‘T.C’yi kapan sandığa gidecek

‘T.C’yi kapan sandığa gidecek

Türk vatandaşlığına geçen 50 bin Suriyeli sığınmacının, 24 Haziran’daki erken seçimlerde oy kullanabileceği öğrenildi. Oy kullanacakların isimlerinin de seçmen listelerinde yer alacağı kaydedildi.

Suriye’de yaşanan iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan 3 milyon sığınmacının bir kısmına verilecek Türk vatandaşlığı için süreç devam ediyor. İlk etapta Türk vatandaşlığı verilecek 120 bin Suriyeli’nin tamamına yakını başvurularını tamamladı. İlk olarak, beyaz yakalılar olarak bilinen çeşitli meslek dallarına sahip olanlar arasından seçilen Suriyelilerden kaç kişinin Türk vatandaşlığı aldığı da ortaya çıktı. KARAR’a son sayıyı aktaran Türk-Alman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi ve Göç Uzmanı Prof. Dr. Murat Erdoğan, bu süreçte 50 bin civarında Suriyeli sığınmacının Türk vatandaşlığına geçtiğini belirtti.

Türk vatandaşlığına geçen Suriyelilerin 24 Haziran’daki erken seçimlerde oy kullanabileceklerini de ekleyen Erdoğan, seçmen isimlerinin de önümüzdeki günlerde açıklanacak seçmen listelerinde yer alacağını kaydetti. Erdoğan, “Nasıl ki adrese kayıtlı olduğumuz sistem üzerinden bize bildirim geliyorsa, Türk vatandaşlığına geçenlere de bildirim gelecek. Şu sandıkta, okulda oyunuzu kullanabilirsiniz şeklinde bilgiler olacak. Oy kullanacak Suriyelilerin sayısı 50 bin civarında. 2017 yılı sonunda bu sayı yaklaşık 38 bindi. Ancak tabi ki 50 bin civarındaki bu sayı seçimin kaderini etkilemeyecek” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN