Tarih ve Kültür Gezilerinde ilk kafile yola çıktı

Tarih ve Kültür Gezilerinde ilk kafile yola çıktı

Çorum Belediyesi’nin kültürel hizmetlerinden biri olan tarih ve kültür gezileri başladı. Lise bir öğrencilerinden oluşan ilk kafileyi Belediye Başkanı Zeki Gül ve AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ yolcu etti.

İlk kafileyi uğurlama programına Belediye Başkanı Zeki Gül, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri, Kurum Müdürleri, AK Parti İl Yönetimi, mahalle muhtarları, öğrenciler ve veliler katıldı.

Belediye Başkanı Zeki Gül uğurlama programında yaptığı konuşmada, tarih ve kültür gezilerinin Çorum Belediyesinin hem sosyal hem de kültürel hizmeti olduğunu ve alanında en güzel hizmetlerinden birisi olduğunu söyledi.

“Sahip olduğumuz tarihi, kültürel, coğrafi zenginliği ifade eden eserleri, mekânları görmek, tanımak gerekiyor” diyen Başkan Gül, “Çorum Belediyesi olarak biz de kültürümüzün, medeniyetimizin, gönül dünyamızın zenginliklerini taşıyan şehirlere, tarih ve kültür gezileri düzenliyoruz. Bu yılın ilk tarih ve kültür gezisi de bu akşam uğurlayacağımız kafile ile başlıyor. 2018 yılı içerisinde 21 bin 195 vatandaşımızı Çanakkale, Konya ve Hacıbektaş ilçemize geziye götüreceğiz” dedi.

Önceliği gençlerimize verdik

Belediye Başkanı Zeki Gül, “bu milletin geleceği olan evlatlarımızı, yine bu milletin kahramanlık destanı yazdığı topraklara uğurlayacağız. Çanakkale’nin milletimiz için, tarihimiz için çok farklı bir anlamı var. Çanakkale; aziz milletimizin vatanına, inancına, izzetine, bağımsızlığına yapılan saldırı karşısında, iman gücüyle destan yazdığı topraklar. Çanakkale milletimizin uyanışının, dirilişinin, vatanı ve milleti söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan şehadete yürüyüşünün destanlaştığı topraklar. Mazlum milletlere örnek olan o Çanakkale Ruhunu, bugün Afrin’e ilham olan ruhu ve oradaki mücadeleyi, genç kardeşlerimize iyi anlatmak durumundayız. Bu yüzden Ramazan ayına kadar, lise birinci sınıfta okuyan tüm öğrencilerimizi Çanakkale’ye göndereceğiz” dedi.

Mehmetçiğimiz Afrin’de kontrolü ele geçirdi

Çanakkale Zaferinden 103 yıl sonra, Mehmetçiğin destan yazdığını ifade eden Belediye Başkanı Zeki Gül, Milletimizin, devletimizin varlığına kast edenlerin yuvalandığı Afrin terörden temizlendiğini söyledi. Üç ayların başladığını da ifade eden Gül, “Allah, bu millete, bu milletin evlatlarına bir kez daha rahmetiyle muamele ediyor. Çanakkale Zaferi, Afrin Zaferi, Üç ayların başlangıcı bunlar üst üste gelen tevafuklar. Bunların yanına bir de Çanakkale gezilerimiz denk geldiifadelerini kullandı. Başkan Gül, Afrin’de ay yıldızlı bayrağımızı göndere çeken hemşehrimizÜsteğmen Gökhan Baykan’a görevinde başarılar diledi.

Çanakkale’ye giden ilk kafile için düzenlenen program vesile ileÇanakkale’de, Kurtuluş Savaşında, 15 Temmuz’da, Afrin’de şehadet şerbetini içen tüm şehitleri rahmet ve minnetle anıyorum diyerek gazilerimize de hayırlı uzun bir ömür temennisinde bulundu.

Ramazan Bayramı’ndan sonra vatandaşlarımız gezileri başlayacak

Belediye tarafından düzenlenen kültür gezileri hakkında da bilgi veren Başkan Gül, Ramazanın başlangıcına kadar 3 bin 600 gencimiz Çanakkale’yi gezmiş olacak. Ramazan bayramından sonra da gezilerimiz vatandaşlarımızla devam edecek. 11 bin 520 hemşehrimiz daha Çanakkale’yi gezecek. Ecdadın canıyla kanıyla koruduğu topraklara gidecek. Mevlana’nın şehri Konya, Bir Olalım, İri Olalım, Diri Olalım diyen Hacı Bektaş-ı Velinin türbesinin olduğu Hacıbektaş ilçemize gezilerimize devam edeceğiz. Hemşehrilerimiz gittikleri, gördükleri yerlerin manevi ikliminden istifade etmelerini temenni ediyor, tüm kardeşlerimize hayırlı yolculuklar diliyorum. İslam âleminin üç aylarını ve Perşembe gecesi idrak edeceğimiz Regaip kandilini tebrik ediyorum diye konuştu.

Karadağ, “Afrin’e gidiyoruz”

AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ise, öğrencilerimizi Çanakkale’ye göndermenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Ak Parti Belediyeciliğinin, sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini gösteren Çorum Belediyemize, Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Her bastığımız yerde şehitlerimizle ilgili kalıntıların olduğu bir yer olan Çanakkale’ye giden dokuzuncu sınıf öğrencilerimize hayırlı yolculuklar diliyorum. Allah yollarını açık etsin dedi.

Karadağ, “Afrin’de Türk Bayrağı’nın dikilmesinde sonsuz mücadele eden, kahramanlık örneği gösteren askerlerimize, ordumuza ve Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a ne kadar teşekkür etsek azdır. 18 Mart’ta Çanakkale Zaferinin kutlandığı bir ortamda, ikinci bir zafer olarak da Afrin’in terör belasından kurtarılmasının zaferini yaşamış olduk. Bugün ki kafilenin de Çanakkale’ye gitmesini anlamlı buluyorum.
Belediye Başkanımızla ve il teşkilatımızla birlikte bir organizasyon yapıyoruz. İkinci defa Afrin’e destek amacıyla Perşembe akşamı buradan yola çıkacağız. Cuma orada olacağız. Kalbimiz, gönlümüz, desteğimiz her zaman oralarda oldu ve olmaya devam edecek” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN