Sütlüce’de ‘Saraçhane’ zirvesi

Sütlüce’de ‘Saraçhane’ zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partililer ve görevinden istifa eden Topbaş’la bir araya geldi. Toplantı sürerken Başakşehir Belediye Başkanı Uysal’ın İBB Başkanı olacağı öne sürüldü. Uysal, Twitter’da adına sahte hesap açıldığını belirtirken 28 Eylül’de seçim yapılacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sütlüce’de bulunan AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Dün öğle saatlerinde Kısıklı’daki konutundan il başkanlığına geçen Erdoğan’ı görevinden istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Ravza Kavakcı Kan ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci karşıladı. Edinilen bilgiye göre Erdoğan, İstanbul İl Teşkilatı ile 2019 seçimlerine hazırlık çerçevesinde istişare toplantısı yaptı. Erdoğan, 2004 yılı Mart ayından beri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Topbaş’ın istifasıyla ortaya çıkan yeni duruma dair teşkilat mensuplarıyla görüş alışverişinde bulundu. Basına kapalı gerçekleşen toplantı çerçevesinde, Topbaş’la parti çatısı altında çalışmaya devam edileceğinin vurgulandığı öğrenildi. Toplantıda bundan sonra neler yapılabileceği, önümüzdeki yerel seçimlerde nelere dikkat edilmesi gerektiği hususlarında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantı devam ederken sosyal medyada İBB’nin yeni başkanına dair bazı paylaşımlar yapıldı. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın İBB başkanlığına getirileceği iddia edildi. Uysal’ın kullandığı öne sürülen bir Twitter hesabından yapılan paylaşımda Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İBB Meclisi’ne teveccühlerinden ötürü teşekkür edildi. Hesabın kişisel biografi kısmında da Başakşehir Kurucu Belediye Başkanı ifadelerinin yanına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı yazıldı. Uysal, söz konusu iddianın ileri sürülmesi sonrası adına sahte hesap açıldığını belirterek “Adıma açılan @ibbmevlutuysal sahte bir hesaptır. Yapılan açıklamalara itibar etmeyiniz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılacaktır” dedi. Ayrıca 13 yıllık görevinden ayrılan Topbaş’ın yerine 28 Eylül Perşembe günü seçim yapılacağı öğrenildi. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, üç gün önceki Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameraların karşısına geçerek Topbaş’ın istifa kararının şahsi olduğunu söylemiş ve Belediye Kanunu’nun 45. maddesini hatırlatarak izlenecek yol haritasını şu sözlerle açıklamıştı: “İstanbul Valisi 10 gün içinde belediye meclisini belirleyeceği gün ve saatte toplantıya çağıracak ve o tarihte İstanbul’un belediye başkanı belli olacaktır.” 3 dönem boyunca yürüttüğü İBB başkanlığı görevini 18 Eylül’de bıraktığını açıklayan Topbaş ise “Hata ile ihanet birbirine karıştırılamaz. İnsan her şeyi affeder adam yerine konmamayı affetmez. Kırgınlık yok, partimin üyesiyim” ifadelerini kullanmıştı. 

ERDOĞAN RUHANİ İLE GÖRÜŞTÜ: REFERANDUM KAOS GETİRİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’yle yaptığı telefon görüşmesinde, ikili ilişkilerin yanı sıra Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin referandum kararı başta olmak üzere bölgedeki son gelişmeler ele alındı. Liderler, referandumun iptal edilmemesinin bölgede kaosu beraberinde getireceğine dikkati çekerek, Irak’ın toprak bütünlüğüne büyük önem atfettiklerini vurguladı. Görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 4 Ekim’de İran’a yapacağı ziyarete de değinildi. Söz konusu ziyaret vesilesiyle, 2014 yılından bu yana her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi’nin Dördüncü Toplantısı’nın da icra edileceği belirtildi. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN