Sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular başladı

Sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular başladı

Sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular bugün başladı. Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin öğretmen ataması gerçekleştirecek. Sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular elektronik ortamda gerçekleşecek. Peki Sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular nasıl yapılacak? MEB MEBBİS sayfası ve MEB atama takvimi ile ilgili tüm detaylar haberimizde...

Sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular bugün itibariyle başladı. Binlerce öğretmen adayının gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştireceği 20 bin öğretmen atamasında olacak. MEB taban puanları ve kontenjanları geçtiğimiz günlerde yayımlamıştı. Sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular nasıl ve nereden gerçekleştirilecek? MEB MEBBİS sayfası linki ve MEB atama takvimi ile ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz...

18-11/19/fft99_mf7464769.Jpeg


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan 20 bin sözleşmeli öğretmenlik için ön başvurular 19 Kasım 2018 tarihinde yani bugün itibariyle başladı. Başvurular elektronik ortamda gerçekleşecek. MEB taban puanları ve kontenjanları geçtiğimiz günlerde yayımlamıştı.

Milli Eğitim Bakanığı, 'sözleşmeli öğretmen başvuru ve atama duyuru' sayfasında adaylar için önemli açıklamalarda bulundu. MEB atama tarihleri kurum tarafından açıklanırken, başvuruların nasıl ve nerede yapılacağına dair bilgi verdi.

MEB ATAMA TAKVİMİ 2018-2019

MEB atama takvimi yayımlandı. Buna göre başvurular 19 Kasım 2018 tarihinde başlıyor. Sınav merkezi tercihlerinin alınması 23 Kasım 2018 tarihinde gerçekleşiyor. Öğretmen adaylarının sözlü sınava alınacakları sınav merkezlerinin ilan tarihi 3 Aralık 2017. Sözlü sınavlar ne zaman yapılacak: 10 Aralık 2018 tarihi ile 31 Aralık 2018 tarihi arası. Sözleşmeli öğretmen alımı sözlü sınav sonuçları 15 Ocak 2019 tarihinde açıklanacak. Adayların itiraz edeceği tarih 16 Ocak olurken, itiraz sonuçları 18 Ocak 2018 tarihinde açıklanacak. Sözleşmeli öğretmen tercihleri 28 Ocak'da başlayacak, 1 Şubat'da sona erecek. Atamalar ise 7 Şubat 2019 tarihinde gerçekleşecek.

18-11/19/sozlesmeli-ogretmenmaas__16_9_1532336776.jpg

MEB MEBBİS SAYFASI

MEBBİS ve Personel atama sayfalarından başvurular alınıyor. Başvuru sayfasına gitmek için tıklayınız

Başvuru bilgilileri
2.1. Sözleşmeli öğretmenlik için yapılacak sözlü sınava davet edilmek üzere yapılacak başvuru elektronik ortamda (http://mebbis.meb.gov.tr ve http://personel.meb.gov.tr adreslerinden) alınacaktır. Bu başvuruda adaylar, Ek 2 Sözlü Sınav Merkezleri listesinde belirtilen onyedi (17) sınav merkezinin tamamını tercih edecektir. Başvuru takvimi Ek 4’te belirtilmiştir.

2.2. Başvuru onayları, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince yapılacaktır.

2.3. Mezuniyetleri birden fazla alana kaynak teşkil eden adaylar, sadece bir alana başvuruda bulunabilecektir.

2.4. Adaylar, Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, İngilizce, Rehberlik, Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenliği alanları bakımından KPSSP121 puan türünden, Almanca, Arapça ve Fransızca alanlarına KPSSP120 puan türünden, diğer alanlar bakımından ise KPSSP10 puan türünden 50 ve üzerinde puan almış olmaları kaydıyla başvurabilecektir. Bu kapsamda başvurular geçerli olan KPSS puan üstünlüğü esasına göre değerlendirilecektir. Birden fazla sınava (2017 ve 2018) katılan adayların, yüksek olan KPSS puanı başvuru formuna otomatik olarak yansıtılacaktır.

2.5. Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvuruları ve bu başvurulara ilişkin “Elektronik Başvuru Formu”nun çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekâlet verecekleri kişiler vasıtasıyla il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine onaylatacaktır.

2.6. Başvurularda aslı ibraz edilen belgelerin birer örneği il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanarak teslim alınıp asılları adaylara geri verilecektir.

2.7. Atama sürecinin zamanında sonuçlandırılması bakımından başvurular, başvurunun yapıldığı gün ya da -başvurunun son gününe rastlayan gün hariç- bir sonraki gün mesai saatleri içinde onaylatılacaktır.

2.8. Elektronik Başvuru Formunda beyan edilen bilgilerden adaylar sorumlu olacaktır.

Videoyu Oynat
2.9. Adaylardan başvuru ekranında karşılaşılan uyarının yanlış olduğunu iddia edenler, bu durumu belirten bir dilekçe ile il millî eğitim müdürlüklerine başvuruda bulunacak; bu iddialar il millî eğitim müdürlüklerince Personel Genel Müdürlüğüne (Öğretmen Atama Daire Başkanlığı) faks ya da e-posta yoluyla bildirilecektir.

2.10. Adayların başvurularının il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanmasından sonra yapacakları bilgi ve beyan düzeltme talepleri dikkate alınmayacaktır.

2.11. Elektronik Başvuru Formu haricinde veya süresi dışında yapılan, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanmamış olan, atama alanı ve mezun olduğu yükseköğretim programı yanlış girilerek yapılan başvurular ile başvuru şartlarını taşımadığı hâlde gerçeğe aykırı belgeyle ya da beyanda bulunarak, evrakta tahrifat yaparak, gerçek durumunu gizleyerek yapılan başvurular ve buna bağlı gerçekleştirilmiş tüm işlemler geçersiz sayılacaktır.

2.12. Bu duyuruda yapılan açıklamalara ek olarak başvuru süresi içinde oluşabilecek durumlar ile uygulamaya yönelik açıklamalar Bakanlığın http://personel.meb.gov.tr internet adresinde başvuru süresi içinde duyurulacaktır. Öğretmen adaylarının hak kaybına uğramamaları bakımından bu açıklamaları takip etmeleri gerekmektedir.

2.13. Başvuru tarihi itibarıyla askerlik için sevke tabi olanlar ile hâlen askerlik hizmetini yapmakta olan öğretmen adayları başvuruda bulunabilecektir. Bu adaylardan askerlik hizmetini yapmakta iken öğretmenliğe atananlar, hâlen askerde olduklarını ve muhtemel terhis tarihlerini gösterir bir belgeyi en kısa süre içinde dilekçe ekinde atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine gönderecekler ve terhis tarihini takip eden bir ay içinde göreve başlatılacaklardır.

2.14.Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 29/06/2009 tarihli ve 2848/18852 sayılı yazısı gereğince Selçuk Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği ve Selçuk Üniversitesi Anaokulu Öğretmenliği Bölümü mezunu öğretmen adaylarının Çocuk Gelişimi Öğretmenliğine atanma yönündeki başvuruları onaylanmayacaktır.

18-11/19/mahkemeden_aday_ogretmenlik_mulakatlari_icin_yurutmeyi_durdurma_karari_h26434_d6b26.jpg

3. MEB başvuru istenecek belgeler

3.1. Lisans diploması veya geçici mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği ya da edevlet üzerinden aldıkları diploma belgesi,

3.2. Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ya da İngilizce Öğretmenliği Sertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya bu belgenin onaylı örneği,

3.3. Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilen yüksek öğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denklik belgesi,

3.4. Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince Felsefe bölümü mezunlarından 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji; sosyoloji bölümü mezunlarından 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belgenin aslı veya onaylı örneği (Bu belge pedagojik formasyon belgesi yerine kullanılamaz.),

3.5. Adaylardan başvuruda sağlık, askerlik ve adli sicil durumlarına ilişkin belge istenmeyecek, Elektronik Başvuru Formunda beyan alınacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN