Suç örgütü lideri Alaattin Saral tutuklandı

Suç örgütü lideri Alaattin Saral tutuklandı

Eyüpsultan’da geçtiğimiz günlerde yakalanan organize suç örgütü lideri İlyas Alaattin Saral, tutuklandı. Saral’ın saklandığı adresteki gizli bölmenin görüntüleri de ortaya çıktı.

Milliyet'ten Ferit Zengin'in haberine göre, 'Kasten adam öldürme', 'kasten adam öldürmeye teşebbüs' gibi çok sayıda suçtan aranan suç örgütü lideri İlyas Alaattin Saral, 3 Mayıs’ta polisin Eyüpsultan’da bir eve düzenlediği operasyonla yakalanmıştı. Ofiste aramalarda bulunan ekipler,  ofisin dolap görünümlü kapı buldu. Gizli bir bölmeye açılan kapının ardında Saral’ın gizlenme odası ortaya çıktı.

Şahinler olarak bilinen suç örgütü ile 2005 yılında başlayan çatışmalarda bir çok silahlı saldırının talimatını vermenin yanı sıra "Köpek Fatih" lakaplı suç çetesi elebaşının başını çektiği çeteye bir çok silahlı baskın ve yaralama talimatları verdiği gerekçesiyle aranan Alaattin İlyas Saral, 13 günlük sorgusunun ardından bu sabah Çağlayan’daki İstanbulAdliyesi'ne sevk edildi.

 Emniyette verdiği ifadede suçlamaları reddeden ve ticaretle uğraşan saygın bir iş adamı olduğunu söyleyen Alaattin İlyas Saral, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Şahinler ve Sarallar olarak bilinen  ve 2005 yılında yaşanan karşılıklı silahlı baskınların ardından hasım olan 2 suç örgütünün, birbirlerine saldırı hazırlığı yaptığı İstanbul polisince belirlenmiş ve 30 Kasım 2016'da her iki çeteye operasyon düzenlenmişti.  Operasyonda, Sarallar çetesinin ele başlarından Burhanettin Saral'ın da aralarında bulunduğu 52 şüpheli gözaltına alınmıştı. Hakkında yakalama kararı olan Alaattin Saral'ın bulunamadığı o operasyonda 27 tabanca, 8 uzun namlulu silah, 1 Uzi marka otomatik silah, 1 adet jammer cihazı, 1 adet susturucu ile çeşitli ebatlarda 570 adet fişek, 2 çelik yelek ele geçirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN