TEOG ek yerleştirme nakil sonuçları tıkla öğren | TEOG boş kontenjanlar ve lise taban puanları

TEOG ek yerleştirme nakil sonuçları tıkla öğren | TEOG boş kontenjanlar ve lise taban puanları

Binlerce öğrencinin merak ettiği 2017 TEOG ek yerleştirme nakil sonuçlarında son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. MEB boş kontenjanlar ve lise taban puanlarına göre öğrenciler bir okul yerleşecekler ve yeni eğitim öğretime başlayacaklar. MEB'ten son dakika bilgisi geldi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş nakil başvurularına dair sonuçlar MEB'in resmi sayfasında açıklandı. Sonuçlara göre adaylar bir okula yerleşti ve eğitime başlayacaklar. TEOG ek yerleştirme sonuçlarını ve lise taban puanları, TEOG boş kontenjanlarını haberimizde bulabilirsiniz. Ayrıca E-okul giriş yaparak sonuçları ve merak ettiğiniz TEOG son dakika gelişmelerini öğrenebilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen TEOG sınavı sonrasında öğrenciler, istedikleri liseye yerleşebilmek için sonuçların açıklanacağı tarihi sabırsızlıkla bekleyerek geri sayıma başladı. Siz de haberimizden TEOG ek yerleştirme nakil sonuçları ve detayları haberimizde bulabilirsiniz. Ayrıca TEOG boş kontenjanlar ve lise taban puanlarıda haberimizde. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) kapsamında öğrencilerin liselere yerleşebilmesi için alınan TEOG 3. nakil sonuçları saat 09.45'te açıklandı. Tercih işlemlerini yapan öğrenciler, tercih sonuçlarını MEB'in meb.gov.tr adresinden ulaşabilecek. Sonuç bilgilerinde, öğrencinin kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacak. Öğrencilerin en çok merak ettiği konuların başında ise TEOG ek yerleştirme sonuçları geliyor. İşte ayrıntılar...

TEOG 3. NAKİL SONUÇLARI

Liseye yerleştirme sınavı olan TEOG Lise 3. nakil sonuçları merakla bekleniyor. Sonuçları http://meb.gov.tr adresinden duyuruldu. Öğrenciler, istemeleri halinde bugünden itibaren 6 Eylül'e kadar 3. nakil tercih başvurularını yapacak. 8 Eylül'de nakil sonuçları ile taban puanları açıklandı. İlk tercih döneminde herhangi bir liseye yerleşemeyen binlerce öğrenci, geçtiğimiz günlerde ikinci tercihlerini yapmış ve bekleyişe geçmişti. Açıkta kalan öğrencilerin büyük heyecanla beklediği TEOG 3. tercih sonuçları, MEB tarafından erişime açıldı.

LİSE 1. NAKİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN... 

2017 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması Kapsamında 1. Yerleştirmeye Esas Nakil Sonuçları (14-18 Ağustos 2017 Başvuru Dönemi)

LİSE 2. NAKİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

2017 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması Kapsamında 2. Yerleştirmeye Esas Nakil Sonuçları (21-25 Ağustos 2017 Başvuru Dönemi)

LİSE 3. NAKİL SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN...

2017 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması Kapsamında  3. Yerleştirmeye Esas Nakil Sonuçları (28 Ağustos 06 Eylül 2017 Başvuru Dönemi)

Heyecanla beklenen TEOG maratonunda artık son aşamaya gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen TEOG nakil sonrasında öğrenciler, istedikleri liseye yerleşebilmek için TEOG boş kontenjanlar ve lise taban puanlarına göre TEOG 3. Nakil başvurularını yaptılar. Şimdi ise gözler meb.gov.tr adresinden açıklanacak olan nakil sonuçlarında.

17-09/11/20-kr-03-manset-1503904250.jpg

TEOG TERCİH SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

TEOG Yerleştirme Sonuçları Ağustos 2017'de açıklanacak. TEOG yerleştirme sonuçlarını adaylar yerleştirme işlemi sonucunda öğrenim görmeye hak kazandıkları okulları MEB'in internet sitesinden görebilecek. TEOG yerleştirme sonuçları http://www.meb.gov.tr/ http://oges.meb.gov.tr/ ve https://e-okul.meb.gov.tr/ adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

TEOG EK YERLEŞTİRME VAR MI?

Ağustos 2017'de açıklanan Yerleştirmeye esas nakil durumuna göre halen okullarda yaklaşık boş kontenjan mevcut olduğu kaydedilen açıklamada, nakil ve yerleştirme sonuçlarının "www.meb.gov.tr" adresinde ilan edildiği vurgulandı. İkinci dönem nakil başvuruları Ağustos 2017 'de alınacak, sonuçları ise Ağustos 2017'de duyurulacak. Üçüncü dönem nakil başvuruları ise Ağustos 2017 tarihlerinde yapılacak, sonuçları Eylül 2017'de açıklanacak. Öğrenciler, bu süreler içerisinde yerleştirmeye esas nakil başvurusu için boş kontenjan şartı aranmaksızın 3 tercih yapacak ve tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden, boş kontenjan şartı aramaksızın yapıp onaylatabilecek. Yerleştirmeye esas nakil süreci Eylül itibarıyla sona erecek.

E-OKUL GİRİŞ

Milli Eğitim Bakanlığının sunmuş olduğu E-okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde, öğrencilere ait not ve devamsızlık bilgisine kolay ve hızlı bir şekilde en güncel haliyle ulaşabilmek mümkün. Bu sistem öğrencilerle birlikte veliler için de oluşturulmuştur. E-okul sisteminde süreç, öğrencinin okula başlaması ile başlar, öğrencinin mezuniyetine kadar devam eder. E-okul veli bilgilendirme sistemine, resmi web sitesi olan https://e-okul.meb.gov.tr/ üzerinden erişilebilmektedir. Böylece öğrenci numaraları ve T.C.kimlik numaraları ile giriş yapılarak bu sistemden en etkin ve verimli şekilde yararlanılabilmektedir. E-okul veli bilgilendirme sistemi; öğrencinin sınav puanlarını, sınav tarihlerini, devamsızlık durumunu, haftalık ders programını, nakil işlemlerini, merkezi olarak yapılacak sınavların (TEOG vb.) tercih işlemlerini, aldığı belgelerini, şube başarı ortalamalarını, yılsonu notlarını ve duyurularını içermektedir.

E-OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN...

E-Okul veli bilgilendirme sistemi, velilere öğrencileri hakkında bilgiler sunmaktadır. Bu sayede veliler çocuğuyla ilgili bilgilerini tüm eğitim hayatı boyunca öğrenebilmekte ve çocuğuna daha iyi eğitim kalitesi, üstün başarı sağlayabilmek adına geleceğini şekillendirme fırsatına sahip olmaktadır.

17-09/11/hdhbbsx.jpg

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup kesin kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

DÜZ LİSE KAYIT İŞLEMLERİ

TEOG Lise yerleştirmeleri sonucunda bir liseye yerleşemeyen öğrenciler, düz liselere kayıt için aşağıdaki belgeleri hazırlamak zorundalar. Gerekli olan bu evrakları tamamladıktan sonra kaydınızı yapabilirsiniz.

Düz Lise Kayıtları İçin Belgeler:

1- 6 adet fotoğraf,

2- Nüfus Cüzdanının fotokopisi,

3- Öğrenim Belgesinin aslı,

4- Veli Adına “Yerleşim Yeri Adres Belgesi“(Nüfus Müdürlüklerinden alınacaktır.)

TERCİH YAPMAYANLARIN DURUMU

İnternet üzerinden açılan tercih işlemleri ekranında ‘Özel okula kayıt yaptırdım, tercih yapmayacağım’ ya da ‘Tercih yapmak istemiyorum’ butonlarından birini seçmeyenler, 12 yıllık zorunlu eğitimden dolayı sistem tarafından otomatik olarak açık liselere kaydedilecek.

TEOG TERCİH VE YERLEŞTİRMEYLE İLGİLİ BİLGİLER

Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yaptıranlar, tercih hakkını kullanmış sayılacak. Tercih başvurusunda bulunmayan ve hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek. Açık öğretim kurumlarına yerleşmiş öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Bu öğrencilerin, talep etmeleri halinde nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre il veya ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacak. Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip lisesi, güzel sanatlar lisesi ve spor lisesi öğrencileri bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak.

17-09/11/basliksiz-1-1504515515.jpg

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Millî Eğitim Bakanlığınca, gelecek eğitim öğretim yılının çalışma takvimini hazırlandı. Buna göre, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2017-2018 eğitim öğretim yılı, 18 Eylül 2017 Pazartesi başlayacak, 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek. Hazırlanan 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelge, illere gönderildi. Buna göre, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı birinci kanaat dönemi, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Ocak 2018 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018-2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma sona erecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

TURGAY POLAT YAZDI: NEDEN TEOG DEĞİL PISA'YI KONUŞUYORUZ

Karar Gazetesi yazarı Turgay Polat geçtiğimiz günlerde yazdığı yazısında TEOG sorununa dikkat çekti. İşte o yazının bir kısmı. Maalesef eğitimde son zamanlarda ana problemleri konuşmak yerine günlük problemleri konuşmak moda oldu. TEOG ile yatıp, öğretmen ataması ile kalkıyoruz, olmayan başarılarımızı konuşup, bir türlü genel problemleri konuşamıyoruz. Bunun iki sebebi var birincisi bu işi iyi yapan ülkeleri takip edemediğimiz için pes etmiş olabiliriz. İkincisi ise kendi yaptığımızı iyi sanıyor olabiliriz. Örneğin Milli Eğitim bakanımız dahil Fen liselerimizi çok başarılı sanıyor. Bu yüzden bence biz ikinci hezeyana kapılmış olabiliriz. Bundan çıkış nasıl olur sorusunun cevabı net ve tek; dünyayı ve son gelişmeleri korkmadan çekinmeden, yüksünmeden konuşmak zorundayız. Bunu yapmalıyız çünkü geleceğimiz, kalkınmamız, refahımız kısaca her şeyimiz eğitime bağlı, bu yüzden daha çok ve daha yüksek sesle eğitimimizi konuşmalıyız ama konuşurken TEOG değil PISA, “puan” değil “sonuç” konuşmalıyız. Peki neden? Nedeni basit aslında; 1400’lü yıllarda Avrupa Rönesans hareketlerini yaşarken ve bunun sonucunda keşifler, yeni ticaret yolları, ürünleri, üretimi bize matbaanın gelişiyle yani tam 250 yıl sonra aksetti. Fransız devrimi ile başlayan sanayi devrimi bize 1900 yıllarda yani 110 yıl sonra geldi. 1950’li yıllarda bilgi çağının başlangıcı olan internet ABD’de ortaya çıktı bize gelişi 1988 yani 38 yıl sonra. Kısaca her şeyi ıskaladık. Şimdi endüstri 4.0 yani yeni ekonomi çağı geliyor ama biz yine bunun gerekliliklerinin farkında değiliz. Korkarım yine ıskalıyoruz.

UYUM HAFTASI BAŞLIYOR

Millli Eğitim Bakanlığı tarafından yurt genelinde uygulanan uyum haftası, öğrencilerin okul kaygılarını gidermek ve onlara okul ortamını sevdirmek, öğrenme ortamı, öğretmenleri ve arkadaşlarını tanımalarına yardımcı olmak için 2006-2007 eğitim öğretim yılından bu yana uygulanıyor. Son yıllarda ortaokul beşinci sınıf öğrencilerini de kapsayacak şekilde genişletilen uygulamaya bu yıl lise dokuzuncu sınıf öğrencileri de eklendi. Buna göre, okul öncesi, ilkokul birinci, ortaokul beşinci ve lise dokuzuncu sınıfa devam edecek öğrenciler için uyum haftası, 11 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 15 Eylül Cuma günü sona erecek.

Binlerce öğrencinin merak ettiği 2017 TEOG ek yerleşetirme nakil sonuçlarında son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. MEB boş kontenjanlar ve lise taban puanlarına göre öğrenciler bir okul yerleşecekler ve yeni eğitim öğretime başlayacaklar. MEB'ten son dakika bilgisi geldi, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş nakil başvurularına dair sonuçlar MEB'in resmi sayfasında açıklandı. Sonuçlara göre adaylar bir okula yerleşti ve eğitime başlayacaklar. TEOG ek yerleştirme sonuçlarını ve lise taban puanları, TEOG boş kontenjanlarını haberimizde bulabilirsiniz. Ayrıca E-okul giriş yaparak sonuçları ve merak ettiğiniz TEOG son dakika gelişmelerini öğrenebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN