Sözleşmeli öğretmen kontenjanları ve taban puanları | Başvurular ne zaman başlıyor?

Sözleşmeli öğretmen kontenjanları ve taban puanları | Başvurular ne zaman başlıyor?

Sözleşmeli öğretmen kontenjanları ve taban puanlarını haberimizde bulabilirsiniz. Başvurular ne zaman başlıyor? Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmenin sözleşmeli öğretmen olarak ataması yapılacağını açıklamıştı. Atamalarda esas olan taban puanları ve boş kontenjanların listesini açıkladı. İşte sözleşmeli öğretmen kontenjanları ve taban puanları ve başvuruların ne zaman başladığının detayları....

Sözleşmeli öğretmen kontenjanları ve taban puanları bu gün Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Sözleşmeli öğretmenlik ataması için başvurular ne zaman başlıyor? 
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20 bin öğretmen alımı için yayımlanması beklenen branş dağılımı bugün erişime açıldı. İşte, sözleşmeli öğretmen alımı için branş bazında kontenjan dağılımı ve taban puan bilgileri

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından açıklanan 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için branş dağılımı ve puanlar açıklandı. Türkiye çapında Milli Eğitim Bakanlığı okullarında bulunan açık pozisyonlara yapılacak olan öğretmen alımı için hangi branşta kaç öğretmenin istihdam edileceği öğrenilebilecek.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK İÇİN BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

20 bin sözleşmeli öğretmen atamaları için ön başvurular, sözlü sınav merkezlerinin ilanı işe sınav tercihlerinin alınması 19-23 Kasım arasında yapılacak. Adayların sözlü sınava gireceği merkezler ise 3 Aralık’ta paylaşılacak. Sözlü sınavlar 10-31 Aralık arasında gerçekleşecek. Sonuçlar ise 15 Ocak’ta duyurulacak. Tercihler 28 Ocak ile 1 Şubat arasında alındıktan sonra atamalar 7 Şubat’ta yapılacak.

BAŞVURULAR ELEKTRONİK ORTAMDA ALINACAK

Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılacak başvuru elektronik ortamda ‘mebbis.meb.gov.tr’ ve ‘personel.meb.gov.tr’ adreslerinden alınacak. Bu başvuruda adaylar, sınav merkezleri listesinde belirtilen 17 sınav merkezinin tamamını tercih edecek. Başvuru onayları, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince yapılacak. Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, sadece bir alana başvuruda bulunabilecek.

HANGİ BRANŞTA KAÇ ÖĞRETMEN ALIMI YAPILACAK?

Ataması yapılacak 20 bin öğretmen için branşlara göre dağılım belli oldu. Buna göre en fazla atama 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğinde olacak. Bu branşı 2 bin 38 ile İngilizce ve 1.910 ile din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği takip ediyor.

18-11/16/bos-kontenjanlar-1542372413.jpg

18-11/16/bos-kontenjan-1-1542372421.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN