TEOG boş kontenjanlar listesi! 2017 Lise taban puanlarını MEB açıkladı (2. nakiller başladı)

TEOG boş kontenjanlar listesi! 2017 Lise taban puanlarını MEB açıkladı (2. nakiller başladı)

Milli Eğitim Bakanlığı okul nakil işlemlerinde merak edilen TEOG boş kontenjanlar listesini ve detaylarını haberimizde bulabilirsiniz. Öğrenciler ilk nakil sonuçlarının açıklanması ile birlikte herhangi bir okula yerleşemeyenler 2017 lise taban puanlarını merak etmeye başladı. Siz de haberimizde verdiğimiz linkten yararlanarak MEB TEOG boş kontenjanlar listesini ve lise taban puanlarını öğrenebilirsiniz. 21-25 Ağustos 2017 (Saat 17.00) TEOG yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvurularının başlaması olarak belirlendi. İşte konu hakkında merak ettikleriniz ve bazı ayrıntılar...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen TEOG sınavı sonrasında öğrenciler, istedikleri liseye yerleşebilmek için sonuçların açıklanacağı tarihi sabırsızlıkla bekleyerek geri sayıma başladı. Sonuçlar 21 Ağustos Pazartesi günü açıklandı. Bir okula yerleşemeyen adaylar ise şimdi TEOG boş kontenjanlar listesini ve lise taban puanlarını merak etmeye başladılar. Siz de haberimizden nakil tarihlerini öğrenebilir boş kontenjanlar listesini bulabilirsiniz. 21 Ağustos pazartesi günü itibariyle milyonlarca öğrenci gözünü TEOG 1.nakil sonuçlarına çevirdi. Tercih işlemlerini yerine getiren adaylar şimdi gözünü Milli Eğitim Bakanlığı TEOG tercih başvurularına çevirdi. Öğrenciler yeniden boş kontenjalara göre puanlarını karşılaştıracak ve lise taban puanlarına göre bir okula yerleşecekler.

TEOG 1. NAKİL SONUÇLARI AÇIKLANDI

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği TEOG 1. nakil sonuçları 21 Ağustos Pazartesi günü 10.45'te açıklandı. TEOG yerleştirme sonuçlarını adaylar yerleştirme işlemi sonucunda öğrenim görmeye hak kazandıkları okulları MEB'in internet sitesinden görebilecek. TEOG yerleştirme sonuçları meb.gov.tr/ oges.meb.gov.tr/ ve e-okul.meb.gov.tr/ adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

TEOG 2. NAKİL BAŞVURULARI BAŞLADI

TEOG 2. nakil başvuruları bugün itibariyle resmen başladı. Adaylar yerleşemedikleri okullara göre yeniden başvuru yapacaklar. 21-25 Ağustos 2017 ( Saat 17.00) - Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması olarak belirlendi. Bu tarihlerde adaylar başvurularını MEB'den ve E-okul üzerinden yapabilecekler. Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yaptıranlar, tercih hakkını kullanmış sayılacak. Tercih başvurusunda bulunmayan ve hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.

17-08/21/basliksiz-1-1471772149.jpg

TEOG BOŞ KONTENJANLAR

Tercihlerini yapan ve yerleşemeyen adayların merakla beklediği boş kontenjanlar listesi MEB E-Okul sitesinden yayınlanıyor. Adaylar punlarına göre istedikleri okulu tercih yapacaklar. Veli ve öğrencilerin tercih ve nakil başvurusunda bulunabilmeleri için tercih edebilecekleri okullarda kaç açık olduğunu görmeye ihtiyaçları var. Açık kontenjan oluşabilmesi için herhangi bir okula yerleştirilmiş öğrencinin herhangi başka bir okula geçmesi gerekiyor. Yerleştirilmiş öğrencilerden ne kadarı özel okullara, yetenek sınavı ile öğrenci alan okullara veya Askeri Liselere geçerse o kadar açık kontenjan oluşacaktır. Aksi halde okul kontenjanlarında açık olması mümkün olmayacaktır.

TEOG 2017 BOŞ KONTENJANLAR LİSTESİ İÇİN TIKLA...

Yukarda yer alan linkten E-okul boş kontenjanlar listesine ulaşabilir ayrıntıları takip edebilirsiniz.

2017 LİSE TABAN PUANLARI

Tüm Türkiye’de yer alan illerin TEOG lise taban puanları ve yüzdelik dilimleri başarı grafiğine göre hazırladık. TEOG yerleştirme puanları doğrultusunda tercih yapacak olan 8. sınıf mezunu öğrenciler Anadolu Lisesi, Fen Liseleri, Sağlık Meslek Liseleri ve Sosyal Bilimler Liseleri TEOG taban puanları 2016 2017 yüzdelik dilimleri tablo olarak aşağıda yer almaktadır. İstediğiniz ilin TEOG puanlarına göz atabilirsiniz. Öğrencilerimize elbetteki Lise tercihi yaparken TEOG lise puanları göz önüne alınsın ama mutlaka yüzdelik dilimleri de inceleyiniz. Çünkü en doğru tahmini sizlere bu dilimler verecektir. Sayfamızda Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayınlanmış olan en son TEOG puanları verilerini bulabilir. Yine Sayfa altında Lise taban puanları yorumlarınızı okuyabilir ya da sorularınızı görüşlerinizi yazabilirsiniz.

LİSE TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN...

Sitemizdeki puanlar en güncel puanlar olup en son yapılan TEOG Lise yerleştirme sonuçlarına göre elde edilmiştir. Birçok öğrenci bizlere puanların yeni olup olmadığını soruyor. Evet aşağıda görmekte olduğunuz bilgiler Yeni Lise taban puanları bilgisidir.

17-08/21/2-1503304586.jpg

TEOG NAKİL İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Bakanlık, nakil işlemlerimde mezun olan 8’inci sınıf öğrencileri için hazırladığı prosedür şu şekilde gerçekleşecek: Öğrencinin YEP puan üstünlüğü baz alınacak ve okul kontenjanların durumuna göre nakil işlemleri yapılacak. Bir öğrenci hiçbir okula yerleşemezse veya da tercih ettiği okullara giremezse ne olacak? Bakanlık, sistemde yer alan bu öğrenci için “açık öğretim lise”ye yerleştirme kararı alacak. Tüm adaylar, TEOG tercih sonuçlarına E-Okul üzerinden erişebilecekler.

TEOG TERCİH VE YERLEŞTİRME TAKVİMİ

->14-24 Temmuz 2017- (Saat 17.00) Yerleştirme İşlemleri İçin Tercihlerin Alınması

->11 Ağustos 2017- Yerleştirme Sonuçlarının İlanı

->11 Ağustos 2017- Boş Kontenjanların İlan Edilmesi

->14-18 Ağustos 2017 - ( Saat 17.00 ) Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

->21 Ağustos 2017 - Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı

->21-25 Ağustos 2017 ( Saat 17.00) - Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

->28 Ağustos 2017 - Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı

->28 Ağustos-06 Eylül 2017 (Saat 17.00) - Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması

->08 Eylül 2017 - Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanların İlanı

17-08/21/1-1503304581.jpg

E-OKUL GİRİŞ

e-Okul giriş sayfasının görüntüsü değişmiş olduğundan yeni sayfaya yönlendiriliyorsunuz. Eski şifre ve kullanıcı adınızla e-Okul yönetime, TC kimlik no ve okul no ile e-Okul Veli sistemlerine giriş yapabilirsiniz! E-Okul sisteminin amacı, velilerin çocuklarının bilgilerini bilmeleri ve öğrenmelerini sağlamaktır. E-Okul sisteminde öğrencinin aldığı notlar ve devamsızlık bilgileri de yer almaktadır. Veliler bu sayede öğrencilerinin okula gidip gitmediğini, hangi günler gitmediğini, ne kadar devamsızlığı olduğunu, sınavlarından aldığı notları, notları ile ne kadar başarılı olduğunu ve öğretmenlerinin verdiği ödevleri yapıp yapmadığını, yaptıysa kaç puan aldığını öğrenebilirler.

17-08/21/teog_tercih_sonuclari_2017_meb_ogrenme_sayfasi_1501228718_5661.jpg

TEOG HAKKINDA BİLGİ

1. dönem 6, 2. dönem 6 olmak üzere toplam 12 ortak sınav yapılmaktadır. 3 yazılısı olan derslerin 2., 2 yazılısı olan derslerin 1. yazılısı ortak yapılmaktadır. Her ortak sınavda 20 soru sorulmakta ve bu sorular çoktan seçmelidir.1. Teog ortak sınavları 2014 yılında Kasım ayı son haftasında 2. Teog sınavları ise Nisan ayı son haftasında yapılmıştır. Teog ortak sınavları hafta içi iki günde yapılmaktadır. Öğrenciler her gün 3 sınava girmektedirler. Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. gün, Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap tarihi, Yabancı dil 2. gün yapılmaktadır. Sorular sınav öncesinde işlenen konulardan çıkmaktadır. Önceki yıllarda yapılan sınavlardan farklı olarak yanlış yapılan sorular doğru soruları götürmemektedir. Her öğrenci olağan üstü haller haricinde kendi okulunda sınava girmektedir. Geçerli bir mazeret nedeni ile sınava giremeyen öğrencilere mazeret sınavı yapılmaktadır. Mazeret sınavları her okulda değil Milli Eğitim Müdürlüklerince belirlenecek okullarda yapılmaktadır.

KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Kayıt işlemleri yerleştirme işlemleri ve esaslarına göre sistem üzerinden otomatik olarak yapılacak. Pansiyonlu okulları kazanarak kayıtlarını yaptıran ve yatılı olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerden yatılı okuma şartlarını taşıyanlara, cinsiyetine uygun pansiyon bulunması hâlinde, yatılılık kontenjanı çerçevesinde Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği hükümleri gereğince yatılı olarak öğrenim görme imkânı sağlanır. Mesleki eğitim merkezlerine yerleştirilen öğrenciler çıraklık eğitimine başlayacakları iş yerleri ile yerleştirildikleri tarihten itibaren en geç 2 ay içinde sözleşme imzalayacaklardır. Sözleşme imzalamayanların kayıtları silinerek açık öğretim kurumlarına yönlendirilecektir. Pansiyonlarda paralı yatılı kalmak isteyen öğrenciler ise kontenjanlar ölçüsünde paralı yatılı kalabileceklerdir. Açık Ortaöğretim Kurumlarına yerleştirilen öğrenciler, kesin kayıtlarını yaptırmak üzere 15 Eylül 2017 tarihi mesai bitimine kadar Açık Ortaöğret im Kurumları irtibat bürolarına başvurmaları gerekmektedir.

17-08/21/1605210_940x531-1503304725.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı okul nakil işlemlerinde merak edilen TEOG boş kontenjanlar listesini ve detaylarını haberimizde bulabilirsiniz. Öğrenciler ilk nakil sonuçlarının açıklanması ile birlikte herhangi bir okula yerleşemeyenler 2017 lise taban puanlarını merak etmeye başladı. Siz de haberimizde verdiğimiz linkten yararlanarak MEB TEOG boş kontenjanlar listesini ve lise taban puanlarını öğrenebilirsiniz. 21-25 Ağustos 2017 (Saat 17.00) TEOG yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvurularının başlaması olarak belirlendi. İşte konu hakkında merak ettikleriniz ve bazı ayrıntılar...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN