Sosyal medyada tepki çeken Nasrettin Hoca heykeline patent

Sosyal medyada tepki çeken Nasrettin Hoca heykeline patent

Konya’nın Akşehir İlçesi’ndeki dinlenme tesislerine konulan Nasreddin Hoca heykelleri tepki çekti. Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Nasreddin Hoca figürünün ve isminin izinsiz kullanımının önüne geçmek için patent alacağız” dedi

Konya-Afyonkarahisar Karayolu üzerindeki bir dinlenme tesisine konulan ve Nasreddin Hoca’nın çanakla göle maya çalmasını tasvir eden heykel sosyal medyada tepkilere neden oldu. Gazete Habertürk'ün haberine göre Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, heykelden bilgileri olduğunu belirterek, “Bu bizim için aslında üzücü bir durumdur. Bu figür Nasreddin Hoca’yı hokkabaz, hayatını şaka ve fıkralardan ibaret bir insan olarak görenlerin yaptığı saygısızlıklardan biridir. Nasreddin Hoca aslında hayatı fıkra ve mizahla yoğurup insanlara düşündürücü hikâyelerle anlatan değerli bir ilim, irfan insanıdır” diye konuştu. Bazı açılış ve organizasyonlarda Nasreddin Hoca gibi giyinenlerin de olduğuna dikkat çeken Akkaya, “Nasreddin Hoca figürünün, isminin izinsiz kullanılmasının önüne geçmek için patent çalışmamız sürüyor. Tamamladığımızda Kültür ve Turizm Bakanlığı’mıza göndereceğiz. Böylece bu tip ucube yapılar ve Nasreddin Hoca’mızın şahsiyetini küçültecek her faaliyetin önüne geçeceğiz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN