Tartışmalı general de listede: Önce terfi aldı, sonra tutuklandı, şimdi de ihraç edildi

Tartışmalı general de listede: Önce terfi aldı, sonra tutuklandı, şimdi de ihraç edildi

689 sayılı KHK ile ihraç edilenler arasında bir isim dikkat çekti. 15 Temmuz darbe istihbaratının elde edildiği, Ankara'yı bombalayan helikopterlerin kalktığı KKK Kara Havacılık Komutanı Tuğgeneral İdris Fevzi Okan da ihraç edilenler arasında yer aldı. Okan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra albaylıktan Tuğgeneralliğe terfi ettirilmiş, ancak daha sonra elde edilen yeni delillerle tutuklanmıştı.

KARAR HABER MERKEZİ / DETAY HABER

Resmi Gazete'de yayınlanan 689 nolu Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilen 3 bin 974 memur arasında çok sayıda TSK personeli de bulunuyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 478, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 141, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan 447, muvazzaf asker, sivil memur ve işçinin görevlerine son verildi. 

KİLİT KOMUTANLIĞIN BAŞINDAYDI

FETÖ'nün 15 Temmuz ihanetinde kilit rol biçtiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast, MİT Müsteşari Hakan Fidan ile bazı bakan ve yetkililerin yakalanması için planlarınının yapıldığı, darbe girişiminde kullanılan Kobra helikopterlerin kaldırıldığı KKK Kara Havacılık Komutanlığı'nın başındaki isim Tuğgeneral İdris Fevzi Okan ihraç edilen TSK personeli arasında en yüksek rütbeli asker oldu.

Kara Havacılık Komutanı Okan, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Ağustos şurasında albaylıktan tuğgeneralliğe terfi ettirilmişti. Ancak 20 Ocak'ta FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında elde edilen yeni deliller üzerine gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. 

Okan'ın darbeciler tarafından rehin alındığı ancak sabah karargahtan ayrıldıktan sonra evine gittiği bir daha kendisine ulaşamadığı ileri sürülmüştü. Generalin tutuklanmasında bazı tanık askerlerin verdiği ifadelerin etkili olduğu iddia edilmişti. 

KHK ile ihraç edilen toplam 1066 TSK personelinden 34'ü ise Albay rütmesinde.

İHRAÇ EDİLEN TSK PERSONELİNİN LİSTESİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN