses kayıtlarının kendilerine gönderildiği bilgisini yalanlamış ve "Erdoğan siyasi oynuyor" demişti.

Öte yandan Kanada ve Almanya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ses kayıtlarını bu ülkelerle paylaşıldığı yönündeki bilgiyi doğrulamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN