Tel Rıfat’ta rejime gözdağı operasyonu

Tel Rıfat’ta rejime gözdağı operasyonu

Afrin’de geçen 18 Mart’ta kontrolün sağlanmasının ardından gözlerin çevrildiği Tel Rıfat için Rusya ve İran’la temaslar sürerken, TSK önceki gece buradaki bazı noktalara operasyon düzenledi. YPG/PKK hedefleri vurulurken, rejime de gözdağı verildi.

HİLAL ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Türkiye kamuoyu erken seçim gündemine kilitlenmişken, Tel Rıfat bölgesinde önceki gece askeri hareketlilik yaşandı. TSK, bölgedeki YPG/PKK hedeflerini vurdu. KARAR’a bilgi veren kaynaklar, Rusya ve İran’la Tel Rıfat’ın Zeytin Dalı Harekatı bölgesiyle birleşmesinin gerekliliği konusunda görüşmelerin sürdüğünü, güvenliğin sağlanması ve hayatın normale dönmesi için kontrolün Türkiye’ye ve ÖSO’ya bırakılmasının gerekliliğinin anlatıldığını bildirdi. Ancak bu süreçte terör örgütünün faaliyetlerini Tel Rıfat bölgesinde sürdürmesine izin verilmediğini ifade eden kaynaklar, YPG/PKK’lıların varlığına Esad rejiminin izin vermesi nedeniyle önceki gece bu noktaya operasyon yapıldığını belirtti. Terör hedeflerinin vurulmasının aynı zamanda Esad rejimine de gözdağı mesajı olduğunu kaydeden kaynaklar, Rusya’nın da Şam tarafından yanlış bilgilendirildiğini, bölgedeki teröristlerin Esad güçleri tarafından desteklendiğini ifade etti.

Öte yandan Afrin’de terör örgütünün tuzakladığı patlayıcılar tek tek temizlenirken diğer taraftan hayatın normale dönmesi için Reyhanlı bölgesinden ilk sınır geçidi hazırlanıyor. Hatay’dan Afrin’in batısına geçecek sınır kapısının ticari amaçlı olduğu öğrenildi. Afrin’in ekonomik ve sosyal anlamda yaşanılabilir hale getirilmesi ve ticari hayatın canlandırılmasının hedeflendiği belirtiliyor. Türkiye’nin bölgeyle ilgili politikasının önce bu noktaların terörden arındırarak güvenlik ve huzur sağlanması, ardından yerel halkın buralara dönmesini sağlayacak standartların oluşturulması olduğunu vurgulayan kaynaklar, bu amaçları gerçekleştirmek için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü de ifade etti. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN