Soy ağacı e-Devlet üzerinden nasıl öğrenilir? e-Devlet giriş paneli

Soy ağacı e-Devlet üzerinden nasıl öğrenilir? e-Devlet giriş paneli

Soy ağacı e-Devlet üzerinden öğrenilen yeni bir hizmet. Milyonlarca kişi e-Devlet giriş yaparak soy ağacını ve alt üst soy bilgisini öğreniyor. Biz de haberimizde soy ağacı e-Devlet'ten nasıl öğreniliyor bunu derledik. Siz de e-Devlet şifrenizle giriş yaparak 1800'lü yıllara ait akrabalarınıza ulaşabilirsiniz. İşte soy ağacı e-Devlet öğrenme paneli...

Soy ağacı e-Devlet üzerinden öğrenilen yeni bir hizmet  olarak hayatımıza girdi. Milyonlarca kişi e-Devletş ifresi ile e-Devlet sitesinden alt üst soy bilgisini öğrenebiliyor. 1800'lü yıllarak kadar akrabalarınıza soy ağacı sorgulaması ile ulaşmak mümkün. Hizmet verilmeye başlandığı ilk günde siteyi kullanılamazhale getiren uygulamaya bir süre ara verilmişti daha sonra yeniden soy ağacını e-Devlet üzerinden öğrenmeyi mümkün kılındı. 

E-DEVLET ALT-ÜST SOY BİLGİSİ SORGULAMA NASIL YAPILIR? 

08 Şubat perşembe günü erişime açılan Alt-Üst Soy bilgisi için yoğun talep başladı. Peki Soy ağacı nasıl öğrenilir? Konuyla ilgili yapılan resmi açıklamalara göre e-Devlet resmi sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr adresini açarak, kullanıcı girişi bölümünden giriş seçeneklerinden birini seçerek giriş yapınız.

Ardından "Hizmetler" kısmına gelerek Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü kategorisini seçiniz. Bu bölümde alt kategorilerinde "Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama" seçeneğini seçin.

Karşınıza gelen ekranda sisteme kayıtlı Alt-Üst Soy Bilgisine ulaşmış olacaksınız.

SİSTEM YOĞUNLUKTAN KİLİTLENDİ

e- Devlet’e bugün soyağacını sorgulamak için giren vatandaşlar talebin ne kadar yoğun olduğuna da şahit oldu. Çünkü sistem yoğunluk uyarısı verdi. Uyarıda “Şu anda kullandığınız hizmette yaşanan talep yoğunluğu nedeni ile işleminiz sıraya alınmıştır. İşlem sonucunuz birazdan otomatik olarak görüntülenecektir…” denildi.

Gün içerisinde tekrar Alt-Üst Soy bilgisi sistemini kullanabilirsiniz. Sistem gelmesi halinde haberimizden detayları öğrenebilirsiniz.

E-DEVLET SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR? 

e-Devlet'e giriş yapabilmek için öncelikle e-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. 

1)PTT şubesinden E-Devlet şifresi alındıktan sonra T.C. kimlik numarası ve şifre ile E-Devlet sistemine giriş yapılabilir. 

2)Şifrenizi aldıktan sonra aşağıdaki linke tıklayınız

https://www.turkiye.gov.tr/

3)Açılan sayfada sağ üst köşede bulunan “Sisteme Giriş” yazısına tıklayınız. 

4)Tıkladıktan sonra açılan sayfada size ait olan T.C. kimlik numaranız ile PTT şubelerinden aldığınız e-Devlet şifresini yazarak giriş yapabilirsiniz. 

E-Devlet sistemine girildikten sonra sol tarafta bulunan menü kullanılarak kamu kurumlarının listesine ve verdikleri hizmetlerin listesine erişilebilir.

GÜNLÜK BELİRLİ BİR KOTA AÇILACAK!

Habertürk Gazetesi'nden Fatmanur Boylu'ya konuşan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner, e-Devlet alt üst soy ağacı sorgulama için günlük belirli bir kota açılacağı şeklinde sözlere yer verdi. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner, böylesine bir yoğunluk beklemediklerini ifade etti.

E-DEVLET ALT ÜST SOY AĞACI ÖĞRENME SIRAYA KONACAK!

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Sinan Güner alt üst soy ağacı öğrenme taleplerinin sıraya konulacağı açıklamasını gerçekleştirdi. Yani, e-Devlet alt üst soy ağacı bilgisi sorgulamak için günlük belirli bir kota açılacak, bu kota dolduğu takdirde vatandaşların soy ağacı sorgulama talepleri bir sonraki güne kaydırılacak.

BUGÜNLÜK BU KADAR…

 

Vatandaşların sakin olur diye gece saatlerini beklediğini belirten Güner, askıya alınan uygulamayla ilgili “Toplamda 310 bin sorgulama çıktısı verildi. Böyle bir kapasitenin yürütülmesi imkânsız” dedi. Kapasite tespit çalışmaları yapıldığını kaydeden Güner, “Soy sorgulama için günlük belirli bir kota açacağız. ‘Bugün bu kadar’ diyerek ertesi güne aktaracağız” dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN