2016 Sözleşmeli öğretmenlik atanacak iller listesi | 2016 Atama haritasında hangi iller var?

2016 Sözleşmeli öğretmenlik atanacak iller listesi | 2016 Atama haritasında hangi iller var?

2016 Milli Eğitim Bakanlığı Sözleşmeli öğretmenlik alımlarının başlaması ile birlikte adaylar hangi illere ne kadar öğretmen atanacak ve atama haritasını merak etmeye başladı. Siz de yazımızdan öğretmen ataması yapılacak olan iller listesini bulabilir 2016 atama haritasını bulabilirsiniz. MEB tarafından açıklanan bilgilere göre, 20 bin öğretmen 10 Ekim'de atanacak. Atama yapılacak iller ise merak konusu oldu. 81 ile atama yapılacak ancak başlıca illere öncelik verilecek.

MEB'den açığa alınan öğretmenlerin yerine sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağı duyuruldu. İlk etapta 15 bin alım yapılacağı açıklanırken ilerleyen günlerde bu sayı 20 bine çıkartıldı. Peki hangi illere öğretmen ataması yapılacak? Atama haritasında hangi iller bulunuyor yoğunluk nerelerde? Kaç il listede bulunuyor? Atamalar ne zaman belirlenecek? Siz de yazımızdan Sözleşmeli öğretmen adaylarının başvuruları hakkında detaylara ulaşabilir son dakika açıklamalarını takip edebilirsiniz. Sözleşmeli öğretmen adaylarının atama sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesinden açıklanacak. Atamalar 10 Ekim'de gerçekleştirilecek.

MEB sözleşmeli öğretmen alımları hakkında merak ettiğiniz detayları haberimizden bulabilir ayrıntıları takip edebilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı binlerce öğretmen adayını ilgilendiren kararı açıkladı. MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin başvurular başladı ve adaylar şimdi atama yapılacak illeri merak ediyor.

BAŞVURULAR BAŞLADI

Binlerce adayın merakla beklediği MEB sözleşmeli öğretmenlik hakkında son dakika açıklaması geldi. 2016 Sözleşmeli öğretmen adayları heyecanla Sözleşmeli öğretmenlik başvurularını beklerken Bakanlık internet sitesinden açıklandı. MEB'den dün yapılan açıklamada başvuruların başladığı belirtildi.

 

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTİYOR?

KPSS puanına dayalı alımlarda, açık ilan edilen her bir branş kontenjanında en yüksek puana sahip 3 katı aday sözlü sınava alındı. 4 ila 7 Ekim arasındaki tercih işlemlerine, sözlü sınavdan 60 ve üzeri puan alanlar katılabilecek. Atama işlemleri, sözlü sınav puan üstünlüğüne göre yapılacak. Sözlü sınav puanlarının eşitliği halinde KPSS puanı üstünlüğü dikkate alınacak

ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sözleşmeli öğretmen adayları, bugünden itibaren 7 Ekim'e kadar atama tercihlerini yapacak. Adaylar atama işlemlerinin ardından sonuçları bekleyecekler. Atama sonuçları, 10 Ekim'de açıklanacak. Bu tarihten itibaten sonuçları MEB internet sayfasından TC. kimlik numaralarınızla takip edebilirsiniz.

ÖĞRETMENLER NE KADAR MAAŞ ALACAKLAR?

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, sözleşmeli öğretmen alımı ile ilgili detayları açıklarken, maaş konusuna hiç girmedi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli öğretmen maaşları konusunda bir çalışma yürüttüğü ifade edilirken, binlerce öğretmen adayı sözleşmeli öğretmen maaşını merak ediyor. Şöyle bir hesap yaptığımızda; sözleşmeli öğretmenlerin teşvik için doğudaki maaşlarının hatırı sayılır derecede iyi olması bekleniyor. Doğu ve Güneydoğu'd öğretmenlik yapanların, ek ders ücreti, nöbet ve kurs ücretleri ile birlikte 4 bin 5 bin TL arasında değişen rakamların olması bekleniyor.

HANGİ İLLERE ATANACAKLAR?

A

Adıyaman
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ardahan
Artvin

B

Bartın
Batman
Bayburt
Bingöl
Bitlis

Ç

Çanakkale ( Gökçeada ve Bozcaada )
Çankırı
Çorum

D

Diyarbakır

E

Elazığ
Erzincan
Erzurum

G

Giresun
Gümüşhane

H

Hakkari

I

Iğdır

K

Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kırıkkale
Kırşehir
Kilis

M

Malatya
Mardin
Muş

N

Nevşehir
Niğde

O

Ordu
Osmaniye

R

Rize

S-Ş

Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa

T

Tokat
Trabzon
Tunceli

V

Van

Y

Yozgat

Z

Zonguldak

MEB 43 BİN ÖĞRETMENİ AÇIĞA ALDI

FETÖ soruşturması kapsamında kamuda 80 bine yakın memur açığa alındı. Kanlı darbe girişimi sonrası açığa alınan kamu personelinin yaklaşık yarısı Milli Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) görevliydi. Binlerce personeli açığa alan bakanlık, soruşturmada önemli bir aşama kaydetti. Öğretmen, okul müdürü, yönetici, hizmetli ve milli eğitim müdürlüğü personeli arasından açığa alınan kişi sayısı 43 bini aştı.

MÜLAKAT PUANI ESAS ALINACAK

MEB, Sözleşmeli Öğretmenlik atamasında mülakat puanı esas alınacak. Mülakat puanının eşit olması halinde KPSS puanına bakılacak. Eşitlik yine devam ederse bilgisayar kurası ile atamalar yapılacak. Bakanlık sözleşmeli öğretmenler için mülakat sonuçlarını açıkladı fakat branş bazında sıralamalar açıklanmadı. Atama bekleyen öğretmenler branşlarında kaçıncı sırada olduklarını bilmiyorlar ve merak ediyorlar.

 

SIKÇA SORULAN SORULAR

1. Sözleşmeli Öğretmenlik Alımları Nasıl Yapılır?

Sözleşmeli öğretmenlik için de aynen kadrolu öğretmenlik gibi bir atanma süreci yaşanır. Yine aynı şekilde KPSS puan üstünlüğüne göre, MEB’in belirlediği kontenjanlara atamalar yapılır. Ancak TBMM Milli Eğitim Komisyonunda geçen ilgili maddeye göre, KPSS puanının yanı sıra sözleşmeli öğretmen atamalarında sözlü mülakatta yapılacak. Sözlü mülakatla ilgili bilgi için lütfen 18. soruya bakınız.

2. Sözleşmeli Öğretmenlikte Maaşlar Ne Kadar?

Sözleşmeli öğretmenlerle kadrolu öğretmenlerin maaşları aynı olmaktadır. Hatta gösterge hesabında farklılıklar olduğu için sözleşmeli öğretmenlerin maaşı 50-100 TL daha fazla olabilir.

3. Sözleşmeli Öğretmenler Yazın Maaş Alır mı?

Sözleşmeli öğretmenler kadrolu öğretmenler gibi yaz aylarında da maaş alabilirler.

4. Sözleşmeli Öğretmenler Ek Ders Alabilir mi?

Sözleşmeli öğretmenler de kadrolu öğretmenler gibi haftalık maaş karşılığı 15 saat çalışırlar. Bunun üzerindeki çalışmalarda ek ders alınabilir.

2016 Milli Eğitim Bakanlığı Sözleşmeli öğretmenlik alımlarının başlaması ile birlikte adaylar hangi illere ne kadar öğretmen atanacak ve atama haritasını merak etmeye başladı. Siz de yazımızdan öğretmen ataması yapılacak olan iller listesini bulabilir 2016 atama haritasını bulabilirsiniz.  MEB tarafından açıklanan bilgilere göre, 20 bin öğretmen 10 Ekim'de atanacak. Atama yapılacak iller ise merak konusu oldu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN