TEOG 2. nakil yerleştirme sonuçları tıkla öğren! MEB ek yerleştirme sonuçları TEOG son dakika

TEOG 2. nakil yerleştirme sonuçları tıkla öğren! MEB ek yerleştirme sonuçları TEOG son dakika

Binlerce öğrencinin yaptığı TEOG 2. nakil yerleştirme sonuçları meb.gov.tr adresi üzerinden öğrencilerin hizmetine açılacak. Adaylar sonuçları TC kimlik numaraları ile MEB üzerinden yada E-okul üzerinden şifreleriyle öğrenebilirler. Geçtiğimiz günlerde açıklanan sonuçların ardından bir okula yerleşemeyen adaylar TEOG 2. nakil yerleştirme sonuçlarını heyecanla bekliyordu. Konu hakkında MEB'den son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Siz de haberimizde yer alan linkten yerleştirme tercih sonuçlarını takip edebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen TEOG 2. yerleştirme sonuçları ekranına haberimizden kolaylıkla ulaşabilir yapmanız gereken işlemleri takip edebilirsiniz. Binlerce öğrenci 2. tercih sonuçlarını merakla bekliyor. Boş kontenjanları açıklayan MEB tercih işlemlerini meb.gov.tr adresi üzerinden adayların kullanımına açacak. Buna göre puanlarından boş kontenjanlarla okul tercihi yapan adaylar bir okula yerleşecek. Siz de haberimizden 2017 TEOG 2. tercih yerleştirme ekranına ulaşabilir MEB son dakika açıklamalarını bulabilirsiniz. İşte tüm ayrıntılarıyla 2. yerleştime sonuçları ve MEB'den yapılan ek yerleştirme işlemleri hakkında son duyurular...

TEOG tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte nakil başvuruları sürecine girildi. MEB tarafından yayımlanan nakil işlemleri takvimine göre, tercih nakil başvuruları 14 Ağustos Pazartesi günü başladı ve 18 Ağustos'ta sona erdi. Şimdi ise gözler Milli Eğitim Bakanlığı ve aynı anda açıklanacak olan E-Okul sisteminde.

2017 TEOG NAKİL TAKVİMİ

TEOG sonuçlarının açıklanması ile birlikte öğrencilerin en çok aradığı konu TEOG yerleştirme takvimi oldu. Buna göre adaylar yerleştirme yani ikinci ve üçünü tercihlerin ne zaman yapılacağını merak ederken takvimde netleşti.

11 Ağustos 2017: Tercih Sonuçlarına Göre Boş Kontenjanların Açıklanması. 14-18 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması. 21 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının Açıklanması. 21-25 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması. 28 Ağustos 2017: Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının Açıklanması. 28 Ağustos-06 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması. 8 Eylül 2017: Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanlarının Açıklanması

BAŞVURULAR SONA ERDİ

14 Ağustos'ta başlayan nakil başvuruları 18 Ağustos'ta sona erdi. Adaylar şmdi MEB'den ve E-okul üzerinden sonuçların açıklanması ile nakil işlemlerini noktalamış olacaklar. TEOG Yerleştirme Sonuçları 18 Ağustos'tan sonra açıklanacak. TEOG yerleştirme sonuçlarını adaylar yerleştirme işlemi sonucunda öğrenim görmeye hak kazandıkları okulları MEB'in internet sitesinden görebilecek. TEOG yerleştirme sonuçları meb.gov.tr/ oges.meb.gov.tr/ ve e-okul.meb.gov.tr/ adreslerinde ilan edilecek. 14 Ağustos'ta başlayan tercihler 18 Ağustos'ta sona erdi.

TEOG 2. TERCİH SONUÇLARI

14 Ağustos'ta başlayan tercihler 18 Ağustos'ta sona erdi. Nakil sonuçları 19 Ağustos Cumartesi günü açıklanması bekleniyor. Siz de haberimizde yer alan bağlantı linkinden sonuçları açıklanadığı andan itibaren anında öğrenebilirsiniz. TEOG Yerleştirme Sonuçları 18 Ağustos'tan sonra açıklanacak. TEOG yerleştirme sonuçlarını adaylar yerleştirme işlemi sonucunda öğrenim görmeye hak kazandıkları okulları MEB'in internet sitesinden görebilecek. TEOG yerleştirme sonuçları meb.gov.tr/ oges.meb.gov.tr/ ve e-okul.meb.gov.tr/ adreslerinde ilan edilecek.

TEOG MEB SAYFASI 2. NAKİL SONUÇLARI...

Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Siz de yukarda yer alan linkten TEOG 2. nakil ve yerleştirme sonuçlarını açıklandığı andan itibaren öğrenebilirsiniz. 

17-08/18/te.jpg

E-OKUL GİRİŞ

e-Okul giriş sayfasının görüntüsü değişmiş olduğundan yeni sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Eski şifre ve kullanıcı adınızla e-Okul yönetime, TC kimlik no ve okul no ile e-Okul Veli sistemlerine giriş yapabilirsiniz! E-Okul sisteminin amacı, velilerin çocuklarının bilgilerini bilmeleri ve öğrenmelerini sağlamaktır. E-Okul sisteminde öğrencinin aldığı notlar ve devamsızlık bilgileri de yer almaktadır. Veliler bu sayede öğrencilerinin okula gidip gitmediğini, hangi günler gitmediğini, ne kadar devamsızlığı olduğunu, sınavlarından aldığı notları, notları ile ne kadar başarılı olduğunu ve öğretmenlerinin verdiği ödevleri yapıp yapmadığını, yaptıysa kaç puan aldığını öğrenebilirler.

E-OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN...

E-Okul veli bilgilendirme sistemi, velilere öğrencileri hakkında bilgiler sunmaktadır. Yukarda yer alan linkten E-okul ekranına ulaşabilir TEOG 2. nakil ve yerleştirme sonuçlarını açıklandığı andan itibaren bulabilirisiniz.

17-08/18/screenshot_1-1503057035.jpg

NAKİL TERCİHİ NASIL YAPILIYOR?

Ağustos boş kontenjanların ilan edilmesinin ardından, Ağustos tarihleri arasında nakiller için başvurular yapılacaktır. Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca boş kalan kontenjanlar için ililçe sınırları içerisinde 5 tercih alınarak YEP üstünlüğüne nakiller gerçekleştirilecektir. Öğrenciler nakil tercihlerinde 5 okul yazacaklardır. Bu işlemlerin sonuçları Ağustos’da ilan edilecektir. Ağustos öğrencilerin kesin kayıtları yapılacaktır.

3 TERCİH HAKKINIZ VAR!

Lise nakilleri için öğrencilere 3 tercih hakkı! Lise nakilleri için bu yıl öğrencilere 3 nakil tercih hakkı verilecek ve boş kontenjan şartı aranmayacak. Özel okul kayıtları erken olacak. Milli Eğitim Bakanlığı, liselere giriş için yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sisteminde bazı yenilikler yaptı. Lise nakilleri için öğrencilere 3 tercih hakkı! Lise nakilleri için bu yıl öğrencilere 3 nakil tercih hakkı verilecek ve boş kontenjan şartı aranmayacak. Özel okul kayıtları erken olacak. Milli Eğitim Bakanlığı, liselere giriş için yapılan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sisteminde bazı yenilikler yaptı.

NAKİLLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Okulunu değiştirmek isteyen öğrenciler,Ağustos, Ağustos - Eylül tarihlerinde e-okul sistemi üzerinden yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecek. Nakil süreci Eylül itibarıyla sona erecek.

17-08/18/27kr03teog.jpg

TEOG ÖZEL OKUL KAYITLARI

Özel okullar, TEOG kapsamında yapılan merkezi sistem ortak sınavlardaki derslerin tümünü veya bazılarını esas alarak kendi yönetmeliğine göre öğrenci alabilecek. 2017-2018 öğretim yılı için özel okul kayıtları, kendi yönetmeliklerinde belirledikleri puan hesaplama sistemine göre, Haziran - Temmuz arasında kayıt işlemlerini yapabilecek. Kayıt işlemini yapan bu öğrencilere tercih ekranı açılmayacak ancak tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecekler. Ayrıca bu öğrenciler, okul değiştirmek isterlerse bu işlem nakil döneminde, nakil şartlarını taşıyan öğrenciler için mümkün olabilecek.

ÖZEL OKUL TERCİHİ NASIL YAPILACAK

Özel okullarda yüzde 100 burslu okutulacak öğrenciler, bakanlıkça puan üstünlüğü esasına göre yüzde 5'lik dilimden seçilerek yapılacak. Yerel şartları dolayısıyla Türkiye genelindeki ilk yüzde 5’lik dilimden öğrenci alamayan özel okullar, tam bursluluğa karşılık gelen boş kontenjanlarını il genelindeki ilk yüzde 5'lik dilimden karşılayabilecekler. "Özel Okula Kayıt Yaptıracağım Tercih Yapmayacağım" butonunu işaretlediği halde Eylül'e kadar herhangi bir okula kaydını yaptırmayan öğrencinin yerleştirilmesi, bu tarihten itibaren açık ortaöğretim kurumlarına yapılacak.

TEOG PUAN HESAPLAMA ROBOTU

TEOG sınavı öncesinde öğrencilere pek çok konuda avantaj sağlayan ve öğrencilerin zorlu sınava hazırlanmasında yardımcı olan Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ODSGM) kendi bünyesinde barındırdığı TEOG puan hesaplama robotu ile de sınav sonrasındaki sürece dair soru işaretlerine azaltıyor. Çeşitli duyuruların, testlerin ve ders videolarının yer aldığı ODSGM sayfasının online uygulamalarından olan “Sorgulama” sayfasından 1.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP1), 2.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP2), Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) ve Yerleştirmeye esas puanı (YEP) kısa sürede hesaplanabiliyor.

TEOG SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN...

Binlerce öğrencinin yaptığı TEOG 2. nakil yerleştirme sonuçları meb.gov.tr adresi üzerinden öğrencilerin hizmetine açılacak. Adaylar sonuçları TC kimlik numaraları ile MEB üzerinden yada E-okul üzerinden şifreleriyle öğrenebilirler. Geçtiğimiz günlerde açıklanan sonuçların ardından bir okula yerleşemeyen adaylar TEOG 2. nakil yerleştirme sonuçlarını heyecanla bekliyordu. Konu hakkında MEB'den son dakika açıklamaları gelmeye devam ediyor. Siz de haberimizde yer alan linkten yerleştirme tercih sonuçlarını takip edebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN