Son dakika! Üniversitelerin bölünmesine ilişkin tasarıda değişiklik

Son dakika! Üniversitelerin bölünmesine ilişkin tasarıda değişiklik

Bazı üniversitelerin bölünerek 15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısında değişikliğe gidildi. Meclis Komisyonu'ndan geçen tasarıdan bazı fakülteler çıkarıldı.

KARAR.COM'un aldığı bilgiye göre dördü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören tasarı, TBMM Milli Eğitim Komisyonunda kabul edildi. Ancak tasarıda değişikliğe gidildi. 

İstanbul Ünversitesi'ne bağlı İşletme ve İletişim Fakülteleri'nin tasarıdan çıkarıldığı öğrenildi. 

Tasarıyla Türk Balkan Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından İstanbul Tuna Üniversitesi ve Ses Sağlık Eğitim ve Spor Vakfı tarafından İzmir Tınaztepe Üniversiteleri'nin de aralarında bulunduğu 4 vakıf üniversitesi ve 16 yeni üniversite kuruluyor.

İstanbul, Gazi, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Erciyes üniversitelerinin bazı bölümleri, yeni kurulacak üniversitelere bağlanıyor.

Konya Üniversitesi kurulacak. Selçuk Üniversitesine bağlı Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun isimleri değiştirilerek bu üniversiteye bağlanacak.

Kütahya'da kurulacak Kütahya Sağlık Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesine ait bazı fakülte ve yüksekokulların da yer alacağı birimlerden meydana gelecek. 

Malatya Turgut Özal Üniversitesi kurulacak. Bu üniversite, İnönü Üniversitesine bağlı Su Ürünleri Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Battalgazi Meslek Yüksekokulu, Yeşilyurt Meslek Yüksekokulunun da olduğu birimlerden oluşacak.

İstanbul'da kurulacak İstanbul İbni Sina Üniversitesine, İstanbul Üniversitesine ait Diş Hekimliği Fakültesi, Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi, Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi, İletişim, İşletme, Orman, Sağlık Bilimleri, Spor Bilimleri ve Veteriner fakülteleri, adı Çapa Tıp Fakültesi olarak değiştirilecek İstanbul Tıp Fakültesi ile bazı meslek yüksekokulları bağlanacak.

Ankara'da Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi adıyla yeni bir üniversite kurulacak. Üniversiteye; Gazi Üniversitesine ait Diş Hekimliği, Eczacılık, Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mimarlık, Mühendislik, Sağlık Bilimleri ve Tıp fakülteleri ile bazı yüksekokulları bağlanacak.

Daha önce Sakarya Üniversitesine bağlı bazı fakülte ve yüksekokulların da yer aldığı Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Mersin Üniversitesine bağlı bazı fakülte ve yüksekokulların yer aldığı Tarsus Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesine bağlı bazı fakülte ve yüksekokulların yer aldığı Trabzon Üniversitesi, Erciyes Üniversitesine bağlı bazı fakülte ve yüksekokullarının yer aldığı Kayseri Üniversitesi; Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine bağlı bazı üniversite ve yüksekokulların yer aldığı Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi açılacak.

Samsun'da Samsun Üniversitesi, Sivas'ta Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Gaziantep Bilim ve Teknoloji Üniversitesi de yeni kurulacak üniversiteler arasında yer alacak.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada İnönü Üniversitesi’nin öğrencilerinin ikiye bölünerek Turgut Özal Üniversite’sinin kurulacağını kaydetmişti. Erdoğan, 'Adını anmak istemiyorum' diyerek İnönü demek yerine 'mevcut üniversite' demeyi tercih etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN