Sözleşmeli din öğretmeni atama sonuçları sorgulama ekranı | Sözleşmeli din bilgisi öğretmeni ataması

Sözleşmeli din öğretmeni atama sonuçları sorgulama ekranı | Sözleşmeli din bilgisi öğretmeni ataması

Sözleşmeli din öğretmeni atama sonuçları sorgulama ekranı ve MEB tarafından yapılan Sözleşmeli din öğretmeni atamasına ilişkin yeni gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için beş binden fazla kişi başvurdu. Sözleşmeli din öğretmeni atama sonuçları sorgulama ekranından bu gün Ankara'da yapılan kura sonrası açıklanacak olan sonuçları sorgulayabilirsiniz.

Sözleşmeli din öğretmeni atama sonuçları sorgulama ekranı ve  Sözleşmeli din öğretmeni atama sonuçları hakkındaki yeni gelişmeleri sizler için derledik. MEB tarafından yapılan Sözleşmeli din öğretmeni ataması hakkındaki son dakika bilgilerini haberimizden takip edebilirsiniz. Tercih işlemleri 20 Temmuz'da biten Sözleşmeli öğretmenlik atama sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu gün açıklanacak. MEB'e bağlı kamu kurumlarında öğretmen olarak görev almak isteyen binlerce din öğretmeninin gözü sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarında ve gelecek son dakika bilgilerinde...

Sözleşmeli öğretmen tercih başvuruları 17 Temmuz 2018 Salı günü başladı ve 20 Temmuz 2018 Cuma günü sona erdi. Gözler şimdi tercih sonuçlarının açıklanmasında. MEB tarafından açıklanacak olan Sözleşmeli sınıf öğretmeni ataması merak ve heyecanla bekleniyor. Sözleşmeli din öğretmeni atama sonuçları sorgulama sayfasına aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. 

2018 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN 

MEB tarafından açıklanacak sözleşmeli öğretmen sonuçları pek çok öğretmen adayının resmen okullarda mesleğe başlamasını sağlayacak. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği  için binlerce aday başvuruda bulundu.  Sözleşmeli din öğretmeni atama sonuçları sorgulama linki ve Sözleşmeli din öğretmeni ataması hakkında yapılan tüm açıklamaları haberimizin devamında bulabilirsiniz. Ayrıca sözleşmeli öğretmenlik nedir nesıl atanır gibi sorularında yanıtını öğrenebilirsiniz.

18-07/23/sozlesmeli-ogretmenlik-atama-sonuclari-aciklandi-1532330487.jpg

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK NEDİR?

Sözleşmeli öğretmenler, kadrolu öğretmenlerin yaptığı gibi; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çalışırlar, kadrolu öğretmenler hangi yetkilere sahipse, sözleşmeli öğretmenler de aynı yetkilere sahiptirler, yetkili oldukları dersi anlatıp öğrencilerin öğrenme düzeylerini ölçecek sınavlar yaparlar.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN GÖREV SÜRESİ NE KADAR?

Sözleşmeli öğretmenlik ile göreve başlayan adayların görev yaptıkları okullarda en az 4 yıl sözleşmeli olarak çalışmaları gerekiyor. 4 yıl boyunca görev yapan adaylar bu süreyi başarılı geçirir ve olumlu bir performans puanı alırsa sürenin sonunda kadroya geçebilirler. Ancak tam tersi olması halinde ise kadroya geçemezler.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN BAŞVURU ŞARTLARI

1.1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

1.2. Türk vatandaşı olmak (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşları için Türk vatandaşı olma şartı aranmayacaktır.),

1.3. Mezun olunan yükseköğretim programı, Bakanlığın öğretmenliğe atanacakların tespitine ilişkin kararına göre atama yapılacak alana uygun olmak,

1.4. Öğretmenliğe kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından mezun olanların ihtiyacı karşılamadığı alanlara atanacaklar hariç olmak üzere, Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programından birinin başarıyla tamamlamış olmak,

1.5. Yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca yüksek öğrenimlerinin ve/veya pedagojik formasyon belgelerinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denkliği kabul edilmiş olmak,

1.6. 2016 yılı Kamu Personel Seçme Sınavında atanacağı alan için puan türleri (KPSSP10 ve KPSSP121) itibarıyla 50 ve üzerinde puan almış olmak,

1.7. Devlet memurluğundan veya öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak,

1.8. 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli öğretmen olarak çalışmakta iken sözleşmeleri feshedilenler bakımından, başvuru tarihinin son günü itibarıyla bir yıl bekleme süresini tamamlamış olmak.

SÖZLEŞMELİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ İÇİN BAŞVURU NE KADAR OLDU? 

2018'da yapılacak olan sözleşmeli din öğretmenliği için 1907 kontenjan ayrıldı. din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliğine binlerce kişi başvurdu. 

3 bin 806 kontenjan ayrılan sınıf öğretmenliğine 9 bin 567 kişi başvurdu. 1907 kontenjan verilen din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için 5 bin 115 aday başvuru yaptı. İlköğretim matematik öğretmenliğine 1453 kontenjan ayrılırken, başvuru 3 bin 437 oldu.

Fen bilimleri-fen ve teknoloji öğretmenliğine 2 bin 925 kişi başvururken, kontenjan 1095'ti. 1450 kontenjan ayrılan Türkçe öğretmenliğine 3 bin 914; 2 bin 2 kontenjana sahip İngilizce öğretmenliğine 4 bin 307; 1676 kontenjan ayrılan okul öncesi öğretmenliğine 4 bin 575; 673 kontenjana sahip beden eğitimi öğretmenliğine ise 1848 kişi başvurdu.

18-07/23/2018-meb-sozlesmeli-ogretmenlik-atama-sonuclari-1532332306.jpg

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLERDEN GÖREVE BAŞLARKEN İSTENİLEN BELGELER NELERDİR?

*Son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet),

*Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecek),

*Elektronik Başvuru Formu'nun onaylı örneği,

*Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi.

*Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu.

Ataması yapılanlar, bu bölümün '11.3.' maddesinde belirtilen belgelerle birlikte atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine başvurarak göreve başlama talebinde bulunacak. İstenilen belgeleri tam olarak ibraz edenler, sözleşme yapılarak göreve başlatılacak; belgelerinde eksiklik görülenler ya da belgeleri eksik olanlar göreve başlatılmayacak.

Tebligatı beklemeksizin göreve başlamak isteyen öğretmen adayları, atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine istenilen belgelerle başvurarak göreve başlayabilecek.

Elektronik Başvuru Formu'ndaki beyanlarıyla ibraz ettikleri belgeler il millî müdürlüklerince değerlendirilecek, göreve başlatılmasına engel hali bulunmayanlar göreve başlatılacak; göreve başlatılmasında tereddüde düşülenlerse değerlendirilmek üzere İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığı'na bildirilecek.

Sabıka sorgulama belgesinde "Adli sicil kaydı vardır" ibaresi bulunanlara ait sabıka sorgulama belgesiyle buna ilişkin mahkeme kararı temin edilerek İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığı'na gönderilecek. Bu adaylar hakkında Bakanlığın vereceği karar doğrultusunda işlem yapılacak.

Başvurusunda sağlık durumu yönünden görev yapmasına engel bir durumu olmadığını beyan etmekle birlikte, göreve başlama esnasında sağlık durumunun öğretmenlik görevini yapmasına engel oluşturacağı hususunda tereddüt oluşan aday göreve başlatılmayıp; adaydan, yurdun her bölgesinde ve iklim şartlarında öğretmenlik yapabileceğine ilişkin tam teşekküllü bir hastaneden alacağı sağlık kurulu raporu istenecek.

Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacak.

Sözleşmeli din öğretmeni atama sonuçları sorgulama ekranı ve MEB tarafından yapılan Sözleşmeli din öğretmeni atamasına ilişkin yeni gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için beş binden fazla kişi başvurdu. Sözleşmeli din öğretmeni atama sonuçları sorgulama ekranından bu gün Ankara'da yapılan kura sonrası açıklanacak olan sonuçları sorgulayabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN