Sözleşmeli sınıf öğretmeni atama sonuçları sorgula

Sözleşmeli sınıf öğretmeni atama sonuçları sorgula

Sözleşmeli sınıf öğretmeni atama sonuçları sorgulama ekranı açıldı. MEB tarafından yapılan atamalar bakanlığın internet sitesinden öğrenilebiliyor. 24 Temmuz salı günü kura ile yapılan atamalarda sözleşmeli öğretmenlerin de görev yeri belli oldu. Haberimizde atamalara ilişkin tüm detayları derledi.

Sözleşmeli Sınıf öğretmeni atama sonuçları sorgulama işlemi nasıl yapılır? Sözleşmeli Sınıf öğretmeni atama sonuçları sorgulama ekranına düştü mü? 24 Temmuz'da yapılan atamaların ardından binlerce öğretmen görev yerlerini öğrenmek istiyor. En çok ataması yapılan sınıf öğretmenlerinin de görev yerleri belli oldu. Haberimizden sözleşmeli sınıf öğretmeni atama sorgulama linkine ulaşabilirsiniz.

Sözleşmeli öğretmen tercih başvuruları 17 Temmuz 2018 Salı günü başladı ve 20 Temmuz 2018 Cuma günü sona erdi. 24 Temmuz'da kura ile yapılan sözleşmeli sınıf öğretmeni atama sonuçlarını aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

2018 SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN 

SÖZLEŞMELİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ İÇİN BAŞVURU NE KADAR OLDU? 

2018'da yapılacak olan sözleşmeli sınıf öğretmenliği için 3 bin 806 kontenjan ayrıldı. Sınıf öğretmenliğine 9 bin 567 kişi başvurdu. 

1907 kontenjan verilen din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği için 5 bin 115 aday başvuru yaptı. İlköğretim matematik öğretmenliğine 1453 kontenjan ayrılırken, başvuru 3 bin 437 oldu.

Fen bilimleri-fen ve teknoloji öğretmenliğine 2 bin 925 kişi başvururken, kontenjan 1095'ti. 1450 kontenjan ayrılan Türkçe öğretmenliğine 3 bin 914; 2 bin 2 kontenjana sahip İngilizce öğretmenliğine 4 bin 307; 1676 kontenjan ayrılan okul öncesi öğretmenliğine 4 bin 575; 673 kontenjana sahip beden eğitimi öğretmenliğine ise 1848 kişi başvurdu.

EK DERS ÜCRETİ NE KADAR OLDU? TEMMUZ ZAM ORANI…

Öğretmenlerin aldığı ek ücret 2018 yılı Ocak ayında (ilk 6 ay için) yüzde 4 zamlandı. Temmuz ayında ise (yılın ikinci 6 ayı için) yüzde 3,5 zamlanacak.

2018 yılında öğretmenlere ödenen net ek ders ücretleri de şöyle oldu:

Sözleşmeli öğretmen: 10.97 TL

Kadrolu öğretmen: 12.81 TL

EK DERS ÜCRETİ HESAPLAMA

Ek ders ücreti hesaplaması yaparken. Görev türü, ödenecek ek ders ücretinin 1 ders saati karşılığı miktarı, ücret yılı ayı, öğretmenin normal ücreti ve öğrenim durumu gibi bilgiler önem taşımaktadır. Öğretmenlerin ek ücretleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, ilgili mali yıl bütçe kanunu ve ilgili dönem toplu sözleşmesinde yer alan hükümler ile aylık katsayısı esas alınmak suretiyle hesaplanmaktadır.

18-07/23/12.jpg

O ARTIK ÖĞRETMEN

49’u muvazzaf asker toplam 357 sanığın yargılanıp hepsinin beraat ettiği, kamuoyunda ‘askeri casusluk’ olarak bilinen gizli bilgi ve belge bulundurma davasının iki numaralı sanığı Narin Korkmaz, geçmişi hayatından silmek için mahkeme kararıyla ismini değiştirdi. Korkmaz, yeni isimle yeni bir hayata başladı.

TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Yargılama sonrasın da beraat etti. Beraat sonrası ise ilk iş olarak haksız tutukluluk nedeniyle cezaevinde geçen günleri için tazminat davası açtı. Üniversite eğitiminin yarıda kalmasını ve haksız suçlamalarla tutuklanması nedeniyle maddi ve manevi zarara uğradığını belirten Korkmaz, 5 milyon TL tazminat talebinde bulundu.

Tazminat davasında mahkeme, Korkmaz’a 120 bin TL ödenmesine hükmetti. Rakamın düşük olduğunu belirten Korkmaz kararı istinaf mahkemesine taşıdı.

DİPLOMASINI ALDI

Davalarla uğraştığı sürede de yarım bıraktığı eğitimine devam eden Korkmaz, geçtiğimiz günlerde diplomasını alarak mezun oldu. Öğretmenlik yapacağı öğrenilen Korkmaz, geçmişini unutmak ve gelecek hayatında sorunlarla karşılaşmamak için ismini değiştirmek amacıyla mahkemeye başvurdu. Mahkemeye yaptığı başvuru kabul olan Korkmaz, artık kendi belirlediği yeni isimle yeni hayatına devam edecek.

Casusluk davasının iki numaralı sanığı olarak casusluk suçlamasıyla müebbet hapis istemiyle yargılanıp beraat eden Korkmaz’ın arkadaşlık yaptığı askeri personellerden ele geçirdiği devlete ait gizli bilgi ve belgeleri yabancı ülkelere verdiği iddia edilmişti.

Sözleşmeli Sınıf öğretmeni atama sonuçları sorgulama ekranı ve MEB tarafından yapılan Sözleşmeli Sınıf öğretmeni atamasına ilişkin yeni gelişmeleri haberimizden takip edebilir Sözleşmeli Sınıf öğretmeni atama sonuçları sorgulama ekranından sonuçları sorgulayabilirsiniz.24 Temmuz salı günü sabah saatlerinde Ankara'da yapılan kura ile sözleşmeli öğretmen ataması yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN