Son dakika! Zeytin Dalı emri Dumlupınar'dan

Son dakika! Zeytin Dalı emri Dumlupınar'dan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dumlupınar Zaferi’ne atıf yaparak Kütahya’dan ‘Zeytin Dalı Harekatı’ için emir verdi. TSK 72 uçakla Afrin’deki 108 PYD hedefini vurdu, ÖSO güçleri terör örgütünün işgal ettiği bölgelere girdi. Ankara, Şam dahil başkentlere harekatı bildirdi. ‘Operasyon uluslararası hukuka uygun ve meşru’ açıklaması yaptı.

HABER MERKEZİ / İSTANBUL

Afrin operasyonu için günlerdir hazırlıklarını sürdüren Türkiye düğmeye bastı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kütahya’da katıldığı partisinin İl Kongresi’nde harekatın fiilen başladığını ve süreceğini duyurdu. Aynı saatlerde Kilis’te bulunan Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı ağır silahlı birlikler de TIR ve otobüslerle Suriye’ge geçiş yaptı. Konvoy halinde sınırı geçen OSÖ birlikleri Afrin’e yönelirken kısa bir süre sonra Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) adına ‘Zeytin Dalı Harekatı’nı başlattı. Diyarbakır 8.Ana Jet Üssü’nden kalken F-16 savaş uçakları da saat 17.18’de sınır hattından Afrin’deki terör örgütü PYD hedeflerini bombalamaya başladı. Suriye hava sahasını da kullanan savaş uçakları Afrin’in Türkiye sınırı hattındaki Cinderis beldesine bağlı Celeme, Himdiye, Haclar, Freriye ve Tel Sellür köylerindeki PYD/PKK’ya ait gözlem noktaları ve kamplarını vurdu. Harekata Hatay’ın Hassa ilçesinde konuşlu topçu birlikleri de obüs atışlarıyla destek verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, harekatın başlamasından dakikalar önce Almanya’da bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak operasyon hakkında bilgi verdi. Harekatı Genelkurmay Başkanlığı ise şu açıklamayla duyurdu: “Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından, hudutlarımızda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak maksadıyla, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek ve dost ve kardeş bölge halkını bunların baskı ve zulmünden kurtarmak üzere ‘Zeytin Dalı Harekatı’ başlatılmıştır. Harekat, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BM Güvenlik Konseyinin terörle mücadeleye yönelik kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan ‘meşru müdafaa hakkı’ çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir. Harekatın icrasında sadece teröristler hedef alınmakta, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü hassasiyet gösterilmektedir.” Genelkurmay, harekatından başlamasından yaklaşık 2 saat sonra yeni bir açıklama yaparak operasyonun gidişatı konusunda bilgi verdi. Harekatın planlandığı şekilde devam ettiği belirtilen açıklamada, “Harekatın başlangıcında 7 bölgede tespit edilen PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütüne ait sığınak, barınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan 108 hedef Hava Kuvvetlerimiz tarafından imha edilmiştir. Harekata katılan 72 uçak müteakip görevlere hazırlık için emniyetle üslerine dönmüşlerdir” denildi. F-16’ların vurduğu hedefler arasında YPG’nin işgali altındaki stratejik öneme sahip Minniğ askeri havaalanı da var.

OPERASYONDAN SICAK ÇATIŞMA ANLARI

Harekatın başladığı saatlerde Ankara, Washington ve Moskova arasında da telefon diplomasisi yaşanmaya başladı. Dışişleri Mevlüt Çavuşoğlu ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson’un talebiyle bir görüşme gerçekleştirdi. Aynı saatlerde önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar Rusya ve ABD’li mevkidaşlarıyla birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Akar, mevkidaşlarına Afrin harekatının başladığını duyurdu. Ardından Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov ile ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un Suriye’deki durumu görüştü. Ancak görüşmeyle ilgili bir detay açıklanmadı.

18-01/21/screenshot_1.jpg

Diğer  taraftan BM Güvenlik Konseyi üyeleri, ABD, Rusya, İngiltere, Fransa ve Çin’in yanı sıra İran büyükelçileri bilgi verilmek üzere Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NTV kanalında operasyonun başlamasının ardından yaptığı açıklamada, “Şu anda tespit edilen hedeflerin yüzde 95’i tam isabetle vurulmuştur ve burada siviller değil, teröristler hedef alınmıştır” dedi. Türkiye’nin müttefiklerinden beklentisinin teröristlerin değil, Türkiye’nin yanında yer almaları olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu,, harekata ilişkin Şam yönetimine de yazılı bilgi verildiğini belirterek şunları söyledi: “Neticede onların İstanbul’da başkonsolosluğu var. Biz Fırat Kalkanı Operasyonu’nda da neticede bu rejimle şeyimiz olmasa da BM kayıtlarında bu Suriye rejimi halen sürüyor. Dolayısıyla yazılı bir bildirimde bulunuyoruz. Bu, onlardan icazet aldığımız anlamına gelmez, uluslararası hukuka uygun hareket ettiğimiz için böyle bir yazılı bildirimde bulunuyoruz.”

OPERASYON İÇİN TANK SEVKİYATI

TANKLAR SINIRI GEÇTİ

Türk jetleri Afrin’deki PYD hedeflerini yerle bir ederken kara harekatı için de hazırlıklar tamamlandı. Askeri birliklere takviye olarak gönderilen obüs ve tankların Suriye sınırına sevkiyatı sürdü. Çeşitli birliklerden sevk edilen 14 obüs ve 7 tank yüklü tır, Hatay’ın Hassa ilçesine ulaştı.  Bu arada, Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısına gelen askeri konvoyun Afrin tarafına geçtiği görüldü.

18-01/21/8750880.jpg

TANKLAR SINIRI GEÇTİ

KREMLİN: KRİZİN SEBEBİ PENTAGON

Zeytin Dalı harekatının başladığı saatlerde Moskova’dan Washington’u suçlayan bir açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanlığınca yapılan açıklamada, , operasyona Amerika’nın YPG’lileri silahlandırmasının sebep olduğunu belirtilerek şöyle denildi: ABD Suriye’de Kürt nüfusunun yoğun olduğu bölgeler yaratarak bu bölgeleri izole etmeye çalışıyor. Pentagon’un Suriye’deki ABD yanlısı silahlı gruplara modern silahlar temin etmesi nedeniyle Türkiye, Afrin’e yönelik operasyon başlattı. ABD’nin sorumsuz davranışları siyasi çözüm sürecini tehdit etmektedir.

RUSYA: İTİDAL ÇAĞRISI YAPIYORUZ

Harekatla ilgili İran’ın ardından ikinci uluslararası açıklama Rusya’dan geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Moskova’nın Türkiye’nin harekât başlattığı Suriye’nin Afrin kentindeki gelişmeleri dikkatle takip ettiğini ve bu konudaki haberleri endişeyle karşıladığını bildirdi. Bakanlık “İtidal çağrısı yapıyoruz” ifadesini kullandı.

18-01/21/rusya-bayrak-050714.jpeg

İRAN: SOÇİ’Yİ OLUMSUZ ETKİLER

İran Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de gerçekleştirilebilecek herhangi bir kara harekâtının 29-30 Ocak’ta Soçi’de yapılması planlanan Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ni etkileyebileceği konusunda uyardı. İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Cabir Ensari, Türkiye’nin Afrin operasyonu konusunda basın mensuplarına yaptığı değerlendirmede, şu ifadeleri kullandı: “Herhangi bir kara harekatı kongreyi olumlu veya olumsuz olarak etkileyebilir. Suriye’deki ateşkesin garantör ülkelerinin (Rusya, Türkiye ve İran) böyle bir şeyin olmaması için harekete geçeceklerini umarız.”

18-01/21/iran-bayrak.jpg

PENTAGON: GERİLİM TIRMANMASIN

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), TSK’nın Afrin harekatına ilişkin açıklamasında, “gerilimin tırmandırılmaması” mesajı verdi. Pentagon Sözcüsü Adrian Rankine-Galloway, yaptığı yazılı açıklamada “Bütün taraflara gerilimi tırmandırmamaları ve en önemli görev olan DEAŞ’ı ortadan kaldırmaya yönelmeleri çağrısında bulunuyoruz” ifadesine yer verdi. Rankine-Galloway, “ABD, PKK’ya herhangi bir destek sağlamıyor” şeklinde konuştu.

18-01/21/160106-pentagon-2-gty-1160.jpg

RUS BİRLİKLERİ ÇEKİLDİ

TSK’nın Afrin’de terör örgütü PYD’ye karşı başlattığı ‘Zeytin Dalı Harekatı’ öncesi bölgede bulunan Rus birliklerinin başka bir alana konuşlandırıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili Rusya Savunma Bakanlığı da açıklama yaptı. Bakanlık “Rus askerlerinin güvenliğinin sağlanması amacıyla Afrin’deki Rus askerleri Tel Rıfat’a sevk edildi” dedi. Rus birliklerinin çekilmesinden sonra TSK harekat için düğmeye bastı. Önce OSÖ birlikleri Kilis’ten Suriye’ye geçirilerek Afrin’e yönlendirildi, ardından Diyarbakır’dan havalanan F-16’lar bölgedeki PYD hedeflerini bombaladı. Harekatın başlamasından kısa bir süre önce ABD, Rusya ve İran’ın Ankara Büyükelçileri Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı.

Dışişleri Bakanlığı ABD, İran ve Rusya büyükelçilikleri misyon şeflerinin Afrin’deki son gelişmelerle ilgili bilgilendirildiğini duyurdu.   Diplomatlar harekat hakkında bilgilindirildi.

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Moskova’nın Suriye ile iş birliğine giderek Türkiye’nin başlattığı Afrin harekatını Birleşmiş Milletler’e taşıyacaklarını ve operasyonun sonlandırılmasını isteyeceklerini savundu. 

GENELKURMAY BAŞKANI AKAR OPERASYON EMRİNİ BÖYLE VERDİ

MOSKOVA: SOÇİ LİSTESİNDE ANLAŞTIK 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Rusya, İran ve Türkiye’nin, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’ne katılım listesi üzerinde anlaştığını açıkladı. Lavrentyev, Türkiye, İran ve Rusya arasında Soçi’de düzenlenen istişare toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi ile ilgili temel meselelerin ele alındığı görüşmenin başarılı geçtiğini belirtti. Lavrentyev, “Foruma katılacaklar listesi üzerinde anlaşmayı başardık. Önümüzde en fazla bir iki günlük, ilave anlaşmaları sağlayacağımız işler kaldı.” ifadesini kullandı. Lavrentyev, kongrede bütün sorunları ele almak için 1-2 gün değil, belki bir hafta gerekeceğinin altını çizdi. 29-30 Ocak’ta Rusya’da düzenlenecek zirveye PYD ya da örgüte yakın yapıların katılımı Ankara’nın tepkisini çekmişti. Liste üzerindeki anlaşmazlık nedeniyle kongrenin tarihi ertelenmişti. 

KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESİYORUZ 

Afrin harekatının sahada fiilen başladığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonun daha sonra Irak sınırına kadar uzanan terör unsurlarını da kapsayacağını belirterek “Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz” dedi. 30 bin kişilik PYD oluşumuna farklı isimler takan Washington’a da “Her ne olursa olsun artık onların ne dedikleri bizi hiç ilgilendirmiyor” mesajı verdi. 

umhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, dün partisinin Kütahya ve Uşak il kongrelerine katıldı. Erdoğan’ın gündeminde Afrin harekatı vardı. Türk savaş uçaklarının PYD mevzilerini vurduğu anda vatandaşlara seslenen Erdoğan “Kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz” dedi.Afrin operasyonunun sahada fiilen başladığını duyuran Erdoğan, ABD’ye de “Her ne olursa olsun artık onların ne dedikleri bizi hiç ilgilendirmiyor. Çünkü biz sahada ne olup bitiyor sadece ona bakıyoruz” mesajı verdi. Cumhurbaşkanı’nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle oldu:  

18-01/21/asdasdasd.png

KUŞATMA HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK: Türk milleti inancı ve onun sembolleri olarak gördüğü ezanı, bayrağı, vatanı, devleti uğruna canını feda etmekte hiçbir zaman tereddüt göstermemiştir. Bugün de şehit verebileceğimiz tehdidiyle bizi istiklal ve istikbal mücadelemizden geri çekilmeye, başımıza gelecekleri kabullenmeye razı edebileceklerini düşünenler varsa onlara yanıldıklarını göstermek boynumuzun borcudur. Terör örgütlerinin saldırılarıyla, darbelerle, ekonomik tuzaklarla bizi içeriden çökertemeyenlerin, sınırlarımız dışından ülkemizi kuşatma heveslerini de Allah’ın yardımıyla kursaklarında bırakacağız.

ABD’YE DEĞİL SAHAYA BAKARIZ: Kadim geçmişimiz bize her türlü ihaneti öğretmiştir. Suriye’de kendilerince bir oyun kurgulayanlar terör örgütünün adını değiştirerek kurnazlık yaptıklarını sanıyorlar. Yok ‘Suriye demokratik güçleriymiş’, yok ‘sınır ordusuymuş’, yok ‘sınır muhafızlarıymış’, yok ‘iç güvenlik oluşumuymuş’... Siz kimi kandırıyorsunuz? Bu örgütün adı PKK’dır, PYD’dir, YPG’dir. Böyle olduğunu kendileri de çok iyi bildikleri halde bizi ve tüm dünyayı kandırmak için adeta 40 takla atıyorlar. Bunu yaparken de sürekli kendileriyle tenakuza düşüyorlar. Bunların birbirlerinden haberi yok. Üstelik bir de ‘bu girişimlerimiz Türkiye’yi hedef almıyor’ diyerek güya üste çıkıyorlar. Her ne olursa olsun artık onların ne dedikleri bizi hiç ilgilendirmiyor. Çünkü biz sahada ne olup bitiyor sadece ona bakıyoruz.

TÜRK DENİNCE AKILLARINA FETO’CULAR GELİYOR: (‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ tezahüratları üzerine) Geldik, geliyoruz. Sahaya son birkaç yılda 4 bin 900 TIR ve 2 bin uçak dolusu silah, mühimmat, araç, gereç yığdılar mı? Biz bunların hepsini tespit ettik. Bu silahların bir kısmını ülkemizdeki teröristlerin üzerinde yakalamaya başladık. Öyleyse bunun daha konuşulacak neyi kaldı? Terör örgütünün yuvalarına kendi bayrağınızı çekerek, teröristlerin omuzlarına ne idiği belirsiz armalar takarak bu hakikatleri ortadan kaldırabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Okyanus ötesinden buraya bakıldığında eğer Türkiye’nin bütün bunları kabul edip eli böğründe oturacağını sananlar varsa ne bu ülkeyi, ne bu milleti hiç tanımamış demektir. Galiba onların aklına Türk deyince sadece kucaklarında besleyip büyüttükleri fetocular ve bu ihanet şebekesinin karaktersiz elemanları geliyor. 

TERÖR KORİDORUNA HANÇER SAPLADIK: Yine bunların aklına galiba bölgede çalışılacak ortak deyince de sadece parayı verenin tepe tepe kullanabildiği bir kiralık katiller ordusundan ibaret olan PKK’lılar geliyor. Ama merak etmeyin. Öğrenecekler, terör örgütlerine güvenmenin ne kadar yanlış olduğunu öğrenecekler. Bu bölgede Türkiye’den başka çalışılabilecek müttefik bulamayacaklarını öğrenecekler. Cerablus-El Bab hattında yapılan operasyonla terör koridoruna bir hançer saplandı. Şimdi de batıdan başlayarak bu koridoru kademe kademe yerle yeksan edeceğiz. Afrin operasyonu sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç takip edecek. Madem ki Münbiç’te bize verilen sözler şu ana kadar yerine getirilmedi, öyleyse bunun gereğini yapmamıza kimsenin söyleyecek bir sözü olamaz. Ardından Irak sınırına kadar ülkemizi kuşatmaya çalışan bu terör pisliğini temizleyeceğiz. Milli güvenliğimizle beraber ülkemizdeki 3,5 milyon sığınmacı başta olmak üzere evlerinden ve vatanlarından olmuş, Suriye nüfusunun yarısından fazlasını teşkil eden 13 milyona yakın kardeşimizin güvenliği, huzuru, geleceği için de bu adımları atıyoruz. 

MEHMETÇİK AFRİN'DE! İŞTE İLK GÖRÜNTÜLER...

FETÖ MESAJI: SENİ KAPIYA ATACAKLAR 

AK Parti’nin Kütahya ve Uşak kongrelerinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ’cüleri Pensilvanya’ya kadar kovalayacaklarını belirterek, örgüt lideri Fetullah Gülen’e seslendi: “Ey Feto, ne kadar kaçacaksın? Bu Amerika sana ne kadar bakacak? Bir yere kadar bakacak, bakacak, bakacak, ondan sonra da kirli mendil olarak kapıya atacak. Yapacak. ‘Ben seninle mi uğraşacağım ya.’ diyecek. O günler yakın. Bunları göreceğiz. Aynı şey Batı için de geçerli.” 

KARA UNSURLARI DEVREYE GİRECEK

Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Bahçeli ile görüşerek Afrin harekatı konusunda bilgilendirdi. Yıldırım, ‘Gelişmelere göre kara unsurları da devreye girecek” derken Bahçeli “Bu harekat tarihe geçecek” ifadesini kullandı.

18-01/21/asdasdasdasdasdasd.jpg

Başbakan Binali Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin, “Yarın (bugün) itibariyle gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecektir” dedi. Başbakan Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen görüşmenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, “Harekatın ilk aşaması TSK hava unsurlarıyla gerçekleştirilmiş, belirlenen hedefler neredeyse tamamına yakını tahrip edilmiş ve hava unsurlarımız vazifelerini tamamlayarak üslerine dönmüştür. Topçu ateşiyle alanın yumuşatılması faaliyetleri halen devam etmektedir. Ayrıca yarın (bugün) itibariyle gelişmelere göre kara unsurlarımız da gerekli faaliyetleri icra edecektir. Türkiye’nin hedefi asla ve asla Suriye’nin toprak bütünlüğüne halel getirmek değildir. Yapılan iş, güney sınırımızda Suriye’nin Kuzey Batısından, Afrin’den son üç yıl içerisinde ülkemize ve Fırat Kalkanı sahasına yapılan tacizler ve buradaki kayıplar, ayrıca sınır illerimizde yaşayan sivillere yönelik ataklar, terör faaliyetlerini ortadan kaldırmaktır” diye konuştu. Yıldırım şöyle devam etti:

“3 yıldan beri bölgede terör örgütü zulüm seviyesini o kadar artmıştır ki 350 bin insan bölgeden göç etmek zorunda kalmıştır ve ülkemize 350 bin Kürt kardeşimiz gelip canlarını kurtararak buraya yerleşmiştir. Dolayısıyla terör örgütünün ‘Afrin’de Kürtleri yok etmeye yönelik operasyon yapılıyor’ gibi kara propagandalarının asla ve asla gerçekle alakası yoktur. Yapılan operasyon Kürtleri de, Arapları da, masum insanları da bu eli kanlı bölücü terör örgütünün zulmünden kurtarmaktır. Bu konuda yapılan çalışmaları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye anlatma imkanımız oldu. Kendisine bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyoruz. Bahçeli, ‘mesele, memleket meselesi olunca gerisi teferruattır’ anlayışıyla bugüne kadar ülkemizin birliği, beraberliği ve ülkemizin değerleri konusunda her zamanki gibi duruşunu göstermektedir. Kendisine, milletimiz adına teşekkür ediyoruz. Allah Mehmetçiğin yar ve yardımcısı olsun.” MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, “TSK tarafından başlatılmış olan Zeytin Dalı Operasyonu’nun milletimize, devletimize hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum. Bu operasyon çok yönlü değerlendirildiği vakit, çok önemli bir operasyondur. Adı dahi anlamlıdır. Böyle bir operasyonun bu ana kadarki geçen süresi içerisinde zatalinizin muhalefet partilerini bilgilendirme nezaketiniz bizleri memnun etmiştir. Biz de milletimizle bunu paylaşmak istiyoruz. Çok önemli, istikrarlı bir karar süreciyle, bir yönüyle diplomasi, bir yönüyle silahlı kuvvetler, bir yönüyle de kamuoyunun oluşturulması konusunda iyi planlanmış bir operasyon olduğu dikkat çekmektedir. Milletimiz bunu anlayacaktır. Başta siyasi iktidar olmak üzere silahlı kuvvetlerimize desteğini hiçbir zaman vermemezlik yapmayacaktır. İnanıyorum ki mevcut siyasi partilerimiz, bütün sivil toplum kuruluşları bu önemli Zeytin Dalı Operasyonu’nun sonuçlarını milletimize ve Ortadoğu’nun yeniden şekillenmesi noktasındaki çabalara karşı da bir yol gösterici, aydınlatıcı bir operasyon olarak tarihe geçecektir. Başarılar diliyor, Allah yardımcınız olsun diyorum” dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM AKAR'DAN BİLGİ ALDI

KILIÇDAROĞLU: ALLAH ASKERLERİMİZİN YARDIMCISI OLSUN

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davtutoğlu, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı harekatı için “Sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör kuşağını engellemek ülkemizin en meşru hakkıdır” değerlendirmesinde bulundu. Davutoğlu, Türkiye’nin Afrin’deki terör yuvalarını hedef alan operasyonunu hakkında sosyal medyadan paylaştığı mesajla değerlendirdi. Davutoğlu, “Sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör kuşağını engellemek ülkemizin en meşru hakkıdır. Allah, Silahlı Kuvvetlerimizin ve Özgür Suriye Ordusu’nun yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH GÜL: ALLAH ORDUMUZU MUZAFFER ETSİN

Türkiye’nin Afrin’deki PKK/PYD unsurlarına yönelik başlattığı Zeytin Dalı harekatına ilişkin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den de açıklama geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gül, ‘Allah ordumuzu muzaffer etsin” duasında bulundu. 11. Cumhurbaşkanı Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Allah ordumuzu muzaffer etsin, askerlerimizin yardımcısı olsun” mesajını paylaştı.

AHMET DAVUTOĞLU: TÜRKİYE’NİN MEŞRU HAKKI

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davtutoğlu, Afrin’e yönelik Zeytin Dalı harekatı için “Sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör kuşağını engellemek ülkemizin en meşru hakkıdır” değerlendirmesinde bulundu. Davutoğlu, Türkiye’nin Afrin’deki terör yuvalarını hedef alan operasyonunu sosyal medyadan paylaştığı mesajla değerlendirdi. Davutoğlu, “Sınırlarımızda oluşturulmaya çalışılan terör kuşağını engellemek ülkemizin en meşru hakkıdır. Allah, Silahlı Kuvvetlerimizin ve Özgür Suriye Ordusu’nun yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN