Tanışıklılar silah ruhsatı istiyor

Tanışıklılar silah ruhsatı istiyor

Diyarbakır’da 16 köylünün hayatını kaybettiği Tanışık katliamından 6 ay sonra, köylüleri can güvenliği endişesi sardı. Üst üste tehditler aldıkları için silah ruhsatı başvurusunda bulunan köylüler, “Tedirginiz çünkü köyümüz yol üzerinde, gelip geçenleri tanımıyoruz” diyor.

KENAN BUTAKIN

Diyarbakır’da geçtiğimiz 12 Mayıs’ta yaşanan olayda, PKK’lı teröristler bomba yüklü araçlarını patlatarak Tanışık köyünden 16 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu. Köylülerin, patlayıcı yüklü kamyoneti farkettikten sonra müdahele için takip etmeye başlamalarının ardından patlatılan 15 ton patlayıcı büyük bir çukur açarken, hepsi akraba olan köylülerin acısı hiç dinmedi. Olaydan sonra HDP’lilerin taziye için köye gelmelerini kabul etmeyen köylülere ise PKK tarafından son dönemlerde tehdit mesajları gönderildiği ortaya çıktı. KARAR’ın edindiği bilgilere göre, üst üste tehdit alan köylüler, köylerinin de yol üzerinde bulunmasından dolayı can güvenliklerinin sağlanması için Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne başvurdu.

ACİLEN YARDIM İSTİYORUZ

Köyden yaklaşık 30 kişinin bir ayı aşkın bir süreden önce yaptıkları başvuruların ise halen kabul edilmediği belirtildi. KARAR’a konuşan Tanışık köylüleri , normalde çok kısa sürede alınan ruhsatlar için kendilerine hiçbir açıklama yapılmadığını ve tedirginlik içerisinde olduklarını söyledi. Köylerinin yol üzerinde bulunduğunu ve gelip geçen birçok kişiyi tanımadıklarını kaydeden Tanışıklılar, yetkililerden bu konuda kendilerine acilen yardım etmesini istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN