Soylu'dan barınma eylemi açıklaması: Öğrenci değil, marjinal sol örgüt

Soylu'dan barınma eylemi açıklaması: Öğrenci değil, marjinal sol örgüt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Kabine Toplantısının ardından barınma eylemlerini 'Gezi eylemlerine' benzetmesinin ardından bir açıklama da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aydın'da gerçekleşen Emniyet Genel Müdürlüğü 'Toplumsal Olaylarda Müzakere Kursu'nda konuştu. Soylu, üniversitelerin açılmasıyla birlikte baş gösteren barınma sorununa ilişkin parklarda eylem yapan öğrenciler ve destekleyenler hakkında konuştu. Soylu, eylemlere katılanların öğrenci olmadığını iddia etti.

Soylu, gözaltılara ilişkin 'LGBTİ''yi de örgüt sayarak, 8 örgütün eylemlerle ilişkili olduğunu öne sürdü.

Devam eden eylemlere ilişkin sayısal verileri paylaşan Soylu şu şekilde konuştu:

"Yurt bulamayan öğrenciler bahanesiyle bazı illerde 10 gündür bizi eylemler yapılıyor. Sayısı çok olmasa da bunları görüyoruz. Ülke genelinde 24 ilde toplam 114 eylem ve etkinlik oldu. Toplam katılım 2 bin 243. Bunların sadece 310'nun öğrenci olduğu tespit edildi ve bunların tamamına yakınının hiçbir yurt başvurusu olmadığını öğrendik. Daha ziyade sol marjinal gruplarla ilişkisi olduğu, bunlara müzahir olduğunu öğrendik."

'ÇIKIŞ NOKTASI SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜ'

Soylu, açıklamalarının devamında ise gözaltına alınan 29 kişiye ilişkin, "Son akşam yapılan gözaltılarda, bunların 6'sının PKK/KCK, 6'sı MLKP, 5'inin TKKKÖ, 2'sinin TKP (Kıvılcım), 1'inin FETÖ/PDY'ye , 1'inin TKİP, 1'inin DKP, 4'ünün de beni çok seven LGBTİ üyesi olduğu tespit edildi. Peki bu profil bize yabancı mıdır" diye sordu.

Soylu, "Bütün yapılanların çıkış noktası birkaç silahlı terör örgütüdür ve bu eylemler, bunların eleman devşirme ortamlarıdır" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN