Takdir Teşekkür hesaplaması nasıl yapılır? EOkul ile Takdir Teşşekkür hesaplama robotu 2018

Takdir Teşekkür hesaplaması nasıl yapılır? EOkul ile Takdir Teşşekkür hesaplama robotu 2018

Takdir Teşekkür hesaplama işlemleri nasıl yapılıyor? Hem veliler hem de öğrenciler okulların kapanmasına yaklaştığımız bu günlerde karne notlarını araştırmaya başladı. Bir yıllık eğitim öğretimin ardından 8 Haziran'da karne alacak milyonlarca öğrenci, takdir teşekkür hesaplama işlemlerine şimdiden başladı. Peki eOkul ile takdir teşekkür hesaplaması nasıl yapılır? İşte merak edilen tüm detaylar.

Takdir teşekkür hesaplama işlemlerini haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Okulların kapanmasına kısa bir süre kala öğrenciler ve veliler karne notu hesaplamasına başladı. Takdir mi yoksa teşekkür mü? geleceğini öğrenmek için notlarını hesaplamaya başlayan öğrenciler eokul sistemine giriş yapıyor. Peki eOkul ile takdir teşekkür hesaplaması nasıl yapılır? İşte tüm detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) kapsamında geliştirilen eğitim portalı e-Okul ile öğrencilere ait eğitim bilgileri görülebiliyor. Veliler de eokul sistemine giriş yaparak takdir teşekkür hesaplama robotunu kullabiliyor. eokul.meb.gov.tr adresi üzerinden eokul sistemine giriş yaparak takdir teşekkür hesaplamasını kolayca yapabilirsiniz. 

E-OKUL TAKTİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA İŞLEMLERİ

E okul takdir teşekkür hesaplama işlemleri sayesinde tüm öğrenci ve veliler kolay bir şekilde karne döneminde alacakları belgeler hakkında önceden bilgi sahibi olabilir. Online olarak alınacak olan ders notları sayesinde e okul takdir teşekkür hesaplama işlemleri de kolay bir şekilde yapılabilmektedir.

E okul takdir teşekkür hesaplama işlemlerinin yapacak olan öğrenci ya da bireylerin e okul üzerinden giriş yapması ve giriş sonrasında kesinleşen ders notlarını öğrenmesi gerekir.

Hesaplama işlemlerinde önemli olan bir detay tüm ders notlarının kesinleşmiş olmasıdır. Aksi halde notlarda yaşanacak olan değişiklikler sonrasında kişilerin hesaplama sonucuna göre gerçekteki bilgiler de farklılık olabilecektir. Bu açıdan kesinleşmiş ders notları üzerinden e okul takdir teşekkür hesaplama işlemlerinin yapılması her zaman daha yararlı olacak ve kesin sonuca ulaşılmasını sağlayacaktır.

Takdir teşekkür hesaplama işlemlerini yapacak olan öğrencilerin ilk olarak tüm ders notlarının kesinleşen notlarını toplaması ve çıkan toplam ders sayısına bölmesi gerekmektedir. Sonuç 0 ile 100 arasında değişen bir rakam olacaktır. Çıkan sonucun 85 ve üzerinde olması halinde öğrenciler karneleri ile birlikte de takdir almaya hak kazanacaktır. Fakat 85'ten düşük fakat 80'den büyük olan notlar için ise teşekkür belgesi verilecektir. Yapılacak olan hesaplamalar sonrasında belirtilen aralıklara göre takdir ya da teşekkür alınıp alınmayacağı kolayca öğrenilebilir. E okul tarafından sunulan kolaylıklardan birisi olan takdir teşekkür hesaplama işlemleri sayesinde öğrenci eğitim dönemlerinde en çok merak ettikleri soruların yanıtını da bulabilmektedir.

4. sınıflar için takdir teşekkür hesaplama

5-sınıflar için taktir teşekkür hesaplama

6-sınıflar için taktir teşekkür hesaplama

7-sınıflar için taktir teşekkür hesaplama

8-sınıflar için taktir teşekkür hesaplama

9-sınıflar için taktir teşekkür hesaplama

10-sınıflar için taktir teşekkür hesaplama

11-sınıflar için taktir teşekkür hesplama

12-sınıflar için taktir teşekkür hesaplama

TAKDİR-TEŞEKKÜR HESAPLAMA

Takdir-teşekkür hesaplama dönem sonlarına gelindikçe, öğrenciler tarafından araştırılmaya başlanır. Takdir-teşekkür hesaplama işlemleri, E-Okul üzerinden yapılabilir. Hesaplama için, öğretmenlerin öğrenciye ait tüm ders notlarını sisteme yüklemiş olması gerekir. Notlar sisteme girildikten sonra, yıl sonu başarı puanına bakılır. Dönem sonunda hangi belgenin alınacağını yıl sonu başarı puanı belirler. Yıl sonu başarı puanı;

- 70,00 - 84,99 puan aralığında olanlar teşekkür belgesi

- 85,00 - 100 puan aralığında olanlar da takdir belgesi almaya hak kazanırlar.

E-Okul’a giriş yapıldıktan sonra ulaşılabilecek bilgiler; Devamsızlık bilgisi; Öğrencinin hangi günlerde okula gitmediği bilgisi güncel olarak takip edilebilir. Haftalık ders programı; Derslerin saatleri, hangi günlerde hangi derslerin olduğu görülebilir. Not bilgisi; Sınavlardan alınan notlar sorgulanabilir. Bu bilgiler dışında; dönem içinde alınan belgeler, okunan kitaplar, diploma puanı, pansiyon yemek menüsü, pansiyon izin bilgisi, pansiyon devamsızlık bilgisi ve pansiyon zaman çizelgesi de görülebilir.

KAÇ DEVAMSIZLIK HAKKI VAR?

Lise öğrencilerinin en çok merak ettiği konulardan birisi ise bir eğitim yılı içerisinde kaç gün devamsızlık haklarının olduğu sorusudur. Bundan bir önceki yönetmeliğe göre lise öğrencilerinin 20 gün özürsüz ve 20 gün özürlü olmak ile birlikte 5 gün de okul idaresinin izin verme hakkı ile birlikte toplamda 45 gün devamsızlık hakları bulunuyordu. Ancak yeni yönetmelik doğrultusunda 2016 – 2017 eğitim öğretim döneminde gerçekleşmiş ve 2017 – 2018 yılı eğitim öğretim yılında da gerçekleşecek olan lise öğrencilerinin devamsızlık hakkı özürsüz 10 güne düşürülmüştür.

SINAV SONUÇLARI ÖĞRENME

e-okul üzerinden sınav sonucu sorgulaması yapmak için; e-okul.meb.gov.tr/ adresine giderek öğrencinin t.c. kimlik numarası, öğrencinin okul numarasını sisteme girerek Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapmanız gerekmektedir. Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencinin sınav sonuçları, sınav günleri, Devamsızlık durumu, ödev ve etkinlik durumu gibi pek çok bilgi de sorgulanabilir.Ayrıca, e-Okul'un mobil uygulamalarından da sınav sonuçları kontrol edilebilir.

 

 

E-OKUL VBS SİSTEMİNE GİRİŞ NASIL YAPILIR?

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi MEB girişi için yazımızın devamında bulunan linkten erişebilirsiniz. Linke tıkladıktan sonra E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfası karşınıza çıkacaktır. Burada sizden velisi olduğunuz öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası bilgilerini kullanarak sisteme giriş yapmanız istenir. Güvenliğiniz için resimdeki bilgileri girmeniz önemlidir. Bu girilen bilgilerin doğruluğunu kontrol ettikten sonra “Giriş” butonuna tıklayınız. Karşınıza gelen sayfada dışarıdan birinin öğrenci hakkında bilgi almasını engellemek açısından öğrenciniz ile ilgili birkaç soru sorulacaktır. Bu soruları cevaplamanız durumunda sisteme giriş yapmanıza izin verilecektir. E-Okul VBS sayesinde öğrencinizin okulu, şuan okuduğu sınıfı, sınav notları, ders bilgileri, devamsızlığı, başarı derecesi gibi her türlü bilgi elinizin altında olacaktır. Sistemin velilere sunduğu için öğrencinin okul durumu hakkındaki bilgileri gizlemesini de ortadan kaldırmıştır. Anlatılanlarda olduğu gibi E-Okul sistemine giriş yapabilir, detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu sistem E-Okul veli bilgilendirme sistemi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sağladığı bir sistem olduğu için kendi resmi sitesi üzerinde eğitim gören öğrencilerin tamamının gerekli bilgilerini sistem üzerinde güvenli bir şekilde tutmaktadır. Bu sebeple sistemi rahatlıkla kullanabilirsiniz. Bu sayfada bir diğer işlem TC kimlik numarasını girmelisiniz. Son etapta da öğrenci okul numarasını girdikten sonra tamam yazan butona tıklamanız gerekir.

18-05/19/eokulnot.jpg

18-05/19/e-okulsinava.jpg

E-OKUL NEDİR?

Günümüzde çoğu işlem internet üzerinden yapılmaya başlaması ile birlikte pek çok kurum işlemlerini online ortama taşıyarak işlemlerin kısa sürede gerçekleştirilmesine olanak sağlanmıştır.  Milli Eğitim Bakanlığı vaktimizi daha doğru yerlerde kullanmamızı sağlayan durumlardan biri haline gelen teknolojik uygulamalara ayak uydurarak internet üzerine E-Okul VBS ile geçiş yapmıştır. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile eğitim hayatını sürdüren öğrencilerin velileri için pek çok kolaylık sağlanmıştır. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi velilerin eğitim için okula gönderdikleri öğrencilerinin okula hayatı içerisinde nasıl notlar aldığı nasıl davranışlar sergilediği gibi bilgilerin sisteme girilmesi ile gerekli bilgilere ulaşılmasını sağlan bir sistemdir. Sistem size velisi olduğunuz öğrencinin bilgilerini sunarak öğrencinizin okul durumu hakkında bilgileri erişebilir ve işlemleri gerçekleştirebilir özellikleri ile internet üzerinden ulaşılabilir hale gelmiştir. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi online olarak bize sunduğu hizmet ile zamandan tasarruf, bilgilere kolay erişilebilirlik gibi bir çok olanak sunmuştur. E-Okul sistemine öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile birkaç adımda başka bir bilgiye ihtiyaç duymadan giriş yapmanız mümkündür. Bu bilgiler ile öğrencinizin takibini bu sistem sayesinde zaman kaygınız olmadan dileğiniz zaman yapabilirsiniz. E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden velilere sunulan hizmetler ve E-Okul giriş hakkında detaylı bilgileri  yazımızın devamında bulabilirsiniz.

E-Okul VBS öğrenci hakkında okul içi gerekli bilgileri bulunduran bir sistemdir. E-Okul VBS’ ye geçilmesi ile birlikte sistemi kullanan eğitimcilerin, öğrencilerin ve öğrenci velilerinin aklında sisteminin nasıl kullanılacağı ya da nasıl hizmet vereceği konusunda pek çok soruları oluşmuştur. Başlar da kullanıcıların sistem hakkında bilgileri olmadığı için kullanım aşamasında ve neden kullanacakları konusunda soruları sebebi ile çok kullanmak istenmiyordu. E-Okul sisteminin bize sunduğu hizmetin tanımı olarak Hüseyin Çelik konuşmalarında, sistemde öğrencilerin dönem içi notlarının bulunacağı, hesaplanan notlara göre yıl sonunda alınan taktir, teşekkür ve başarı belgelerinin verileceği devamsızlıkların sisteme girilip sistemdeki bilgiler ile oradan hesaplanacağı konusunda bilgiler vermiştir.

e-okul veli bilgilendirme sistemine (VBS) girerek velisi olduğunuz öğrenciniz hakkında tüm detaylı bilgilere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. E Okul, VBS, giriş ile öğrencilerin tüm bilgilerine e okul sistemine girerek öğrenebilirsiniz. E okul veli giriş, adı verdiği bu uygulama sayesinde öğrencilerin öğrenim bilgileri dijital ortamda paylaşılmaktadır. Öğrenciler tatilde, veliler yarı yıl tatilinin bitmesini bekliyor. E okul veli, bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır? Öğrenciler ve veliler öğrencilerin eğitim bilgilerini internet üzerinden bu sisteme giriş yaparak erişebilmektedir. E okul öğrenci, girişi artık çok kolay. e okul giriş, Milli Eğitim Bakanlığı bu sistemi hizmete soktuktan sonra veliler artık okula gitmeden öğrencileri hakkında birçok bilgiye ulaşabilmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN