Taşeron işçi 52 günlük ücret ne kadar? Taşeron işçi promosyon ücreti kaç lira?

Taşeron işçi 52 günlük ücret ne kadar? Taşeron işçi promosyon ücreti kaç lira?

Taşeron işçi 52 günlük ücret ne kadar sorusunun yanı sıra Taşeron işçi promosyon ücreti kaç lira olacak sorusu da ekonominin gündeminde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçi promosyon ücreti hakkında açıklama yaptı. İşte Taşeron işçi 52 günlük ücret hakkındaki son dakika haberleri ve Taşeron işçi promosyon ücreti ile ilgili son gelişmeler...

Taşeron işçi 52 günlük ücret ne kadar sorusu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının açıklamasından sonra gündem oldu. Bakanı Jülide Sarıeroğlu Taşeron işçi promosyon ücreti kaç lira olacak sorusunun yanıtını verdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu bu gün yaptığı basın toplantısında senetli tedavi, rehin hasta, sosyal güvenlikteki dönüşümü ve atılacak adımlardan söz etti. Taşeron işçiler kadroya geçmek için gün sayıyor. 27 Mart'ta taşeron kadro sonuçları açıklanmaya başlayacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu 2 Nisan'dan sonra taşeron işçi sınav sonuçlarına göre kadroya geçecek olan Taşeron işçi 52 günlük ücreti ne kadar olacak, taşeron işçi promosyon ücreti 2018 de ne kadar olacak? İşte Bakanın teşeron işçilerle ilgili açıklamaları ve taşeron işçiye kadro sonrası ödenecek promosyon ücreti hakkında bilgiler…

Bakan Sarıerğlu Taşeron işçi 52 günlük ücreti hakkında bilgi verdi. Açıkladığı yeniliklerde taşeron işçilerin kadroya geçtikten sonra alacakları taşeron işçi promosyon ücreti de yer aldı. Taşerondan kadroya geçenler geçmişte aldıkları maaşın 1.5 katını promosyon alacak. 289 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 4 üncü maddesinde “kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde çalışanların aylık ücretlerinin ödenmesinde de yukarıdaki hükümler dairesinde işlem yapılır” denilmektedir. Bu nedenle, “ay başı” ve “ay” kavramı konusunda tebliğin yukarıdaki bölümünde yapılan açıklamalar, kamu kesiminde çalışan işçiler için de geçerli bulunmaktadır. Ancak, işçiler Devlet memuru ve diğer kamu görevlilerinin aksine, ücretlerini çalıştıktan sonra ay sonlarında aldıklarından yeni uygulamaya göre kamu kesiminde çalışan işçiler ücretlerini ay sonu olan her ayın 14’ünde alacaklardır.” hükmü yer almaktadır. 2018 Taşeron işçilerin kadroya geçtikleri yıl olacak. Taşeron işçi promosyonları ve 52 günlük cret hakkındaki tüm gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz. 

TAŞERON İŞÇİLER MAAŞIN 1,5 KATI PROMOSYON ALACAK

Buna göre, taşerondan kadroya geçenler geçmişte aldıkları maaşın 1.5 katını promosyon alacak.

18-03/26/taseron-promosyon.Jpeg

 

PROMOSYON MİKTARI AÇIKLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, rehin hasta, senetli tedavi, bitmeyen kuyruklardan bugün çağ atlayan, 81 milyonu kucaklayan sosyal güvenlikteki dönüşümü ve atılacak adımları anlattı. Bakan Sarıerğlu'nun açıkladığı yeniliklerde taşeron işçilerin kadroya geçtikten sonra alacakları promosyon da yer aldı. Buna göre, taşerondan kadroya geçenler geçmişte aldıkları maaşın 1.5 katını promosyon alacak.

KADRO SONRASI TAŞERON İŞÇİ MAAŞLARI

Henüz resmi kurumlardan resmi bir açıklama gelmiş olmasa da taşeron işçilerin maaşında herhangi bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Mesela; bir işçi bin 600 lira ya da 2 bin lira maaş alıyorsa kadroya geçtiğinde de yine aynı işçi bin 600 lira ya da aldığı tutarne ise o kadar maaş alacaktır. Kamuya geçen ve devlet güvencesi altına giren taşeron işçilere 52 günlük ikramiye ücretleri verilecektir.

ESNAFA ÖDEME DE KOLAYLIK SAĞLANACAK

Bakan Sarıeroğlu'nun açıklamasında esnaflara da bir müjde geldi. Son 3 yıllık primlerini zamanında ödeyip de zora düşen işletmelerin, esnafın talepte bulunması durumunda ödemelerde kolaylık sağlanacak. Ayrıca sağlık alanında da yenilikler yapılıyor. Sabah'ın haberine göre, hastanelerin sicil karnesi çıkarılacak. Tetkik tahlil projesi yaşama geçirilecek. Ameliyat, organ nakli, laboratuvarda vatandaşa kolaylık sağlanacak, 291 ilaç Türkiye'de üretilecek. Kolay işverenlik sistemi yaygınlaştırılacak.

18-03/26/emekli-maasi-hesaplama-nasil-olacak-1522063905.jpg

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında İşçi Statüsünde Çalışanların Ücretlerinin Ödenme Zamanı:

289 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 4 üncü maddesinde “kamu kurum ve kuruluşlarında işçi statüsünde çalışanların aylık ücretlerinin ödenmesinde de yukarıdaki hükümler dairesinde işlem yapılır” denilmektedir. Bu nedenle, “ay başı” ve “ay” kavramı konusunda tebliğin yukarıdaki bölümünde yapılan açıklamalar, kamu kesiminde çalışan işçiler için de geçerli bulunmaktadır. Ancak, işçiler Devlet memuru ve diğer kamu görevlilerinin aksine, ücretlerini çalıştıktan sonra ay sonlarında aldıklarından yeni uygulamaya göre kamu kesiminde çalışan işçiler ücretlerini ay sonu olan her ayın 14’ünde alacaklardır.” hükmü yer almaktadır.

İlgili hükümlerin birlikte değerlendirilmesi neticesinde kamu kurum ve kuruluşlarında kadroya geçen taşeron işçilerin ilk maaşları 14 nisan tarihine kadar çalışmış oldukları sürelere göre ödenmesi gerekmektedir.

Buna göre taşeron işçiler taşeron firmalarda çalışmış oldukları mart ayına ilişkin maaşlarını aldıktan sonra 14 Nisan tarihinde de nisan ayında çalışmış oldukları döneme ilişkin maaşlarını alacaklardır.15 Nisan-14 Mayıs Dönemine ilişkin maaşlar ise mayısın 14 inde ödenecektir.

Yönetmelik hükümlerine göre her ayın 14 ünde ödenmesi gereken maaşları bazı kurumlar ayın 15 inde bazı kamu kurum ve kuruluşlarında ise işçi maaşları ayın 1. gününde ödenmektedir.

İşte soru ve cevaplarla taşeron işçi düzenlemesi:

1-) Tüm taşeron işçileri mi kadroya alınacak?

Sadece kamuda çalışan işçiler kadroya alınacak, özel sektörde çalışanları kapsamıyor.

2-) Tüm kamuda çalışanlar haktan yararlanacak mı?

Genel merkezi bütçe kapsamındaki tüm kamu kurum ve kuruluşları ile özel bütçeli idareler, denetleme ve düzenleme kuruluşlarında çalışan 450 bin çalışan yararlanacak. Ayrıca mahalli idareler, yerel yönetimler, il özel idareleri ve mahalli idarelerin birliklerinde çalışan 400 bin işçi de kadroya alınacak.

3-) Kadroya geçerken yaş şartı aranacak mı?

Hayır, şartı aranmadan kadroya alınacak.

4-) Eğitim şartı aranacak mı?

Hayır, eğitim şartı da aranmayacak.

5-) Kadro geçiş için aranan belli bir şart var mı?

Kadro imkanından, 4 Aralık 2017 tarihi itibariyle çalışan işçiler yararlanacak ve bu tarihte SGK’ya verilmiş iş bildirgesi, aylık prim belgesi gibi belgelere bakılacak.

6-) Devlet memuru mu olunacak?

Hayır, çalışanların hepsi 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre kadrolu işçi olarak kadroya geçiş yapacak.

7-) Emekli olarak çalışan taşeronlar ne olacak?

Kadroya alınmayacaklar.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN