Son dakika! Yarın okullar tatil mi? Tek tıkla tüm iller için kar tatili haberi

Son dakika! Yarın okullar tatil mi? Tek tıkla tüm iller için kar tatili haberi

Son dakika! 'Yarın okullar tatil mi', 'valilik kar tatili açıklaması yaptı mı?' sorularının cevabı yine öğrenciler tarafından merakla aranıyor. Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı bir çok ilde etkisini gösteriyor. Ankara, Yozgat, Kayseri, Zonguldak, Karabük, Bolu, Afyonkarahisar, Karaman, Niğde'nin de aralarında bulunduğu kentlerde yarın okullar tatil mi, valilik tatil açıklaması yaptı mı sorularının cevabı merak ediliyor. Haberimizden tüm iller için son dakika kar tatili ile ilgili tüm detayları tek tıkla öğrenebilirsiniz.

Kış yüzünü gösterdi... Birçok ilde kar yağışı etkili. Hal böyle olunca öğrenciler yarın okullar tatil mi, valilik kar tatili açıklaması yaptı mı sorularına Google'da cevap arıyor. Son dakika kar tatili haberlerini merakla bekliyor. Yarın okullar tatil mi sorusuna bulunacak cevap, bir gün de olsa karın keyfini çıkarmak isteyen öğrenciler için önemli. Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava Ankara, Yozgat, Kayseri, Zonguldak, Bolu, Afyonkarahisar, Kırıkkale, Karaman'ın da aralarında bulunduğu 17 ilde kar yağışıyla kendini gösterdi. Bu illerdeki hava durumu ve yarın okullar tatil mi sorusu öğrenciler ve velilerin gözlerini valilik açıklamasına çevirmesine neden oldu. 

YARIN OKULLAR TATİL Mİ SORUSU YİNE POPÜLER

Türkiye'de henüz hiç bir ilde kar tatili kararı alınmadığını burada not edelim. Kar yağışının etkili olduğu Kayseri, Yozgat, Ankara ve Afyon en çok kar tatili haberi bekleyen iller. Bu illerde 22 Kasım Çarşamba ve 23 Kasım Perşembe yoğun kar yağışı var. Bazı illerde ise kar yağışı 24 Kasım Cuma gününe kadar sürecek. Sonrası günlük güneşlik ama bu yıl Türkiye'de görülmemiş kar yağışının yoğun olacağını hatırlatalım. Bu da tüm iller için 'yarın okullar tatil mı' aramasının rekor kıracağı anlamına geliyor. 

Peki yarın okullar tatil mi sorusunun cevabı en kestirmeden nasıl bulunur. Sizler için KARAR.COM olarak hazırladığımız linke tıklayarak bu sorunun cevabını bulabilirsiniz. Linke tıklayınca karşınıza çıkacak link son dakika kar tatili haberlerini gösterir. Her il için geçerli olan bu sonuçta istediğiniz şehirle ilgili habere tıklayarak 'yarın okullar tatil mi' aramasının sonucuna il bazında ulaşabilirsiniz. 

TÜM İLLER İÇİN SON DAKİKA KAR TATİLİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Peki neden bu yıl öğrenciler daha çok yarın okullar tatil mi sorusunu soracak. Nedeni Türikye'yi bekyelen 'kara kış.' Bu yıl adeta Türkiye buz kesecek, her yer bembayaz olacak. Belki de bir çok illerde rekor kar yağışı haberleriyle karşılaşacağız. 

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'yi bol kar yağışlı bir kışın beklediğini belirterek, "Bu sene normal, beklenen bir kış mevsimi olacak gözüküyor. Bazı yıllardaki gibi ılık bir kış olmayacak. Sıcaklık normal değerlerde olacak. Türkiye genelinde kar yeteri kadar yağacak. Batıdan doğuya kadar tüm Türkiye kar yağışından nasibini alacak." dedi.

 

BOL KAR YAĞIŞLI BİR KIŞ

Şen, Kasım'ın yarısından sonra da yavaş yavaş kışın kendisini göstermeye başlayacağını belirterek, şunları anlattı:

"Bu sene normal, beklenen bir kış mevsimi olacak gözüküyor. Bazı yıllardaki gibi ılık bir kış olmayacak. Sıcaklık normal değerlerde olacak. Türkiye genelinde kar yeteri kadar yağacak. Batıdan doğuya kadar tüm Türkiye kar yağışından nasibini alacak. Ancak şöyle bir durum dikkati çekiyor; özellikle doğuda sıcaklıklar biraz yüksek görülüyor. Öyle çok dondurucu soğuklar olmayacak gibi duruyor. Ancak bu, kar yağışının fazla olması demektir çünkü kışın sıcaklık yüksek olursa daha çok yağar."

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, en çok İstanbul'da kışın nasıl geçeceğinin merak edildiğini vurgulayarak, "İstanbul malum Türkiye'nin megakenti. 15 milyon civarı insan burada yaşıyor. Dolayısıyla buradaki iklim koşulları daha çok ilgi çekiyor. Türkiye genelinde olduğu gibi İstanbul'da da normal değerlerde bir kış bekliyoruz. Yani sıcaklık normal değerlerde ve kar yağışlı olacak. İstanbul'da 3-4 kere güzel kar yağışı olur. Şehir merkezinde ısıdan dolayı kar pek kalmıyor ancak kentin kuzeybatı bölgelerinde kış mevsimini tam olarak yaşayacağız" ifadelerini kullandı.

Görüldüğü gibi uzmanlar bu yıl kar yağışının bol olacağını söylüyor. Bu da yarın okullar tatil haberlerinin revaçta olacağını gösteriyor. 

Peki kar yağışının etkili olduğu illerde son durum ne. Yarın okullar tatil mi? Aşağıdaki linklerden son dakika durumu öğrenebilirsiniz: 

Önümüzdeki günlerde Türkiye'deki hava durumu kar yağışının süreceğini gösteriyor. Buradan il il hava durumunu öğrenebilirsiniz.

'Yarın okullar tatil mi', 'valilik kar tatili açıklaması yaptı mı?' sorularının cevabı yine öğrenciler tarafından merakla aranıyor. Ankara, Yozgat, Kayseri, Zonguldak, Karabük, Bolu, Afyonkarahisar, Karaman, Niğde'nin de aralarında bulunduğu kentlerde yarın okullar tatil mi, valilik tatil açıklaması yaptı mı sorularının cevabı merak ediliyor. Haberimizden tüm iller için son dakika kar tatili ile ilgili tüm detayları tek tıkla öğrenebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN