Tekirdağ'da 1 tonluk boğa 22 bin 500 TL'ye satıldı

Tekirdağ'da 1 tonluk boğa 22 bin 500 TL'ye satıldı

Kurban Bayramına sayılı günler kala Tekirdağ’lı vatandaşlar kurban pazarına akın etmeye başladı. Çerkezköy kurban pazarının bu yıl ki en pahalı hayvanı ‘Haso’ ismi verilen 1 ton ağırlığındaki boğa oldu. 22 bin 500 TL’ye satılan boğa pazarın göz bebeği oldu.

Çerkezköy ilçesinde kurulan kurban pazarında kimi vatandaş yapılan pazarlıklar bütçesine uymayınca kurbanlık almaktan vazgeçti kimi vatandaş ise sıkı pazarlıkla kurbanlık aldı. Hayvan pazarında hareketlilik arttı. Bir çok vatandaş kurbanlık hayvan almak için pazarın yolunu tutarken vatandaşlar geçen yıla oranla bu yıl kurbanlık fiyatların artışından şikayetçi oldu. Öte yandan kurbanlık hayvan satıcıları ise yem fiyatlarının artması nedeniyle fiyatlarda yükselme olduğunu söyledi.

17-08/21/h1.jpg

22 BİN 500 TL'YE SATILDI

Pazarda vatandaşlar ile satıcılar arasından sıkı pazarlıklar da geçiyor. Vatandaş fiyatı aşağıya çekmek için ısrarcı olurken, satıcılar ise pazarlıkları orta seviyede tutmaya çalışıyor. Büyükbaş hayvan fiyatlarının en düşüğü 8 bin TL’den alıcı bulurken en pahalısı 22 bin 500 TL’den satılıyor. Pazarın en pahalı hayvanı Edirne’den Tekirdağ’a getirilen ‘Haso’ isimli boğa oldu. Hayvanın sahibi Serdal Yazıcıoğlu kurbanlıklarını buğdayla beslediklerini ifade ederek, 22 bin 500 TL’ye satıldığını söyledi.

Ayrıca bir kurban pazarı çadırının üzerine yazılan ‘İyiki varsın Eren’ yazısı da dikkatlerden kaçmadı.

TEKİRDAĞ/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN