Suriyeli aktivist ve gazeteci kızı İstanbul'da öldürüldü

Suriyeli aktivist ve gazeteci kızı İstanbul'da öldürüldü

Suriyeli muhalif aktivist Orouba Barakat (60) ve gazeteci kızı Halla Barakat'ın (22) dün gece Üsküdar'daki evlerinde cesetleri bulundu. Cesetlerin üzerine kokmayı engellemek için deterjan döktükleri tespit edilen katil ya da katillerin eve zorlama olmadan girdikleri belirlendi.

Suriyeli aktivist ve gazeteci kızı İstanbulda öldürüldü. Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, evde inceleme yaptı. 2-3 gün önce bıçaklanarak öldürüldükleri anlaşın anne kızda boğulma izleri de olduğu belirlendi. Katil zanlılarının cesetlerin üzerine kokmayı engellemek için deterjan döktükleri tespit edildi. Cesetler Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Orouba Barakat, Suriye'deki cezaevlerinde işkence gören muhaliflerle ilgili röportajlar yapmasıyla tanınıyordu. Anne Orouba Barakat'ın savaşın başlamasının ardından İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde kaldıktan sonra İstanbul'a geldiği bildirildi. Halla Barakat'ın Ortadoğu'ya yönelik haberler yapan Orient News'te editör olarak çalıştığı belirtildi.

17-09/22/ek-fotograflar-suriyeli-aktivist-anne-ile-gazeteci-kizi-evlerinde-olu-bulundu-425-won8humvteatfntfpcqsga.jpg
Orouba Barakat, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'la röportaj yaparken...

“CESETLER DÖRT GÜNDÜR EVDEYMİŞ”

Bu arada İHA'ya konuşan bir mahalle sakini, “Gece bir baktık polisler kapıdaydı. Polis, ambulans bayağı bir kalabalıktı. Anne ve kızın boynunu keserek öldürmüşler. Gece olduğu için bizim de hiçbir bilgimiz yok. Suriyeli olduğu söyleniyor” ifadelerini kullandı.

Bir başka mahalle sakini kadın ise cesetlerin 4 gündür evde olduğunu duyduğunu belirterek, “Duyduğumuz kadarıyla anne kız öldürülmüşler. Üzerlerine kireç dökmüşler, yataklarına koymuşlar. Çekip gitmişler. Cesetler 4 gündür evdeymiş, öyle deniliyor. İyi insanlardı, kimseye zararları yoktu” dedi.

KAPIDA ZORLAMA YOK

Polis olayla ilgili soruşturması sürerken, olayı gerçekleştiren faillerin yakalanması amacıyla çalışma başlattı. Kapıda zorlama izine rastlanmazken, anne ve kızın daha önce tehdit aldığı belirlendi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN