Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 1500 personel alacak | Alım tarihleri ve şartları neler?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 1500 personel alacak | Alım tarihleri ve şartları neler?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 1500 personel alacağını duyurdu. Peki, Tapu Kadastro'ya personel alım şartları neler? Kimler başvurabilir? 1500 personel alımı ne zaman yapılacak? Binlerce kişi, Maliye Bakanlığı tarafından onaylanan karar sonrasında yürürlüğe koyulan personel alımı şartlarını merak ediyor. İşte ayrıntılar.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak. Alım şartları ve alım tarihi ile ilgili bir açıklama yapıldı mı? Maliye Bakanlığı tarafından verilen onay sonrasında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne 1500 çalışanın alınacağı kesinleşti. Haberin sosyal medya üzerinden Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı soner Can Tufanoğlu tarafından verilmesinin ardından binlerce kişi merakla ayrıntıları beklemeye başladı.

TABU KADASTRO 1500 PERSONEL ALIM ŞARTLARI VE TARİHİ

Devlet dairesi personeli olmak isteyenlere bir müjde de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nden geldi. Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapılacağını duyurdu. Peki, 1500 personel alımı ne zaman yapılacak?

Henüz 1500 personel alımı ile ilgili alım şartları ve alım tarihleri yönünde açıklama yapılmadı. Resmi sitede yer alan paylaşıma aşağıda yer verildi. Yetkililer tarafından 1500 personel alım şartıyla ilgili açıklama yapıldığı anda haberimizde görebilirsiniz.

Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne 1500 personel alımı konusunda gerekli izinleri verdi. Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı soner Can Tufanoğlu, sosyal medya hesabından Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 1500 personel alımı konusunda onayı aldığını açıkladı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımına ilişkin yazıda şu ifadeler yer alıyor;

17-05/17/591c294c0f254417b412025f.jpg

a) 14.3 2017 tarihli ve 52352855-902.01/595868 sayılı yazınız.

b) Devlet Personel Başkanlığının 27.4.2017 tarihli ve 24547073-102.61 -E.2524 sayılı yazısı

(a) yazıda. Kurumum hizmet ihtiyacı nedeniyle 657 sayılı Devlet Memurlan Kanununun 4 öncü maddesinin (B) fıkrası uyannca toplam (1.888) adet sözlesmeli personel pozisyonunun ihdası hususunda Bakanlığım vizesi talep edilmektedir. Yapılan degerlendime sonucunda, giderleri döner sermaye gelirinden karşılanmak üzere toplam (1.500) adet sözleşmeli personel pozisyonunun ihdası Bakanlığımızca uygun görülmüş ve düzenlenen cetvel. 06/06/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının 14 öncü maddesi uyarınca vize edilerek ekle gönderilmiştir. Bilgilerini rica ederim.

TABU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NEDİR? GÖREVLERİ NELERDİR?

Genel Müdürlüğümüzün 10.12.2010 tarihinde yürürlüğe giren 6083 sayılı "Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat Ve Görevleri Hakkında Kanun" ile belirlenen görev ve yetkileri şunlardır:

a) Devletin sorumluluğu altındaki tapu sicillerinin düzenli bir biçimde tutulmasını, taşınmazlarla ilgili her türlü akitli ve akitsiz tapu işlemleri ile tescil işlerinin yapılmasını, siciller üzerindeki değişikliklerin takibini, denetlenmesini, sicil ve belgelerin arşivlenerek korunmasını sağlamak.

 b) Ülkenin kadastrosunu yapmak, değişiklikleri takip etmek, tapu planlarının yenilenmesini ve güncellenmesini sağlamak, bunlara ilişkin kontrol ve denetim hizmetlerini yürütmek.

 c) Büyük ölçekli kadastral ve topografik haritaların üretilmesi amacı ile jeodezik altyapı, havadan fotoğraf alımı, 1/5000 ve daha üst ölçekli fotogrametrik ve yersel harita üretim hizmetlerini yapmak veya yaptırmak, kontrol etmek, denetlemek ve temel prensipleri tespit etmek.

 ç) Mekansal bilgi sistemi altyapısını ve harita üretim izleme merkezini oluşturmak, verilerden gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşlarının faydalanmasını sağlamak, coğrafi bilgi sistemleri konusunda verilecek görevleri yapmak.

 d) Yabancı uyruklu gerçek ve tüzel kişilerin ülkedeki tapu ve kadastro ile ilgili işlemlerini yapmak, Türkiye Cumhuriyeti uyruklu gerçek ve tüzel kişilerin yurtdışındaki taşınmazları ile ilgili hak ve menfaatlerini korumak, devletlerarası emlak müzakerelerine katılmak.

e) Görev alanıyla ilgili konularda, diğer ülkeler ve uluslararası kuruluşlar ile işbirliği yaparak müşterek projeler planlamak, yürütmek.

 f) 16/6/2005 tarihli ve 5368 sayılı Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanun hükümlerine göre harita ve kadastro mühendislik bürolarına lisans vermek, bu büroların faaliyet usul ve esaslarını belirlemek ve denetlemek.

g) Taşınmaza yönelik aracılık faaliyetlerini düzenlemek, lisans vermek, bu faaliyetlerin usul ve esaslarını belirlemek ve denetlemek.

ğ) Genel Müdürlüğün görev, hizmet ve faaliyetleri ile ilgili olarak, diğer kamu kurum ve kuruluşları ile meslek kuruluşlarınca uyulacak esasları belirlemek, koordinasyonu sağlamak.

h) Kanunlarla verilen diğer görevleri yerine getirmek.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 1500 personel alacağını duyurdu. Peki, Tapu Kadastro'ya personel alım şartları neler? Kimler başvurabilir? 1500 personel alımı ne zaman yapılacak? Binlerce kişi, Maliye Bakanlığı tarafından onaylanan karar sonrasında yürürlüğe koyulan personel alımı şartlarını merak ediyor. İşte ayrıntılar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN