Süper Loto çekilişi | 22 Haziran 2017 Büyük ikramiye ne kadar?

Süper Loto çekilişi | 22 Haziran 2017 Büyük ikramiye ne kadar?

Milli Piyango İdaresi tarafından çekilişi yapılan Süper Loto’da bugün 505’inci hafta çekilişi düzenlenecek. Çekilişte geçen hafta 6 bilen çıkmayınca büyük ikramiye 9’uncu kez devretmiş oldu. 9 haftadır tüm rakamları bilen birinin çıkmaması sebebiyle bütük ikramiye 20 milyonu geçti.

Milli Piyango İdaresi tarafından gerçekleştirilen ve milyonlarca insanın zengin olma hayaliyle oynadığı Süper Loto çekilişlerinde 9 haftadır 6 bilen çıkmadı.

Büyük ikramiye tutarı 20 milyonu geçti. Süper Loto çekilişi sonuçları ile ilgili yapılan açıklamaya göre büyük ikramiye dışında 5 bilen 124 talihli 8 bin 992 lira 95 kuruş, 4 bilen 7 bin 404 talihli 162 lira 10 kuruş ve 3 bilen 148 bin 565 talihli de 13 lira 90 kuruş ikramiye almaya hak kazandı. Çekiliş ile kazanan talihlilere toplam 4 milyon 380 bin 367 lira 70 kuruş ikramiye dağıtıldı. Elde edilen hasılattan 3 milyon 162 bin 881 lira 29 kuruş KDV olarak kamuya aktarılırken, Şans Oyunları Vergisi olarak da 1 milyon 769 bin 846 lira 67 kuruş aktarım yapıldı.

Her hafta Perşembe günleri düzenlenen Süper Loto çekilişleri sonucunda 3 bilen, 4 bilen, 5 bilen ve 6 bilen talihlilere ikramiye ödemesi yapılır.

Sayıları doğru tahmin ederek ikramiye almaya hak kazanan talihlilerden;

3 bilenler ve 4 bilenler loto bayilerinden,5 bilenler loto bayilerinden ya da Milli Piyango İdaresi’nin şubelerinden,
6 bilenler de Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nden ikramiyelerini alabilirler.

Süper Loto çekilişlerinde 6 bilen çıkmazsa büyük ikramiye geçen haftalarda olduğu gibi bir sonraki hafta 6 bilen talihlilere verilmek üzere devreder.

Süper Loto çekilişi ile ikramiye almaya hak kazanan talihliler, ikramiyelerini bir yıl içerisinde almalıdır. Bir yıl içerisinde talihliler tarafından alınmayan ikramiye zaman aşımına uğrar. Zaman aşımına uğramış olan ikramiyeler için ödeme yapılmaz ve bu ikramiye tutarları Milli Piyango İdaresi’ne gelir olarak kayıt edilir. Loto bayileri ya da Milli Piyango İdaresi şubeleri tarafından talihlilere ikramiye ödemesi yapılabilecek süreler, Milli Piyango İdaresi tarafından belirlenir.

EN ÇOK BU NUMARALAR ÇIKTI

Şans oyunlarında hemen herkes kendi içinden gelen numaralara göre bir kupon hazırlar ancak bu noktada istatistikleri görmezden gelmemek gerekiyor. Öyle ki bazı numaralar diğerlerine göre çekilişlerde daha fazla çıkıyor. Geride kalan 432 haftaya baktığımızda en çok çıkan numaralar; 35, 13, 37, 45, 1, 43, 33, 17, 31 ve 22 oldu. Diğer yandan üçlü kombinasyonlara göre bakıldığında ise 21, 22 ve 54 sayıları toplamda 4 kez, 15, 17 ve 37 sayıları toplamda 4 kez, 4, 28 ve 54 sayıları ise toplamda yine 4 kez bir arada çıktı.

SÜPER LOTO NASIL OYNANIR?

Süper Loto kuponunda 6 kolon yer alır. Her bir kolon 1’den 54’e kadar olan sayı kümesinden oluşur. Bir kolondan 6 tane sayı seçilir ve işaretlemesi yapılır. Kolonda sayı işaretlemeleri dik olarak yapılmalı ve kırmızı kalem kullanılmamalıdır. Süper Loto çekilişi için doldurulacak olan her bir kolon için ücretlendirme yapılır.

Oynanmış olan kolon iptal edilmek istenirse kolon altında bulunan iptal kutucuğu işaretlenmelidir. İptal kutucuğu işaretlenmeyen kolonlar geçerli olarak kabul edilir. Süper Loto kuponlarının arka yüzüne ad, soyad yazılmalı ve imza atılmalıdır. Yapılacak olan bu işlem, ikramiye kazanılması durumunda kanıt olarak sunulabilir. Süper Loto çekilişleri sonucunda verilecek ikramiyelerin tutarları, Milli Piyango İdaresi tarafından belirlenir. Süper Loto kuponları, Milli Piyango İdaresi tarafından yetki verilmiş olan yerlerden alınmalıdır. Aksi halde Süper Loto kuponları için Milli Piyango İdaresi’nce ikramiye ödemesi yapılmaz.

İKRAMİYE İÇİN KAÇ NUMARA BİLMEK GEREKİYOR?

Süper Loto sonuçları açıklandığında ikramiye kazanmak için bir kolonda yer alan 54 rakam içerisinden seçtiğiniz 6 rakamın en az 3'ünü doğru tahmin etmeniz gerekmektedir. İkramiyeler 3, 4, 5 ve 6 adet numarayı doğru tahmin eden talihliler arasında paylaştırılır. Tutturduğunuz numara sayısı arttıkça kazanacağınız ikramiye tutarı da artacaktır. Buna göre; 6 numaranın tamamını doğru tahmin eden kişi ya da kişiler büyük ikramiyenin sahibi olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN